Με «ροπαλιά» του… πρώην ο ΑΕΡΑ νίκησε τον Ηρακλή Λάρδου

Την αγαπημένη του ομάδα πλήγωσε ο Στέφανος Ευαγγελίδης που σκόραρε το νικητήριο γκολ του ΑΕΡΑ ενάντια στον Ηρακλή Λάρδου (2-1) στην αναμέτρηση για την 7η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries. Με δέκα τελείωσαν τον αγώνα οι Λαρδιακοί λόγω αποβολής του Ταγκάεφ στο 29’ σε μια απόφαση που έφερε… φωνές.

Ακόμη μια νίκη πρόσθεσε στο… ενεργητικό του ο ΑΕΡΑ που αν και δυσκολεύτηκε έκαμψε στο γήπεδο Αφάντου την αντίσταση του μαχητικού Ηρακλή Λάρδου.

Με… φόρα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο η ομάδα του Βαγγέλη Χοσάδα και στο 1ο μόλις λεπτά έκανε το 1-0 όταν ο Μασάδο εκτέλεσε φάουλ και ο Τριχιάς με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στην συνέχεια στα δίχτυα.

Σιγά- σιγά ο Ηρακλής κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησε να βγει μπροστά, έχοντας μια καλή στιγμή με την σέντρα- σουτ του Μπεννούρ στο 25’ που κατέληξε στην αγκαλιά του Αρδίζογλου ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του κάτω από την εστία των ερυθρόλευκων.

Στο 29ο λεπτό οι ισορροπίες άλλαξαν. Αιτία ήταν ένα πλάγιο που σύμφωνα με τον επόπτη Ράδο κέρδισε ο ΑΕΡΑ. Η απόφαση αυτή δεν άρεσε στον Ταγκάεφ που διαμαρτυρήθηκε έντονα στον βοηθό και ο Δουλγέρης του έβγαλε την κόκκινη κάρτα. Στην συνέχεια αποβλήθηκε από τον πάγκο τον Λαρδιακό και ο συνεργάτης του Κώστα Παπαδόπουλου, Διαγόρας Μουστάκας που παρακολούθησε από την εξέδρα το υπόλοιπο του παιχνιδιού.

Παρότι είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα, ο ΑΕΡΑ δεν απείλησε την εστία του Μηλιού μέχρι την ανάπαυλα και οι δύο ομάδες πήγαν με το 1-0 στ’ αποδυτήρια.

Στην επανάληψη οι κυανόλευκοι παρότι έπαιζαν με δέκα παίκτες μπήκαν πιο δυνατά και απείλησαν στο 47’ με το σουτ του Καστανίδη που μπλόκαρε ο αντίπαλος τερματοφύλακας, ενώ στο 53’ ο ίδιος παίκτης πλάσαρε τον Αρδίζογλου, ωστόσο είδε τον Γαργάλη να απομακρύνει την μπάλα πάνω στην τελική γραμμή του τέρματος. Στην συνέχεια της φάσης και πάλι ο Γαργάλης έδιωξε τον κίνδυνο στο νέο σουτ από τον Μανώλη Χαρίτο.

Το γκολ που αναζητούσε ο Ηρακλής από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήρθε στο 60’ με το δυνατό σουτ του Παπαϊωάννου που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Έχοντας το άγχος με το… μέρος του, ο ΑΕΡΑ που έπαιζε με παίκτη παραπάνω και εντός έδρας βγήκε μπροστά για να φτάσει στην επίτευξη του νικητήριου γκολ.

Αυτό το… βρήκε στο 76ο λεπτό με πρωταγωνιστή τον Στέφανο Ευαγγελίδη που το φετινό καλοκαίρι άφησε την Λάρδο για τ’ Αφάντου και πλήγωσε την ομάδα του χωριού του.

Έπειτα από συρτή σέντρα του Τομάζου από τα δεξιά, ο Ευαγγελίδης βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-1. Το γκολ δεν πανηγυρίστηκε από τον έμπειρο μεσοεπιθετικό των ερυθρόλευκων.

Διαιτησία: Δουλγέρης, Λάζος, Ράδος

Συνθέσεις:

ΑΕΡΑ: Αρδίζογλου, Μαλλιάκας, Γιαννακάκης (70’ Τομάζος), Γαργάλης, Κασιώτης (46’ Νικολής Α.), Επιφάνης, Κατσαρής, Πλύγκος (58’ Καψαλάκης), Τριχιάς, Μασάδο, Ευαγγελίδης

Ηρακλής: Μηλιός, Καστανίδης (83’ Καμμάς), Νικολί, Διακοβασιλείου, Καλοπήτας, Παπαϊωαννου, Μπενούρ (68’ Παπαδόπουλος), Τανγκάεφ, Χαρίτος Ε., Χαρίτος Β., Πέρος (83’ Χρυσαφίνης)