«Κιτρινόμαυρη» νίκη αφιερωμένη στον Ραφαήλ

Επιστροφή στα τρίποντα για τον Άρη που επικράτησε δύσκολα με 1-0 του Απόλλων Απολλώνων στο γήπεδο Αρχαγγέλου για την 7η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας BlueStarFerriesκαι η νίκη αφιερώθηκε στον αδικοχαμένο Ραφαήλ Καραολάνη.

Οι κιτρινόμαυροι πριν από την σέντρα μαζεύτηκαν όλοι μαζί και κράτησαν μια φανέλα η οποία ανέφερε «Καλό ταξίδι Ραφαήλ» θέλοντας να αποχαιρετήσουν τον 20χρονο που άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο και αποτελούσε γέννημα- θρέμμα του Άρη, παίζοντας στα τμήματα υποδομής και τον Άρη 2013.

Αφού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγής, το παιχνίδι ξεκίνησε νωθρά για τους γηπεδούχους, αλλά όσο περνούσε η ώρα κατάφεραν να κερδίσουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Μάλιστα είχαν ένα εκρηκτικό δίλεπτο όπου σπατάλησαν σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Αρχικά στο 16’ ο Χατζησάββας με σουτ έξω από την περιοχή σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 17’ ο Μπαϊρακτάρης βρέθηκε σε θέση βολής μετά από μπαλιά του Λαμπριανού, αλλά σούταρε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μακαρούνα.

Κυκλοφορούσε την μπάλα, αλλά αδυνατούσε να μπει μέσα στην περιοχή των Απολλωνιστών οι ποδοσφαιριστές του Μιχάλη Μανωλά και έτσι η ομάδα του Σάσα Γιόνοβιτς διατηρούσε με σχετική άνεση το μηδέν στην άμυνα τους.

Πάντως στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου (45’) οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει το σκορ, αλλά από την μπαλιά του Χατζησάββα, ο Ζαρκαδούλας που βρέθηκε μέσα στην περιοχή και θέλησε να «κρεμάσει» τον Μακαρούνα, έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Πιο δυνατά μπήκε στην επανάληψη ο Άρης και στο 47’ ο γκολκίπερ των κυανόλευκων είπε «όχι» στο καλό σουτ του Χατζησάββα έξω από την περιοχή.

Ίδιο σκηνικό στην συνέχεια, αφού ο Άρης δυσκολεύονταν να πλησιάσει την περιοχή των φιλοξενούμενων, αλλά με ορισμένες επιθετικές τους εξάρσεις, γίνονταν απειλητικός για την αντίπαλη εστία.

Στο 60’ χάθηκε τριπλή ευκαιρία για τους Αρχαγγελίτες. Η σέντρα του Χατζησάββα βρήκε αποδέκτη τον Λαμπριανό, η κεφαλιά του οποίου σταμάτησε πάνω στον εξαιρετικό Μακαρούνα. Στην συνέχεια της φάσης το σουτ του Μπαϊρακράτη σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι και το νέο σουτ του Λαμπριανού στην επαναφορά απομακρύνθηκε σε κόρνερ από το σωτήριο τάκλιν του Σαπαλίδη.

Ακολούθησε και πάλι ένα διάστημα όπου οι κιτρινόμαυροι… ψάχνονταν στον αγωνιστικό χώρο, αφού δυσκολεύονταν να βρουν χώρους απέναντι στην καλοστημένη άμυνα των φιλοξενούμενων, αλλά η λύση δόθηκε στο 77ο λεπτό.

Η σέντρα του Χατζησάββα από τα δεξιά αλλοιώθηκε από την προσπάθεια του Σαπαλίδη να απομακρύνει την μπάλα, αλλά αυτή στρώθηκε στο κεφάλι του Μαρκόπουλου που την έστειλε στα δίχτυα από κοντά για το 1-0.

Το γκολ πανηγυρίστηκε και πάλι με την φανέλα που ήταν αφιερωμένη στον Ραφαήλ και όλο το γήπεδο χειροκρότησε τον σκόρερ και τους παίκτες του Άρη.

Στα εναπομείναντα λεπτά οι παίκτες του Γιόνοβιτς βγήκαν μπροστά για να αναζητήσουν την ισοφάριση, αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν καθόλου την εστία του Καραγιάννη και έτσι οι Αρχαγελίτες επέστρεψαν στις νίκες μετά την ήττα από τον Διαγόρα πριν μια εβδομάδα.

Διαιτησία: Παπαγιαννίδης, Αντωνάς, Μπερδεμπές

Συνθέσεις:

Άρης: Καραγιάννης, Κοτσίκος, Ζαρκαδούλας, Μαγιόγλου, Σταμούλης, Συμεωνίδης, Λαμπριανός, Χατζησάββας (87’ Χατζηνικόλας), Μπαϊρακτάρης, Πίτσης (54’ Δημητριάδης), Νικηταράς (54’ Μαρκόπουλος)

Απόλλων: Μακαρούνας, Χατζηκυριάκος, Σαπαλίδης, Δημητρόπουλος, Ισκάς, Γεωργίου, Γιαννακόπουλος, Πλάτσης, Λολάκης (80’ Μπαϊράμης), Παλάζης Αν., Λαθούρης (87’ Κυριαζάκος)