Επιπλέον χρήματα για τις ομοσπονδίες εξασφάλισε ο Κοντονής

Επιπλέον χρήματα για την ενίσχυση των  αθλητικών ομοσπονδιών κατάφερε να εξασφαλίσει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η σχετική ανακοίνωση της ΓΓΑ:

«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ύστερα από ενδελεχή έλεγχο των οικονομικών, την αναπροσαρμογή κονδυλίων που προβλέπονταν για τον αθλητισμό και την καταπολέμηση κάθε είδους σπατάλης εξασφάλισε για τις αθλητικές ομοσπονδίες επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 2.444.000 ευρώ.

Μάλιστα επιπλέον ποσό θα λάβει ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του 33ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Μία μέρα πριν ο κ. Κοντονής είχε ενημερώσει αναλόγως και την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Στ. Κοντονή στη συνέντευξη Τύπου του 33ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας:

«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ύστερα από ενδελεχή έλεγχο των οικονομικών, την αναπροσαρμογή κονδυλίων που προβλέπονταν για τον αθλητισμό και τη διαρκή προσπάθεια καταπολέμησης της σπατάλης, που είναι για μας πρώτη προτεραιότητα, ανακοινώνει ότι εξασφάλισε επιπλέον χρηματοδότηση για τις αθλητικές ομοσπονδίες, γεγονός που θεωρούμε ζωτικής σημασίας σε μια προολυμπιακή χρονιά.

Χθες ανακοίνωσα στην Ομοσπονδία της Γυμναστικής το επιπλέον ποσό που θα λάβει ύψους 252.000 ευρώ και σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω επισήμως ότι ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. έχει λαμβάνειν 112.000 ευρώ. Και αυτά όχι με έκτακτη επιχορήγηση από το Υπουργείο Οικονομικών αλλά με τον τρόπο που σας είπα.

Με την καταπολέμηση της σπατάλης αυτά τα χρήματα τα αποδίδουμε στις ομοσπονδίες και δια των ομοσπονδιών στους έλληνες αθλητές-αθλήτριες που μας δίνουν μεγάλες χαρές στα κορυφαία αθλητικά γεγονότα.

Είναι καθήκον της κάθε κυβέρνησης και ιδίως της δική μας να υλοποιήσουμε, βήμα, βήμα αυτά τα οποία έχουμε εξαγγείλει. Όπως είναι η καταπολέμηση της σπατάλης, η οποία είχε πάρει δυσθεώρητες διαστάσεις τα προηγούμενα χρόνια και η καταπολέμηση αυτού του φαύλου κύκλου της διαφθοράς και της διαπλοκής. Πιστεύω ότι αυτό είναι καθήκον όλων των παραγόντων της δημόσιας ζωής.

Τελειώνοντας θέλω να πω ότι ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. σήμερα μας έδωσε μεγάλη χαρά, με την ευαισθησία που έδειξε στο θέμα των προσφύγων. Και αυτό τιμά όχι μόνο την ομοσπονδία και την αθλητική οικογένεια, αλλά και τη χώρα, διότι πραγματικά με τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αναδεικνύεται μια άλλη Ελλάδα. Η Ελλάδα της αλληλεγγύης, της συμπαράστασης και της βοήθειας».

sportplus.gr