Αφιέρωμα για τον όμιλο νήσων της Β΄κατηγορίας

Φτάσαμε αρχές Νοεμβρίου για να «υποδεχτούμε» την Β’ κατηγορία του Ομίλου νήσων με την συμμετοχή φέτος 9 ομάδων και μεγάλο ενδιαφέρον σχετικά με το τι θα δούμε. Ακολουθεί αφιέρωμα του κωακού αθλητικού σάιτ, giafkasports.gr για την Β’ κατηγορία του ομίλου νήσων.

Μεγάλο φαβορί για την άνοδο η ομάδα που πραγματοποίησε εξαιρετικό δεύτερο γύρο πέρυσι, η Δόξα Καρδάμαινας. Η ομάδα του Δημήτρη Χρυσόπουλου που ενισχύθηκε σημαντικά την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, και έχοντας σαν «όπλο» το νέο γήπεδο της Καρδάμαινας (που αναμένεται να είναι καυτή έδρα) ξεκινά σαν πρώτο φαβορί για την άνοδο στην Α’ κατηγορία.

Ο περσινός διεκδικητής του τίτλου ΠΑΟΚ Κω, που έχασε στο «νήμα» τον τίτλο φέτος θα παρουσιαστεί εντελώς διαφορετικός, νεανικός και με νέο προπονητή, τον Στάθη Γκουντελίτσα στον πάγκο.

Ο Λεωνίδας Κούτσικας που αποχώρησε απ’ τον ΠΑΟΚ Κω, συνεχίζει στην ΑΕ Κω, την ομάδα με την οποία έχει γνωρίσει τεράστιες επιτυχίες στο παρελθόν. Η ΑΕ Κως ενισχύθηκε, κάνοντας πάρα πολλές μεταγραφές, κάποιες από αυτές αρκετά ποιοτικές και το ζητούμενο είναι πότε οι «βυσσινί» θα δέσουν σαν ομάδα για να μπορέσουν να διεκδικήσουν τον τίτλο που είναι και γι’ αυτούς στόχους. Σημειωτέων ξεκινούν με -2 επειδή δεν πήγαν στο τελευταίο ταξίδι κόντρα στους Λειψούς πέρυσι.

Αλλαγμένη και η Αναγέννηση Ασφενδιού. Προπονητής και παίκτης ο Γιώργος Φυτάς και οι «πράσινοι» που δείχνουν να βάζουν τις βάσεις απ’ την αρχή για να καταφέρουν κάτι καλύτερο σε σχέση με το παρελθόν.  Η έλευση του Γιώργου Φυτά επέτρεψε στην ομάδα να ενισχυθεί , να δείχνει ότι μπορεί να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο και η Αναγέννηση έχει όλα τα φόντα για να είναι απ’ τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος.

Χωρίς την «πίεση» του πρωταθλητισμού και έχοντας σαν δύναμη την έδρα του ο Νικαγόρας φιλοδοξεί με βάση και την περσινή καλή της παρουσία να πραγματοποιήσει μια καλή χρονιά και να μπορέσει να προωθήσει όσα περισσότερα παιδιά γίνεται στην πρώτη ομάδα.

Νέο ξεκίνημα κάνουν και οι ομάδες που υποβιβάστηκαν απ’ την Α’ κατηγορία. Ο Α.Ο Βαθύ έχει προωθήσει πολλά παιδιά απ’ την πρώτη ομάδα, έχει δώσει τα «κλειδιά» στο Νικόλα Γιαμαίο και το θέλει να βάλει τις βάσεις για να μπορέσει τα επόμενα χρόνια να πρωταγωνιστήσει και πάλι. Οι Καλύμνιοι ξεκινούν με -6 λόγω της αποχώρησης τους στο τέλος του περσινού πρωταθλήματος στην Α΄.

Ο ΑΟ Δικαίου αναγκάστηκε να δηλώσει συμμετοχή στην Β’ κατηγορία αφού δεν υπήρχαν οι οικονομικοί πόροι και αφού προηγουμένως η διοίκηση που είχε εκλεγεί πρόλαβε να κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Για μια ομάδα που δέκα χρόνια πρωταγωνιστεί σίγουρα η «επανεκκίνηση» θα είναι δύσκολη, ωστόσο οι «κυανόλευκοι» με μια διοίκηση που δείχνει να έχει διάθεση να προσφέρει και με προπονητή τον Μιχάλη Παπαγιαννόπουλο θέλει τον χρόνο και κυρίως την στήριξη του κόσμου που όλα αυτά τα χρόνια η ίδια η ομάδα τον είχε «κακομάθει» για να μπορέσει σιγά σιγά τα επόμενα χρόνια να είναι και πάλι πρώτης γραμμής.

Στην Πάτμο μετά από δύο χρόνια υπάρχουν αλλαγές και σε διοικητικό, αλλά και προπονητικό επίπεδο. Ο Γιάννης Τσαμπαλάκης έχοντας την εμπειρία πλέον και γνωρίζοντας πράγματα και καταστάσεις στην Πάτμο θέλει σιγά σιγά να κάνει τον Ξάνθο ανταγωνιστικό και να προσπαθήσει να ανεβάσει παιδιά απ’ τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα.

Τέλος αφήσαμε τον Α.Ο Λειψών. Με νέα διοίκηση και εδώ, και με τον Σταύρο Μάνη σε ρόλο προπονητή οι Λειψοί που τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει βήματα προόδου θέλουν και φέτος να πραγματοποιήσουν μια αξιοπρεπής παρουσία.

Τα προβλήματα για Λειψούς και Πάτμο ειδικά γνωστά, τα έχουμε πει πολλές φορές. Δύο ομάδες που αναγκάζονται να έρθουν στην Κω έξι φορές και να πάνε μια φορά στην Κάλυμνο έχοντας πάρα πολλά έξοδα θέλουν την στήριξη τόσο των ομάδων της κατηγορίας όσο και της διοργανώτριας αρχής.

Και τέλος για να μην το ξεχνάμε μιλάμε για ένα παιχνίδι. Μιλάμε για διασκέδαση. Μακριά από μουρμούρες και φασαρίες ευχόμαστε σε όλες τις ομάδες, και σε εμάς τους ίδιους να το απολαύσουμε.

Καλή χρονιά χωρίς τραυματισμούς και ο καλύτερος να το «σηκώσει».