Με… σβηστές μηχανές ο Φοίβος

Χωρίς να… φορτσάρει ιδιαίτερα και σκοράροντας μια φορά σε κάθε ημίχρονο, ο Φοίβος επιβλήθηκε με 2-0 του Καλυμνιακού στο γήπεδο Κρεμαστής στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ευκαιρία για τους γηπεδούχους, αφού στο 5ο λεπτό ο Κουδούνης έκανε το σουτ από πλεονεκτική θέση, αλλά νικήθηκε από τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Ο επιθετικός μονόλογος των παικτών του Κώστα Πάττα συνεχίστηκε και ήταν θέμα χρόνου το γκολ που θα τους έβαζε μπροστά στο σκορ. Αφού προηγήθηκε το σουτ του Ορφανίδη στο δοκάρι (35′), ο Φοίβος πήρε το προβάδισμα στο 37′ χάρις το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ορφανίδη, παράβαση που κέρδισε ο ίδιος αφού ανατράπηκε μέσα στην περιοχή.

Με το 1-0 πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια και στο 55′ ο Σαλαμαστράκης έγραψε το 2-0. Ο έμπειρος αμυντικός εκμεταλλεύτηκε μια εκτέλεση κόρνερ και σύγχυση στην άμυνα των φιλοξενούμενων στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με ωραίο μονοκόμματο σουτ.

Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και οι Κρεμαστενοί επέστρεψαν στις επιτυχίες μετά την ήττα στο ντέρμπι με τον Διαγόρα. Απ’ την άλλη οι παίκτες των Καλύμνιων επιστρέφουν στο νησί τους με άδεια χέρια. Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως σ’ αυτό το παιχνίδι ταξίδεψαν μόνοι τους στην Ρόδο, αφού δεν υπήρξε κάποιος μέλος της διοίκησης, αλλά ούτε και προπονητής!

Διαιτησία: Κυρίτσης, Κάζας, Μπέκας

Συνθέσεις:

Φοίβος: Φαρμακαλής, Ντόστι, Φελεγκάκης, Τζεμαλάϊ, Σαλαμαστράκης, Ορφανίδης (85′ Τσουβαλάς), Αξιώτης, Δράκος, Κουδούνης (58′  Αργέντης), Μήτρου, Ζουρούδης

Καλυμνιακός: Ζερβός, Κοτσάνης, Κλάψης, Κανέλλης, Φράγκος, Τσαγκάρης, Χουρδάς (65′ Κασιώτης), Τρικοίλης Γ. , Κλειδαράς, Λελέκης (85′ Έλληνας), Ζεμπιλλάς(65′ Τρικοίλης Σ)