Νίκη από την άσπρη βούλα για τον Ορφέα, φωνές από τον Άγιο Λουκά

Πραγματικό ντέρμπι ήταν η αναμέτρηση που διεξήχθη στο γήπεδο των Αγίων Αποστόλων ανάμεσα στον Ορφέα και τον Άγιο Λουκά για την 4η αγωνιστική της Β’ κατηγορίας , με τους γηπεδούχους να παίρνουν τη νίκη στο 90′ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι το Στεργιόπουλου και τους φιλοξενούμενους να έχουν παράπονα από την διαιτησία για την εν λόγω υπόδειξη και ένα ακυρωθέν γκολ. Με δέκα τελείωσε τον αγώνα ο Ορφέας.

Το πρώτο μέρος δεν είχε ρυθμό, είχε όμως μεμονωμένες φάσεις που δημιούργησαν οι δύο ομάδες, με σπουδαιότερη όλων αυτή του 20′ όταν ο Στεργιόπουλος με σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι. Η απάντηση των Αφαντενών ήρθε στο 40′ με την εκτέλεση φάουλ του Κυριαζή που αποσόβησε δύσκολα ο αντίπαλος πορτιέρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Χατζηγεωργίου στο 35′ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για λογαριασμό του Αγίου Λουκά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφ- σάϊντ πατά τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.

Στην επανάληψη το παιχνίδι… άναψε. Σ’ αυτό βοήθησε το γεγονός ότι οι κόκκινοι ανέβηκαν για να πετύχουν το γκολ και άφησαν πολλούς χώρους στην άμυνα, τους οποίους θέλησαν να εκμεταλλευτούν οι παίκτες της ομάδας από τ’ Αφάντου.

Η κεφαλιά του Κοσμά στο 60′, καθώς επίσης και το πλασέ του ίδιου παίκτη στο 68′ είχαν την ίδια κατάληξη και έφυγαν άουτ.

Στο 75′ ο Ορφέας έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, αλλά ο Στεργιόπουλος αστόχησε σε πέναλτι (άουτ) που κέρδισε ο ίδιος όταν ανατράπηκε από τον Μακρυδημήτρη μέσα στην περιοχή.

Τελικά η λύση ήρθε με τον παίκτη του έχασε το πέναλτι. Στο 90′ ο ρέφερι σφύριξε πέναλτι για χέρι του Μοσχούς μέσα στην περιοχή και ο Στεργιόπουλος αυτή την φορά ήταν εύστοχος από τα 11 βήμα και διαμόρφωσε το τελικό 1-0. Σ’ αυτή την φάση διαμαρτυρήθηκαν και πάλι ο Αφαντενοί, ενώ στο 92′ αποβλήθηκε ο Τσιώμος για τον Ορφέα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Διαιτησία: Αντωνάς, Τσέτσος, Διακοφιλιππής

Συνθέσεις:

Ορφέας: Μαυρουδής, Τσικούρης, Ντουμάζιος (46′ Παπανικολάου), Καμπούρης, Στόϊος, Γεωργιάδης, Στεργιόπουλος, Μπουμπουλάκη, Κούκι, Σκιαθίτης (80′ Τσιώμος), Τοπάλ (46΄Καρπάτσης)

Άγιος Λουκάς: Κιόττου, Ηλίας(84΄Γιακουμάκης Μιχ.), Μοσχούς (90′ Νικολής), Μοσχηδιού, Καλογήρου, Μακρυδημήτρης, Χατζηγεωργίου(69′ Χελάϊ), Διακίδης, Κυριαζής, Μπάλλα, Κοσμάς