Υπερηφάνεια και υπόκλιση για τον Μιχάλη Σεΐτη (Φώτο)

Είναι από τις στιγμές που ανατριχιάζεις και αισθάνεσαι υπερηφάνεια. Υπερήφανος που είσαι Έλληνας και βλέπεις έναν αθλητή από το τόπο σου να δοξάζει τα ελληνικά χρώματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε υψηλό επίπεδο.

Ο Μιχάλης Σεΐτης, το δικό μας παιδί από την Ρόδο συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΑΜΕΑ στην Ντόχα του Κατάρ και κατάφερε να πάρει την 4η θέση στην κούρσα των 400 μέτρων και την 6η θέση στην κούρσα των 100 μέτρων. 

Η προσπάθεια αυτού του παιδιού είναι άξια συγχαρητηρίων, καθώς για ακόμη μια φορά έκανε την υπέρβαση και έδειξε πως δεν υπάρχουν όρια αν υπάρχει διάθεση και θέληση για να πετύχεις τον σκοπό σου. Παρότι συμμετείχε για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο και παρά τις αλλαγές στις κατηγορίες που έκαναν δυσκολότερο το έργο του. 

Ο Ροδίτης αθλητής μετά την 4η θέση τα 400 μέτρα, είχε μιλήσει στο αθλητικό σάιτ Sportsfeed για τα συναισθήματα και τις ξεχωριστές στιγμές που βίωσε μέσα στο εθνικό στάδιο Σουχεΐμ Μπιν Χαμάντ, αφιερώνοντας την επιτυχία του σε όλους τους Έλληνες.

«Τα συναισθήματα μου μετά της κούρσα ήταν ανάμεικτα. Από την μια περίμενα κάτι καλύτερο,από την άλλη πήρα την 4η θέση στο πρώτο μου παγκόσμιο πρωτάθλημα 2 χρόνια και κάτι μετά το ατύχημα μου και αυτό μόνο χαρούμενο μπορεί να με κάνει. Ήταν πολλοί Έλληνες εκεί και με έκαναν να νιώσω σαν να κέρδισα. Ο στόχος μου στα 100μ. είναι αρχικά να περάσω στον τελικό και εκεί θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο που μπορώ. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, τον προπονητή μου τους φίλους μου και τους προσθετικούς μου κυρίους Δημήτρη και Κωνσταντίνο Χρονόπουλο και το χορηγό μου τη Nike. Αφιερώνω την επιτυχία μου σ αυτούς και σε όλους τους Έλληνες».

Ο στόχος του στα 100 μέτρα όπως είχε τονίσει μετά την πρώτη του επιτυχία, ήταν η πρόκριση στον τελικό. Αυτή ήρθε, όπως και η 6η θέση που αποτελεί επίσης τρομερή επιτυχία, αφού συνοδεύτηκε με το 11.43 που αποτελεί Πανελλήνιο Ρεκόρ.

Υπόκλιση λοιπόν για τον αθλητή που δύο χρόνια μετά το ατύχημα του δείχνει τον… δρόμο. Πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και εξαιρετικές επιδόσεις. Στις καρδιές μας βρίσκεται στο πρώτο σκαλί του βάθρου. 

Επόμενος στόχος οι Πααραολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο της Βραζιλίας. Εκεί όπου ο Μιχάλης θα φροντίσει να μας κάνει να δακρύσουμε. Όχι για τα όσα ζούμε καθημερινά, εν μέσω αυτής της κατάστασης της χώρας μας, αλλά από χαρά και υπερηφάνεια. Μας δίνει δύναμη και μας και μας υπενθυμίζει: “Ο στόχος είναι ένα όραμα που πρέπει να βλέπεις καθημερινά, η δύναμη της θέλησης-της έλξης είναι το μέσω προς αυτόν”. 

Ευχαριστούμε Μιχάλη! Είμαστε δίπλα σου! 

σειτης1 σειτης2 σειτης3 σειτης4 σειτης5 σειτης6 σειτης7 σειτης8 σειτης9 σειτης10 σειτης11 σειτης12