Ανάμεσα στις κορυφαίες η Νικόλ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία της IAAF για τους κορυφαίους αθλητές της χρονιάς και μεταξύ αυτών που έχουν ξεχωρίσει στις λίστες των υποψηφίων είναι και ο Κώστας Φιλιππίδης με τη Νικόλ Κυριακοπούλου.

Η… οικογένεια της παγκόσμιας ομοσπονδίας είναι αυτή που ψηφίζει (συμπεριλαμβάνονται και οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι από όλον τον πλανήτη) για τον κορυφαία σε κάθε μία από τις εννέα κατηγορίες οι οποίες είναι οι εξής:
Σπριντ
Εμπόδια
Μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις
Ρίψεις
Άλματα
Βάδην
Σύνθετα
Ανώμαλος δρόμος
Αγώνες βουνού
Από τους εννέα που θα προκύψουν σε άνδρες και γυναίκες, μια επιτροπή ειδικών της IAAF αποτελείται από 10 μέλη θα κρίνει τα αποτελέσματα και θα επιλέξει τον κορυφαίο άνδρα και την κορυφαία γυναίκα αθλήτρια για το 2015.
Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 25, για να αναλάβει η ειδική επιτροπή. Τα αποτελέσματα θα ανκοινωθολυν στο γκαλά που θα γίνει στις 28 Νοεμβρίου στο Μονακό.
Μεταξύ των προτεινόμενων υποψήφιων από την IAAF είναι φυσικά και ο Κώστας Φιλιππίδης με την Νικόλ Κυριακοπούλου στην κατηγορία των αλμάτων. Ο μεν Φιλιππίδης ήταν σταθερός όλο το χρόνο, κέρδισε κάποια ντάιαμοντ λιγκ και απείλησε μέχρι τέλους τον Ρενό Λαβιλενί. Η δε Κυριακοπούλου, με το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο και το διαμάντι στο ντάιμοντ λιγκ αναμένεται να μαζέψει πολλές ψήφους στην κατηγορία των αλμάτων στις γυναίκες.
Φέτος η IAAF, προκειμένου να μην επαναληφθούν τα περσινά φαινόμενα με τον Γκάτλιν, η υποψηφιότητα του οποίου είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις, αποφάσισε να μη συμπεριληφθούν στους προτεινόμενους, αθλητές οι οποίοι στο παρελθόν έχουν τιμωρηθεί για χρήση απαγορευμένων ουσιών.
Τα φαβορί φέτος είναι ξεκάθαρα. Στους άνδρες ο Γιουσέιν Μπολτ δεν έχει αντίπαλο και μόνο ο… ομόσταυλος του (έχουν τον ίδιο μάνατζερ) Μο Φάρα μπορεί να τον… πλησιάσει σε ψήφους. Όσον αφορά στις γυναίκες, το φαινόμενο Ντάφνε Σκίπερς αναμένεται να σαρώσει.

Sportsfeed.gr