«Σήκω πάνω ρε μουν…ο και βγες έξω»

Απίστευτες καταγγελίες από τον Ροδίτη ποδοσφαιριστή,  Λεονάρντο Κούτρη και τον φυσιοθεραπευτή του Εργοτέλη, Μάρκο Μίγκλη, στο gazzetta.gr για όλα όσα συνέβησαν στη Λάρισα. Οι χυδαίες βρισιές, τα «βγες έξω ρε μαλ…», οι οπαδοί που σουλάτσαραν και η αδιαφορία του διαιτητή.  

Το περιστατικό έχει κάνει τον γύρο όλης της Ελλάδας από το απόγευμα του Σαββάτου. Συνέβη στη Λάρισα και είχε σαν «θύμα» τον Λεονάρντο Κούτρη. Ο ποδοσφαιριστής του Εργοτέλη είχε την ατυχία να τραυματιστεί και να χρειαστεί ιατρική φροντίδα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Αντ’ αυτού, είδε δύο τύπους, που κανείς δεν ξέρει ποιοι ήταν, να τον βάζουν με το ζόρι στο φορείο και στη συνέχεια να τον πετούν σαν… σακί στο έδαφος, παρά το γεγονός πως πονούσε στα πλευρά απ’ την αγκωνιά που δέχτηκε. Τόσο ο Λεονάρντο Κούτρης, όσο και ο φυσιοθεραπευτής του Εργοτέλη, Μάρκος Μίγκλης, μιλούν στο gazzetta.gr και τα όσα καταγγέλλουν είναι συγκλονιστικά. Βρισιές, χειρονομίες και άλλα πολλά από άτομα που δεν θα έπρεπε να είναι καν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και απόλυτη αδιαφορία από τον διαιτητή της συνάντησης.

Μάρκος Μίγκλης: «Πονούσε και του έβριζαν το σπίτι»

Ο φυσιοθεραπευτής του Εργοτέλη, Μάρκος Μίγκλης, καταγγέλλει στο gazzetta.gr τη χυδαία συμπεριφορά που είχαν οι δύο συγκεκριμένοι άνθρωποι τόσο απέναντι στον Κούτρη, όσο και απέναντι στον ίδιο, ενώ μιλάει και για τη συμπεριφορά του διαιτητή της συνάντησης, κ. Αγγελάκη.

«Υπήρχε μία τεταμένη ατμόσφαιρα γενικότερα. Οι κύριοι αυτοί, αν μπορεί κάποιος να τους χαρακτηρίσει έτσι, είχαν απ’ το ξεκίνημα περίεργη συμπεριφορά. Χωρίς να ξέρει κανείς γιατί βρίσκονται εκεί. Αλλά είναι και η συμπεριφορά του διαιτητή, ο οποίος μόνο στη φάση του γκολ μας, που τραυματίστηκε ένας παίκτης μας, με ρώτησε αν θέλω φορείο ή όχι. Από ‘κει και έπειτα, με το που μου έκανε νόημα ο διαιτητής να μπω μέσα, οι συγκεκριμένοι έμπαιναν αυτοβούλως στο γήπεδο. Δεν ξέρω καν αν έχουν σχέση με την ομάδα, αν ήταν διαπιστευμένοι.

Όταν λοιπόν τραυματίστηκε ο Λεονάρντο, μπήκαν μέσα και πήγαν από πάνω του. Και άρχισαν να τον βρίζουν χυδαία. Σήκω πάνω, μουν…, γ… το σπίτι σου και άλλα διάφορα. Και αμέσως μετά τον πέταξαν πάνω στο φορείο. Εκείνη τη στιγμή λέω εγώ στον έναν «δεν ντρέπεσαι, τι κάνεις εκεί;» και μου απαντάει «ο παίκτης κάνει καθυστέρηση». Του είπα τι καθυστέρηση να κάνει στο 65; Μετά γύρισα στον διαιτητή και του είπα «δεν τους βλέπεις; Είναι γραμμένοι στο φύλλο αγώνα. Και μου λέει «σε παρακαλώ, πέρνα έξω». Γύρισα μετά απ’ αυτό και είδα τον παίκτη να τον έχουν βάλει πάνω στο φορείο. Βγαίνω έξω και λέω στον έναν «πρέπει να ντρέπεσαι, σε βλέπει όλη η Ελλάδα. Είσαι η Λάρισα, δεν είσαι η Δόξα Κατοκωπιάς να κάνει όλα αυτά». Μετά μου ζητούσε συγνώμη και μου έλεγε ότι έκανε βλακεία και του είπα «τι νομίζεις ότι είσαι;».

