Αστέρας… ανατροπής μέσα στα Μαριτσά σε ματς με γ΄ημίχρονο

Παιχνίδια με μεγάλη ένταση και γερά νεύρα πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο Μαριτσών και έριξε την αυλαία της 10ης αγωνιστικής της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries. Ο Αστέρας έκανε την ανατροπή ενάντια στον τοπικό Ηρακλή και πήρε τη νίκη με 1-2. Επεισόδια στον αγωνιστικό χώρο μετά το τέλος του αγώνα και παρουσία αστυνομικής δύναμης για να φύγει από το γήπεδο η αποστολή των κυανόλευκων και το διαιτητικό τρίο, για το οποίο έχουν παράπονα οι γηπεδούχοι.

Στα αγωνιστικά, ο Αστέρας μπήκε καλύτερα στο τερέν των Μαριτσών και προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Κοσμά, “σπαταλώντας” την πρώτη του ευκαιρία στο 10′ όταν ο Μίρτσεφ σούταρε λίγο άουτ μέσα από την περιοχή.

Η… απάντηση των πράσινων ήρθε με γκολ. Σε μια ανύποπτη φάση και κόντρα στην ροή του παιχνιδιού, ο Χαλίλ Κιλασίν στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα σε μια σέντρα προς την περιοχή της ομάδας του, την έστειλε το βάθος της εστίας και έτσι έγινε το 1-0 υπέρ των Μαριτσενών.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ υπέρ της ομάδας του Σταμάτη Μοσκιού, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχασαν και τον Ερτζάν Κιλασίν ο οποίος σε διεκδίκηση της μπάλας, έσκισε το φρύδι του με αποτέλεσμα να χάσει πολύ αίμα και να μεταβεί στο νοσοκομείο για να του παρασχεθεί ιατρική περίθαλψη.

Με τον ίδιο τρόπο ξεκίνησε η επανάληψη, καθώς και πάλι οι ποδοσφαιριστές του Σάββα Σταυρίδη μπήκαν δυναμικά και έφτασαν στην ισοφάριση στο 50ο λεπτό της αναμέτρησης. Από την ωραία σέντρα του Μπαϊρακτάρη, ο Λευτέρης Πλαγγέτης με κεφαλιά “νίκησε” τον Κοσμά και έφερε το ματς στο 1-1 για τον Αστέρα.

Στο 62′ οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν όταν ο Αζίζ για μαρκάρισμα πάνω στον Χαλίλ Κιλασίν, αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή και άφησε την ομάδα του με δέκα ποδοσφαιριστές.

Αμέσως πήγε να το εκμεταλλευτεί αυτό η ομάδα από τα Μάσσαρι, αλλά ο Λευτέρης Πλαγγέτης στο 64′ και αφού πέρασε και τον αντίπαλο πορτιέρο, πήγε αρκετά πλάγια και το πλασέ του σταμάτησε στο δοκάρι.

Έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα και κάνοντας το παιχνίδι του, ο Αστέρας συνέχισε να πιέζει για το δεύτερο γκολ. Αυτό ήρθε στο παρά… πέντε. Από την φοβερή προσωπική ενέργεια του Μίρτσεφ, ο Λορέντζος ανέτρεψε τον αντίπαλο του μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα, από την οποία ο παθών ευστόχησε και διαμόρφωσε το τελικό 2-1, χαρίζοντας την δεύτερη συνεχόμενη νίκη στην ομάδα του.

Το παιχνίδι μετά το τέλος του είχε και… τρίτο ημίχρονο. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο Τσούφιος κατευθύνθηκε απειλητικά προς τον προπονητή του Αστέρα, Σάββα Σταυρίδη (οι δύο τους είχαν ανοίξει… κόντρα κατά την διάρκεια του ματς) και τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν, ενώ στην φασαρία “μπήκαν” και άλλοι ποδοσφαιριστές.

Αφού πέρασε αρκετή ώρα και χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομία για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, η αποστολή του Αστέρα αποχώρησε από το γήπεδο, όπως και το διαιτητικό τρίο για το οποίο έχουν αρκετά παράπονα οι Μαριτσενοί για τις αποφάσεις τους.

Διαιτησία: Χαρισμανίδης, Μπερδεμπές, Σαρρής

Συνθέσεις:

Ηρακλής: Κοσμάς, Κώτσος, Λορέντζος, Παπακωψνσταντής Κ., Φελεσάκης, Τσούφιος, Καρίκης, Αζίζ,  Βασιλώττος (78’ Στεφανάκης), Πετρίδενας (57’ Τσαλώλης), Αγγελόπουλος (24’ λ.τ. Παπακωνσταντής Α.)

Αστέρας: Τόππος, Λαουδίκος (65’ Χατζημανώλης), Διονυσακόπουλος, Κιλασίν Χ., Κιλασίν Ε. (46’ λ.τ. Γκίνεβ), Μπαϊρακτάρης, Νικήτας, Μίρτσεβ, Πλαγγέντης Γ., Πλαγγέντης Ε., Πατσιαούρας (89΄ Δεληγιάννης)