Τα… χρειάστηκε, αλλά “καθάρισε” ο ΑΕΡΑ

Δύσκολη νίκη με 3-1 ενάντια στον Απόλλωνα Απολλώνων πέτυχε ο ΑΕΡΑ στο γήπεδο Αφάντου για την 9η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries. Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν δύο γρήγορα τέρματα στην επανάληψη και έδειχναν πως “καθάρισαν” το παιχνίδι, ωστόσο οι Απολλωνιστές μείωσαν και απείλησαν με ισοφάριση, προτού τελειώσουν τα πάντα στις καθυστερήσεις.

Καλύτερα μπήκαν οι φιλοξενούμενοι στον αγωνιστικό χώρο και απείλησαν στο 10′ με το σουτ του Δημητρόπουλου όπου η μπάλα απομακρύνθηκε από το αριστερό δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Με την ομάδα του Σάσα Γιόνοβιτς να κλείνει πολύ καλά τους διαδρόμους προς την περιοχή του Μακαρούνα και τους Αφαντενούς να αδυνατούν να δημιουργήσουν φάσεις, οι δύο ομάδες πήγαν στ’ αποδυτήρια χωρίς να υπάρχει σκορ στα πρώτα 45 λεπτά.

Το ξεκίνημα της επανάληψης είχε τελείως διαφορετική εξέλιξη. Οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι και στο 50′ άνοιξαν το σκορ. Ήταν η σέντρα του Κασιώτη από τα δεξιά που εκμεταλλεύτηκε ο Τομάζος κατεβάζοντας την μπάλα και κάνοντας το 1-0 με δυνατό σουτ. Στην συγκεκριμένη φάση οι κυανόλευκοι διαμαρτυρήθηκαν πως ο σκόρερ κατέβασε την μπάλα με το χέρι.

Εκμεταλλευόμενος το ψυχολογικό αβαντάζ, ο ΑΕΡΑ πίεσε για δεύτερο τέρμα και το πέτυχε σχετικά νωρίς. Με εξαιρετικό ψηλοκρεμαστό σουτ από τα 30 περίπου μέτρα, ο Γαργάλης “κρέμασε” τον Μακαρούνα και έγραψε το 2-0.

Παρότι βρίσκονταν με δύο τέρματα πίσω, αμέσως μετά το δεύτερο γκολ των Αφαντενών, οι παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδας ανέκτησαν τα ηνία του αγώνα και στο 71′ μείωσαν σε 2-1 με σκόρερ τον Λολάκη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος γκολκίπερ- άμυνας, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα από κοντά.

Μετά τη μείωση του σκορ οι Απολλωνιάτες πήραν περισσότερο θάρρος και “άγγιξαν” την ισοφάριση με το σουτ του Λολάκη στο 85′ όπου η μπάλα κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Έχοντας βρει κενούς χώρους στην άμυνα των φιλοξενούμενων που βγήκαν όλοι μπροστά, ο Τριχιάς με σουτ μέσα από την περιοχή στο 92′ διαμόρφωσε το τελικό 3-1 και κλείδωσε τη νίκη της ομάδας του, ενώ νωρίτερα (88′) ακυρώθηκε για οφ- σάϊντ γκολ του ίδιου παίκτη.

Διαιτησία: Παπαγιαννίδης, Σπάρταλης, Κόκκαλης

Συνθέσεις:

ΑΕΡΑ: Αρδίζογλου, Μαλλιάκας, Αμπαζάϊ, Γαργάλης, Καψαλάκης, Νικολής (76’ Μπατέστας), Κατσαρής, Κασιώτης (59’ Τριχιάς), Τομάζος (67’ Καραγιάννης), Μασάδο, Ευαγγελίδης

Απόλλων: Μακαρούνας Ι., Χατζηκυριάκος, Γιαννακόπουλος, Δημητρόπουλος, Ισκάς (70’ Πονήρης), Γεωργίου, Μπαϊράμης θ. (80’ Ροδοσινιώτης), Παλάζης (50’ Πλάτσης), Λολάκης, Γεωργαλής, Λαθούρης