Λάμψη Αστέρα κόντρα στον Ηρακλή

Εντυπωσιακός ήταν ο Αστέρας Μασσάρων στο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Ηρακλή Λάρδου για την 11η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries, καθώς η ομάδα του Σάββα Σταυρίδη επιβλήθηκε με 4-0 και συνέχισε την… άνοδο της στον βαθμολογικό πίνακα. Με δέκα παίκτες τελείωσαν τον αγώνα και οι δύο ομάδες.

Μετά το μεγάλο διπλό στο γήπεδο Μαριτσών επί του τοπικού Ηρακλή, οι κυανόλευκοι επικράτησαν και του… άλλου Ηρακλή της Α’ κατηγορίας, αυτού της Λάρδου.

Η επιστροφή του Κώστα Παπαδόπουλου στα Μάσσαρι… συνοδεύτηκε με μια βαριά ήττα για τη νέα του ομάδα, αφού οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι και έκαναν ότι ήθελαν τον αντίπαλο τους κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.

Οι διαθέσεις του Αστέρα φάνηκαν στο 11ο λεπτό όταν η μπαλιά του Μπαϊρακτάρη βρήκε τον Πατσιαούρα, ωστόσο το σουτ του τελευταίου απομακρύνθηκε από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 15′ η μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των Λαρδιακών, βρήκε αποδέκτη τον Πατσιαούρα που είδε τελευταία στιγμή τον αντίπαλο γκολκίπερ να τον προλαβαίνει πάνω στην έξοδο και να μαζεύει την μπάλα.

Εν τέλει το γκολ για τους γηπεδούχοι που πίεζαν ήρθε στο 29′ από την κακή αντίδραση της άμυνας των Λαρδιακών που έδωσε την δυνατότητα στον Νικήτα με μονοκόμματο σουτ από το ύψος του πέναλτι να κάνει το 1-0.

Στο 32ο λεπτό από την μπαλιά του Πατσιαούρα στον Γιώργο Πλαγγέτη και το εύστοχο πλασέ του έμπειρου στράϊκερ στο τετ α τετ έγινε το 2-0, αφού ο Αστέρας συνέχισε να έχει τα ηνία του αγώνα.

Μάλιστα η νίκη επί της ουσίας “κλειδώθηκε” στο 38′ με το 3-0 από τον Μίρτσεφ που πλάσαρε εύστοχα από πλάγια θέση τον Καντιμοίρη, προλαβαίνοντας τον στην βαθιά μπαλιά από τον Ερτζάν Κιλασίν.

Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου (42′) οι δύο ομάδες έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές. Ένα φάουλ του Καλοπήτα στον Λευτέρη Πλαγγέτη έφερε την αντίδραση του δεύτερου. Οι δύο παίκτες είχαν αψιμαχίες και ο διαιτητής τους απέβαλλε, αφού έδειξε την δεύτερη κίτρινη στον μέσο του Ηρακλή και την απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα στον επιθετικό των Μασσαρενών.

Στην επανάληψη το παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα μετά τον… αέρα τριών τερμάτων που απέκτησε ο Αστέρας που ωστόσο είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Με κάποιες σποραδικές επιθετικές εξάρσεις προσπάθησε να απειλήσει ο Ηρακλής και στο 80′ έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του στην απόκρουση του Τόππου στο πλασέ του Κοντού από θέση τετ α τετ.

Τελικά το σκορ “έκλεισε” στο 4-0, αφού οι γηπεδούχοι βρήκαν ακόμη ένα γκολ. Ο Γιώργος Πλαγγέτης έκανε κάθετη μπαλιά στον Πατσιούρα και ο τελευταίος με πλασέ πέτυχε και αυτός γκολ στην αναμέτρηση.

Διαιτησία: Γιαννουκάς, Κάζας, Στεφανάκης

Συνθέσεις:

Αστέρας: Τόππος (85′ Μαρίνοφ), Κιλασίν Ε. (70′ Γκίνεφ), Κιλασίν Χ., Χατζημανώλης, Διονυσιακόπουλος, Νικήτας, Μπαϊρακτάρης, Πλαγγέτης Ελ., Πλαγγέτης Γ., Μίρτσεφ (47′ λ. τρ. Λούπος), Πατσιαούρας

Ηρακλής: Καντιμοίρης, Λαγοπάτης, Παπαδόπουλος, Παπαϊωάννου, Καλοπήτας, Χαρίτος Β., Χρυσανθής (75′ Μπεννούρ), Καφάλας, Χαρίτος Εμμ., Κοντός, Ευαγγελίδης Στ. (46′ Ευγγελίδης Ι.)