“Χτύπησε” με Δελαπόρτα κόντρα στην… ροή και με “φύλακα” τον Κεφάλα “έβαψε” πράσινο το ντέρμπι η Ρόδος

Σ’ ένα παιχνίδι όπου η Ρόδος κατάφερε να σκοράρει σε διαστήματα που ο Διαγόρας πίεζε και είχε κλασικές ευκαιρίες για να πετύχει γκολ, τα ελάφια πήραν το ντέρμπι του Δημοτικού Σταδίου με 1-2, παρέμειναν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και αύξησαν την διαφορά τους από τους διώκτες τους μετά το πέρασμα της 10ης αγωνιστικής στην Α’ κατηγορία BlueStarFerries. Δύο γκολ ο Γιώργος Δελαπόρτας για τους πράσινους, μείωσε ο Κιοσέογλου για τον γηραιό και ο Κεφάλας στο 88′ διατήρησε τη νίκη για την ομάδα του αποκρούοντας πέναλτι του Γεωργιάδη.

Μπροστά σε 1000 περίπου φίλους του ποδοσφαίρου πραγματοποιήθηκε το “κλάσικο” του νησιού και η κίνηση των παικτών της Ρόδου να αφήσουν λουλούδια μπροστά στην “Θύρα 6” στην μνήμη του Γιάννη Κοσκινιάτη πριν από την σέντρα, καταχειροκροτήθηκε απ’ όλους.

Το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά δεν είχε ρυθμό και οι ομάδες αναζητούσαν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο, με τον Διαγόρα πάντως να είναι πιο απειλητικός και να κάνει την πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη του στα αντίπαλα καρέ με τον Μπερνιδάκη που σούταρε άουτ στο 10ο λεπτό μέσα από την περιοχή και υπό πίεση των αμυντικών.

Όσο περνούσε η ώρα, η ομάδα του Μιχάλη Τσιβρινή κέρδιζε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και ήταν εμφανέστατα καλύτερη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο 40′ να χάσει μεγάλη ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα στο σκορ.

Από την σέντρα του Χατζηφούντα και την κακή αντίδραση της άμυνας των τυπικά φιλοξενούμενων, ο Καλημέρης είδε την μπάλα στρωμένη μπροστά του μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του κόντραρε σε αμυντικούς και έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Οι κυανέρυθροι έχοντας ανεβάσει για τα καλά στροφές επιθετικά, έφτασαν μια ανάσα από το γκολ και λίγα λεπτά αργότερα. Συγκεκριμένα στο 42′ ο Κιοσέογλου εκτέλεσε κόρνερ και ο Μαριάς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το δοκάρι του Κεφάλα.

Σαν να μην έφταναν στον Διαγόρα οι δύο πολύ σημαντικές χαμένες ευκαιρίες, ήρθε το γκολ του Δελαπόρτα κόντρα στην ροή του αγώνα και στο πιο κομβικό σημείο του πρώτου ημιχρόνου για να βάλει σε θέση οδηγού τα ελάφια.

Στο 44′ ο Δελαπόρτας εκτέλεσε φάουλ από πλάγια αριστερή θέση και η μπάλα αφού πέρασε από επιτιθέμενους και αμυντικούς, κατέληξε στην αριστερή γωνία του Δαρζέντα που αιφνιδιάστηκε και γράφτηκε το 0-1 που ήταν σκορ ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνημα όπως τελείωσε ο πρώτο. Ο γηραιός είχε την υπεροχή και δύο ανεπανάληπτες ευκαιρίες για την ισοφάριση, προτού εκ νέου ο Δελαπόρτας “παγώσει” τους φίλους των τυπικά γηπεδούχων και πάλι κόντρα στην ροή του παιχνιδιού.

Ο Κεφάλας στο 48′ απομάκρυνε σωτήρια με τα πόδια το σουτ του Χατζηφούντα μέσα από την περιοχή και κράτησε το προβάδισμα για την Ρόδο, ενώ ακολούθησε τρομακτική διπλή ευκαιρία για τον Διαγόρα.