Δεν είναι μόνο ότι σκόνταψε και έπεσε. Αν δείτε το στιγμιότυπο, την ώρα που τον πετάνε στο φορείο, ουσιαστικά τον σπρώχνουν για να πέσει ο παίκτης στο φορείο. Αυτά είναι πράγματα που γυρίζουν το ποδόσφαιρο 100 χρόνια πίσω. Και πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μια ομάδα όπως η Λάρισα, που δεν τα χρειάζεται αυτά, που είχε 10.000 κόσμο και μια καταπληκτική ατμόσφαιρα. Οι παίκτες του Εργοτέλη δεν εκβίασαν τις καθυστερήσεις. Αν δείτε τη φάση που προηγείται του τραυματισμού, το φάουλ είναι εξόφθαλμο και είναι και δεύτερη κίτρινη κάρτα. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν εκβιάστηκε κάτι. Είχε γίνει κάτι παρόμοιο και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όταν τραυματίστηκε ο Παμλίδης στο 45’ και ο ένας απ’ αυτούς, αυτός με το καπέλο, γυρίζει και μου λέει. Τι έγινε, από τώρα αρχίσατε να πέφτετε κάτω; Μέχρι που του έδειξα τα αίματα του παίκτη και μου είπε ότι έκανε λάθος.

Ας μας πουν οι άνθρωποι της Λάρισας με τι διαπίστευση μπήκαν αυτοί στο γήπεδο. Ρώτησα τον διαιτητή να μου πει αν είναι δηλωμένοι στο φύλλο αγώνα και μου απάντησε να περάσω έξω και πως δεν είναι δική μου δουλειά αυτή. Υπάρχει ένα βίντεο, αν ψάξετε, που δείχνουν στην αρχή ότι του βρίζουν τη μάνα, το σπίτι και όλα. Αυτά τα πράγματα τα βλέπεις σε αστεία βίντεο και λες δεν γίνονται. Να όμως που έγιναν».

Λεονάρντο Κούτρης: «Με έβριζαν και γελούσαν»

Το «θύμα» του περιστατικού δεν είναι άλλο από τον ίδιο τον Λεονάρντο Κούτρη. Ο οποίος πονούσε απ’ το χτύπημα στα πλευρά και είδε δύο… άγνωστους να τον βάζουν με το ζόρι πάνω σε ένα φορείο και μετά να τον πετούν στο έδαφος. Ο ποδοσφαιριστής του Εργοτέλη μιλάει στο gazzetta.gr και αναφέρει πως τον έβριζαν και γελούσαν.

«Έγινε ένα φάουλ του Γιοβάνοβιτς που δεν έδωσε ο διαιτητής. Αν δείτε καλά τη φάση, με βρίσκει με τον αγκώνα του στα πλευρά και βρήκε νεύρο, με αποτέλεσμα να πονάει. Ήρθαν αρχικά παίκτες της Λάρισας να με σηκώσουν. Στη συνέχεια, χωρίς άδεια απ’ τον διαιτητή, μπήκε το φορείο μέσα και αυτοί οι τύποι με έπιαναν από τα πόδια και τα χέρια για να με βάλουν στο φορείο και με έβριζαν. Μου έλεγαν «σήκω πάνω ρε μαλ… να βγεις έξω» και διάφορα τέτοια. Περίμενα τον φυσιοθεραπευτή της ομάδας, ο οποίος όταν εμφανίστηκε ήρθε σε αντιπαράθεση μαζί τους. Πήγα να σηκωθώ και να βγω έξω με τον φυσιοθεραπευτή, με πιάνει ο πρώτος και με ρίχνει στο φορείο. Με σηκώνει με το ζόρι, πέφτει και με ξανά σηκώνει. Με έβριζαν. Έλεγαν «άντε τελείωνε». Με έβριζαν και γελούσαν και μετά με πέταξαν σαν σκουπίδι. Σαν σακούλα σκουπιδιών.

Είχαν μπει μάλιστα 7-8 οπαδοί μέσα και τους είδα, φοβήθηκα και σηκώθηκα γρήγορα και έφυγα. Ο φυσιοθεραπευτής τους έλεγε να ηρεμήσουν, τι είναι αυτά που κάνουν κι εκείνοι τον έβριζαν. Μετά το ματς ήρθε ο ένας και είπε συγνώμη, αλλά μου είπε κιόλας πως θα πρέπει να ντρέπομαι που πέφτω κάτω. Του είπα πως αυτός θα έπρεπε να ντρέπεται και όχι εγώ. Πως είδε όλη η Ελλάδα τι έγινε και πως θα έπρεπε να αισθάνεται ντροπή για όλα αυτά. Ήταν οπαδοί, δεν ήταν άνθρωποι ούτε της ομάδας, ούτε του γηπέδου. Ήταν καθαρά οπαδοί και δεν είχαν λόγο να βρίσκονται εκεί και να κουβαλούν το φορείο».

Δείτε πατώντας ΕΔΩ το επίμαχο βίντεο.

gazzetta.gr