Πεντάσφαιρη και… μόνη πρώτη η Ρόδος

Δεχόμενη το… δώρο του Διαγόρα που ηττήθηκε στην Αντιμάχεια και επικρατώντας άνετα με 5-0 του Ανταγόρα “φορτάροντας” στο β’ μέρος, η Ρόδος απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής μετά το πέρας της 9ης αγωνιστικής της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries και πάει με… αέρα στο ντέρμπι με τον γηραιό σε λίγες ημέρες.

Σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης που διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο, τα ελάφια είχαν την υπεροχή και… γκάζωσαν στο δεύτερο ημίχρονο προσφέροντας γκολ και θέαμα στους φιλάθλους που έδωσαν το παρών και βρέθηκαν στις εξέδρες.

Πάντως οι παίκτες του Σάββα Ορφανίδη είχαν φροντίσει να διώξουν το άγχος από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, σκοράροντας το 1-0 με τον Γκάϊδα μόλις στο 6ο λεπτό. Ο σκόρερ χρειάστηκε και την βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή.

Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, αφού οι γηπεδούχοι, παρότι δημιούργησαν ευκαιρίες, δεν μπόρεσαν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους (σπουδαιότερη όλων το σουτ του Παυλίδη στο 10′ όπου η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι).

Ωστόσο με το ξεκίνημα της επανάληψης (55′) ο Ευγενικός  δεν δυσκολεύτηκε μετά την πάσα του Παυλίδη να κάνει το 2-0 με ψύχραιμο πλασέ. Ο ίδιος παίκτης στο 59′ μετά από νέα μπαλιά του Παυλίδη σημείωσε το 3-0 και έκανε διαδικαστικού χαρακτήρα την συνέχεια του ματς.

Στο 63′ ο Παυλίδης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Τσαραπατσάνη και ο ίδιος μετέτρεψε σε γκολ για το 4-0, την παράβαση που σφύριξε ο διαιτητής της αναμέτρησης.

Το κερασάκι στην τούρτα της εύκολης επικράτησης των ελαφιών έβαλε ο νεαρός Φιλιππάκος στο 71ο λεπτό με κεφαλιά μετά από σέντρα του Αρχοντούλη και έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 5-0 για το 8Χ8 της Ρόδου στο πρωτάθλημα.

Διαιτησία: Ράδος, Μοσχάτος, Βλάχος

Συνθέσεις:

Ρόδος: Ράντζα, Κακαζούκης, Ιμεραλιλάϊ, Καντιμοίρης Στ., Μπιγκό, Γκάϊδας, Θεοδοσίου, Ζωάννου (46’ Δελαπόρτας, 70’ Αρχοντούλης), Αμανατίδης (60’ Φιλιππάκος), Ευγενικός, Παυλίδης

Ανταγόρας: Τσαραπατσάνης, Ζώης, Αρκούδας, Μουτσομπέγκα, Μπάσι, Μαρίνος Θ., Μακρής, Σχουλλής, Τσιφτσίδης, 78’ Ζιώγος, Γουμπιός (62’ Φούκι)