“Εισιτήριο” και… δοκιμές για τον Ιάλυσο στις Καλυθιές

Την πρόκριση για την τρίτη φάση του κυπέλλου Δωδεκανήσου “Αυγουστίνος” πήρε με άνεση ο Ιάλυσος που επικράτησε με 0-5 του τοπικού Απόλλωνα στο γήπεδο Καλυθιών. Τις δύο ομάδες χωρίζουν δύο κατηγορίες και οι τοξοβόλοι που αγωνίστηκαν με πολλές αλλαγές στην σύνθεση τους, δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα.

Το παιχνίδι που ακολουθεί στα Ζωνιανά κόντρα στον Ερμή για την Γ’ Εθνική είναι φυσικά αυτό που βρίσκεται στο μυαλό όλων στο “στρατόπεδο” του Ιάλυσου και το παιχνίδι που διεξήχθη σήμερα στο γήπεδο Καλυθιών για το κύπελλο ήταν μια καλή ευκαιρία για τον Πέτρο Μίχο, ώστε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που μέχρι στιγμής δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής με την ερυθροκίτρινη φανέλα.

Απ’ την άλλη πλευρά για τους ποδοσφαιριστές του Κώστα Καμπούρη, το παιχνίδι αυτό ήταν χρήσιμο ώστε να πάρουν εμπειρίες και να δώσουν ότι καλύτερο μπροστά στο κοινό τους.

Η αναμέτρηση δεν αντέχει ιδιαίτερης κριτικής, αφού το μεγάλο φαβορί επιβεβαίωσε την “ταμπέλα” του από το πρώτο κιόλας λεπτά της συνάντησης.

Στο 15ο λεπτό ο Σπάρταλης εκμεταλλεύτηκε λάθος της αντίπαλης άμυνας και από κοντά έκανε το 0-1. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής από το σημείο του πέναλτι (παράβαση που κέρδισε ο Λύρας όταν ανατράπηκε από τον Μιχαλά μέσα στην περιοχή) στο 24′ σημείωσε το 0-2 για την ομάδα του και αυτό ήταν το σκορ ημιχρόνου.

Νωρίς στην επανάληψη (50′) ο Παναγιώτης Σπάρταλης πέτυχε χατ- τρικ και έγραψε το 0-3 με κοντινή κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ του Παπαστεφάνου και κεφαλιά- πάσα από τον Πλύγκο.

Τον δείκτη του σκορ ανέβασε στο 70′ ο Πλύγκος που πλάσαρε εύστοχα από θέση τετ α τετ για το 0-4 και το τελικό 0-5 στο γήπεδο Καλυθιών διαμόρφωσε ο Στάθης με αυτογκόλ.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από την σέντρα του παιχνιδιού, η διοίκηση του Απόλλωνα βράβευσε τον Μιχάλη Φυλακούρη και τον Τίμο Σαββούλη για την προσφορά τους στην ομάδα, αφού ο πρώτος αγωνίστηκε για αρκετά χρόνια στους κυανοκίτρινους, ενώ ο νεαρός μέσος αποτελεί γέννημα- θρέμμα του συλλόγου και “μεταπήδησε” από τις ακαδημίες του στην ανδρική ομάδα των Καλυθενών και από εκεί στους τοξοβόλους.

Διαιτησία: Αντωνάς, Διακοφιλιππής, Βασίλας

Συνθέσεις:

Απόλλων: Ροδίτης, Σταυρής (30’ λ. τρ. Κούρτι), Νικολός, Κυρίτσης, Σίμου (57’ λ.τρ. Μανιάς), Τασσόπουλος, Μιχαλάς (52’ Κώστας), Κουφάλης, Στάθης, Ταντίκης, Σπαχιού

Ιάλυσος: Χειμωνέττος Αγγ., Βολονάκης, Σαββούλης, Χειμωνέττος Κ., Καρπαθάκης (46’ Λιόσης), Σπάρταλης (62’ Τρέχας), Λύρας (70’ Αλαβέρας), Παπαστεφάνου, Σαχίνης, Χατζηπέτρος, Πλύγκος