Απουσίες και… Κατσικοκέρης “λύγισαν” τον Ιάλυσο στα Ζωνιανά

Μετά την πρώτη βαθμολογική απώλεια της περασμένης εβδομάδας από τον ΟΦΗ, ο Ιάλυσος υπέστη την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής (4ος) αυτή την φορά επί Κρητικού εδάφους. Η ομάδα του Πέτρου Μίχου που είχε να διαχειριστεί σημαντικές απουσίες ηττήθηκε με 3-1 στα Ζωνιανά από τον Ερμή χάρις το χατ- τρικ του Νίκου Κατσικοκέρη και έτσι μπήκε τέλος στο σερί 556 λεπτών ανέπαφης εστίας.

Οι Ιαλυσιώτες που ταξίδεψαν στην Κρήτη χωρίς τους Παπαδημήτρη, Φυλακούρη (τραυματίες) και Λιόση (συμπλήρωσε κάρτες) είδαν το παιχνίδι να… στραβώνει αρκετά νωρίς και μέχρι το ημίχρονο τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα.

Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι που ήθελαν τη νίκη για να ανασάνουν βαθμολογικά ξεκίνησαν δυνατά εκμεταλλευόμενοι την έδρα τους και έχασαν σημαντική ευκαιρία πολύ νωρίς για να πάρουν το προβάδισμα, αλλά ο Λουτριώτης στο 2ο λεπτό στο πλασέ του Κατσικοκέρη από θέση τετ α τετ.

Η απάντηση των πρωταθλητών του νομού μας ήρθε στο 7′ με την μεγάλη ευκαιρία του Μαθιού. Ο έμπειρος επιθετικός πλάσαρε άουτ από πλεονεκτική θέση, έπειτα από μπαλιά του Κοιλιάρα.

Πάντως οι τοξοβόλοι αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα μεσοαμυντικά και δυσκολεύονταν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού από το συνεχής πρέσινγκ των ποδοσφαιριστών του Ερμή.

Στο 16′ ο Λουτριώτης μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα και μετά από 556 λεπτά. Από μια συρτή μπαλιά που έγινε στην περιοχή του Ιάλυσου, ο Κατσικοκέρης έφτασε πρώτος στην μπάλα και με πλασέ έγραψε το 1-0 για την ομάδα των Ζωνιανών.

Παρότι προσπάθησε, ο Ιάλυσος δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να απειλήσει την εστία του Ερμή, αλλά ούτε καν να κυκλοφορήσει την μπάλα και να παγώσει τον ρυθμό μετά την ψυχολογική και αγωνιστική άνοδο των γηπεδούχων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο 40′ ο Κατσικοκέρης με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Μπέρκη να γράψει το 2-0 και ο ίδιος παίκτης στο 45′ αφού απέφυγε δύο αντιπάλους, πλάσαρε εύστοχα τον Λουτριώτη για το 3-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Το έργο των ερυθροκίτρινων στην επανάληψη ήταν δύσκολο, αλλά αν μη τι άλλο οι παίκτες του Μίχου εμφανίστηκαν βελτιωμένοι και προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό.

Στο 60′ ο Ταβλαδωράκης δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή και έτσι οι Κρητικοί έμειναν με παίκτη λιγότερο.

Οι τοξοβόλοι το εκμεταλλεύτηκαν αμέσως, πήρα τα ηνία του ματς και στο 66′ από την καταπληκτική μπαλιά του Μαθιού στον Σπάρταλη, ο έμπειρος μεσοεπιθετικός μείωσε σε 3-1 και έβαλε ξανά στο παιχνίδι τον Ιάλυσο.

Στο 68′ έγινε η φάση που έφερε αντιδράσεις από τους φιλοξενούμενους. Ο Μαθιός σκόραρε με σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο επόπτης είχε σηκωμένο το σημαιάκι και ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ. Πρόκειται για μια φάση που αν μετρούσε το γκολ του Ιάλυσου θα βλέπαμε άλλο παιχνίδι.

Παρά αυτήν την αμφισβητούμενη φάση, οι παίκτες της ομάδας του νησιού μας συνέχισαν την προσπάθεια και στο 85′ απώλεσαν την σημαντικότερη ευκαιρία τους, ώστε να διεκδικούσαν κάτι καλύτερο στα τελευταία λεπτά.

Ο Καρακούτσης ανέτρεψε τον Μαθιό μέσα στην περιοχή και ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα. Από τα 11 βήματα ο Σπάρταλης νικήθηκε από τον αντίπαλο πορτιέρο και έτσι το 3-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

Διαιτησία: Σταθόπουλος, Συνιοράκης, Φαρμάκης

Συνθέσεις:

Ερμής: Καρακούτσης, Κορτσινίδης, Γιακουμάκης, Ανυφαντάκης, Ταβλαδωράκης, Τζανής, Σκουτέλης (68′ Μανουσάκης), Στρατήγης, Κατσικοκέρης, Μπέρκης (57′ Μπέρκης, 88′ λ.τρ. Σούκιας), Πλουσής Β.

Ιάλυσος: Λουτριώτης, Κοκκίνης (45+3′ λ. τρ. Σαχίνης), Αθανασίου, Σταυλάς, Κοιλιάρας, Χειμωνέττος (70′ Λύρας), Σπάρταλης, Καρπαθάκης (32′ Χατζηκοσμάς), Ρεκλείτης, Παφιάκης, Μαθιός