«Άρπαξε» την πρόκριση στα Λάερμα ο Άγιος Γεώργιος

Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ σε κομβικό σημείο (45’) και δέχθηκε την πίεση του Πολύστρατου (τρία δοκάρια), ο Άγιος Γεώργιος όχι μόνο άντεξε στο γήπεδο Λαέρμων, αλλά ισοφάρισε στο φινάλε σε 1-1 (καν. διάρκεια, παράταση) και πήρε την πρόκριση με 3-4 στην διαδικασία των πέναλτι με ήρωες τον σκόρερ Κόπελο και τον γκολκίπερ Ναούμ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να έχουν την υπεροχή και τον ελλιπέστατο «Άγιο» να αμύνεται σ’ ένα γήπεδο με χωμάτινη επιφάνεια.

Στο 11’ οι πράσινοι στάθηκαν άτυχοι αφού ο Καραγιάννης σε δύο χρόνους σημάδεψε το δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Αρχικά το πλασέ του σταμάτησε στο αριστερό κάθετο και εν συνεχεία η κεφαλιά του στο οριζόντιο.

Το απ’ ευθείας χτύπημα κόρνερ του Πανούση από τα δεξιά στο 32’ βρήκε σε ετοιμότητα τον Ναούμ που με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα.

Σε κομβικό σημείο οι παίκτες του Βασιλώττου κατάφεραν να φτάσουν στην επίτευξη του γκολ που αναζητούσαν και πήγαν στα αποδυτήρια με το προβάδισμα.

Από τον άξονα ο Χατζημιχαήλ έβγαλε ωραία σέντρα και στο ύψος του β’ δοκαριού ο Καραγιάννης αφού κατέβασε την μπάλα, πλάσαρε εύστοχα για το 1-0.

Στην επανάληψη ο Πολύστρατος πίεσε για να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα, αλλά η άμυνα της ομάδας του Μιχάλη Κουτσουμπάρη δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα με εξαίρεση το σουτ του Χατζημιχαήλ στο 55’ που σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

Όσο περνούσε η ώρα, οι φιλοξενούμενοι πίστεψαν πως μπορούν να κάνουν την ζημιά αφού το σκορ παρέμενε εύθραυστο.

Στο 75’ η σέντρα του Σάββα Ντύρου βρήκε τον Κόπελο που έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Το «καμπανάκι» δεν το άκουσαν οι γηπεδούχοι που δέχθηκαν την ισοφάριση στο 87’ με ωραία μπαλιά του Χατζηνικολού στον Κόπελο και εξαιρετικό τελείωμα του τελευταίου πάνω από τον Ερνίκιολη για την ισοφάριση (1-1) και το σκορ αυτό έμεινε μέχρι το τέλος.

Στην παράταση δεν άλλαξε κάτι αφού οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν κουρασμένες και έτσι το ματς οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι.

Παρότι στην «ρώσικη ρουλέτα» οι κιτρινόμαυροι αστόχησαν στην πρώτη εκτέλεση, εν συνεχεία ευστόχησαν στα υπόλοιπα τέσσερα πέναλτι και σε συνδυασμό με τα δύο άστοχα των γηπεδούχων (άουτ και απόκρουση του Ναούμ) πήραν την πρόκριση.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Χατζηνικολού: Άουτ

Καραγιάννης: Απόκρουση Ναούμ

Ντύρος Σ.: Γκολ 0-1

Χωρίτης: Γκολ 1-1

Κούτρης: Γκολ 1-2

Κοιλιάς: Γκολ 2-2

Κόπελος: Γκολ 2-3

Χατζημιχαήλ: Γκολ 3-3

Μπέρδης: Γκολ 3-4

Χατζηκαλημέρης: Άουτ

Διαιτησία: Πατσιόπουλος, Λαζός, Μπερδεμπές

Συνθέσεις:

Πολύστρατος: Ερνίκιολης, Αναστασιάδης, Χατζησάββας, Μάτσης, Πόλος (85’ Λυκοπάντης), Μπακαρής, Χωρίτης, Γιώργου (72’ Κοιλιάς), Καραγιάννης, Χατζημιχαήλ, Πανούσης (70’ Χατζηκαλημέρης)

Άγιος Γεώργιος: Ναούμ, Σακελλάρης, Καυκάκης (76’ Κούτρης), Γκίνος, Χατζησταμάτης, Τσακίρης (60’ Κόπελος), Ντύρος Π., Κολιού, Ρούφας Τ.(80’ Χατζηνικολού), Μπέρδης, Ντύρος Σ.