Δύο λεπτά αργότερα (50′) ο Κιοσέογλου εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι από την κεφαλιά του Παϊζάνου και στην επαναφορά οι “πράσινοι” αμυντικοί έδιωξαν την μπάλα πριν περάσει αυτή την γραμμή στην προβολή του Φωτεινή.

Όπως αναφέραμε, η Ρόδος “χτύπησε” με τον ίδιο τρόπο και ενάντια στο… μομέντουμ του παιχνιδιού. Στο 52′ ο Χατζηλιόντας εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, η πρώτη κεφαλιά έγινε από τον Χατζηφούντα στο πρώτο δοκάρι και από κοντά ο αμαρκάριστος Δελαπόρτας με δεύτερη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Δαρζέντα για δεύτερη φορά για το 0-2 υπέρ των τυπικά φιλοξενούμενων.

Μετά το δεύτερο γκολ των πρασίνων ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, αλλά ο Διαγόρας προσπάθησε να μειώσει το σκορ και να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Αρχικά απείλησε με το σουτ του Κιοσέογλου στο 70′ όπου η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ και την προσπάθεια του Τσαγγάρη στο 75′ όπου η μπάλα κατέληξε άουτ.

Εν τέλει στο 79′ η σέντρα του Καλημέρη από τα αριστερά βρήκε μέσα στην καρδιά της περιοχής των Κιοσέογλου και η κεφαλιά του τελευταίου κατέληξε στα δίχτυα για το 1-2 που ξαναέβαλε στο ματς των γηραιό.

Η πίεση στην συνέχεια από πλευράς τυπικά γηπεδούχων ήταν ασφυκτική για να έρθει η ισοφάριση, με αποτέλεσμα να προωθηθούν και οι αμυντικογενής ποδοσφαιριστές προς τα καρέ του Κεφάλα που μπλόκαρε στο 85′ την κεφαλιά του Καλημέρη.

Το ανέβασμα των παικτών του Τσιβρινή βρήκε αντίκρισμα στο 88′ όταν ο Χατζηφούντας μέσα στην περιοχή ανατράπηκε από τον Ορφανίδη και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ωστόσο, ο Γεωργιάδης που ανέλαβε την εκτέλεση “νικήθηκε” από τον Κεφάλα που είχε την… βοήθεια του δοκαριού του και έτσι διατηρήθηκε αυτό το 1-2 υπέρ της Ρόδου που τις δίνει… αέρα έξι πόντων ενάντια στον σημερινό αντίπαλο της στην “μάχη” του τίτλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο 90′ και σε μία από τις τελευταίες φάσεις του παιχνιδιού, ο Σταμάτης Τογρού του Διαγόρα έπεσε άτσαλα στο έδαφος και χτύπησε το χέρι του, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει με σφοδρούς πόνους από τον αγωνιστικό χώρο και να κληθεί ασθενοφόρο για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της πόλης μας.

Διαιτησία: Σιδηρόπουλος, Πατσιόπουλος, Λαζός

Συνθέσεις: 

Διαγόρας: Δαρζέντας, Φωτεινής, Μαριάς, Πεταυράκης, Μπαούρης (63’ Τογρού), Κιοσέογλου, Παϊζάνος (68′ Τσαγγάρης), Καλημέρης, Μπερνιδάκης, Χατζηφούντας, Καρπαθάκης (55’ Γεωργιάδης)

Ρόδος: Κεφάλας, Καλημέρης, Γκάϊδας, Καντιμοίρης Στ., Ορφανίδης, Αρχοντούλης, Δελαπόρτας (63’ λ.τρ. Μπιγκό), Χατζηλιόντας, Αμανατίδης (57’ Γκόγκας), Παυλίδης, Ευγενικός (77’ Κακαζούκης)