Σίφουνας ο Ευκλής στην Μαλώνα

Μόνο για 55 λεπτά πρόβαλλε αντίσταση ο Άγιος Γεώργιος στο εντός έδρας παιχνίδι του ενάντια στον Ευκλή για την 4η αγωνιστική της Β’ κατηγορίας (β’ όμιλος), καθώς μετά οι πράσινοι πάτησαν γκάζι και “σκόρπισαν” τους κιτρινόμαυρους με το εντυπωσιακό 2-7 στο γήπεδο της Μαλώνας.

Το παιχνίδι τα είχε όλα. Εννέα γκολ, τέσσερα δοκάρια, δύο αποβολές και δύο… όψεις. Οι παίκτες του Μιχάλη Κουτσουμπάρη, μετά την κυριαρχία του Ευκλή στο πρώτο 40λεπτο του αγώνα, κατάφεραν στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου να ισοφαρίσουν, αλλά το τρίτο γκολ των φιλοξενούμενων στο “καπάκι” έφερε την κατάρρευση των γηπεδούχων.

Σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι έπαιξε ο δυνατός άνεμος που έπνεε στην περιοχή. Αυτό βοήθησε τον Παυλίδη να ανοίξει το σκορ στο 16ο λεπτό, αφού η σέντρα- σουτ του επιχείρησε, κατέληξε στο αριστερό παραθυράκι του Ναούμ για το 0-1 των Σορωνιατών.

Οι κιτρινόμαυροι προσπάθησαν να αντιδράσουν και παραλίγο να σκοράρουν με τον ίδιο τρόπο, αλλά η προσπάθεια του Χατζηνικολού στο 18′ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (19′) η αντεπίθεση του Ευκλή ολοκληρώθηκε με το πλασέ του Παυλίδη στο αριστερό δοκάρι, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό (20′) η ομάδα της Σορωνής στάθηκε και πάλι άτυχη όταν ο Μπερετούλης με σουτ έξω από την περιοχή σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Τελικά το 0-2 έγινε στο 25′ με την βολίδα του Μπερετούλη έξω από την περιοχή όπου η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει, Ναούμ.

Κυριαρχώντας στο συγκεκριμένο διάστημα του παιχνιδιού, οι πράσινοι απείλησαν και πάλι στο 40ο λεπτό. Ωστόσο, το δοκάρι λειτούργησε για άλλη μια φορά ως… βοηθός του “Αγίου”, αφού το σουτ του Μπερετούλη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και το νέο σουτ του στην επαναφορά απομακρύνθηκε πάνω στην γραμμή από τον Κούτρη.

Όλα έδειχναν πως οι παίκτες του Λάζαρου Θρουμουλόπουλου θα περνούσαν ένα εύκολο απόγευμα, αλλά το τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου άνηκε στους γηπεδούχους που κατάφεραν στο 45ο λεπτό να μειώσουν και να δώσουν νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Από την ωραία κάθετη μπαλιά του Κολιού, ο Χατζηνικολού μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή και με ωραίο τελείωμα έγραψε το 2-1 που ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Οι αλλαγές του Κουτσουμπάρη στο ημίχρονο βοήθησαν την ομάδα του να είναι πιο επιθετική και στο 50′ ήρθε η δικαίωση για τον έμπειρο κόουτς.

Η επιμονή του Κοστόφ να πιέσει την άμυνα των πρασίνων έφερε αποτέλεσμα. Το γύρισμα της άμυνας προς τον τερματοφύλακα, το εκμεταλλεύτηκε ο Βούλγαρος επιθετικός που έκλεψε την μπάλα και με πλασέ έφερε το ματς στα ίσα (2-2) και έδωσε ψυχολογία στους κιτρινόμαυρους.

Η χαρά των γηπεδούχων κράτησε όμως δύο λεπτά, αφού στο 52′ έγινε το 2-3. Η δυνατή εκτέλεση φάουλ του Μπερετούλη δεν έδωσε την δυνατότητα στον Ναούμ να μπλοκάρει την μπάλα και αφού αυτή έφυγε από τα χέρια του, κατέληξε στον Μήτρου που από κοντά έδωσε και πάλι τι προβάδισμα στην ομάδα του.

Αυτό το γκολ ήταν τελειωτικό… χτύπημα για τους Μαλωνίτες που δεν πίστεψαν πως μπορούν να ανατρέψουν και πάλι την κατάσταση, παρότι στο 67′ ο Ευκλής έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω της απ’ ευθείας κόκκινης κάρτα στον Γεωργαντά που χτύπησε εκτός φάσης τον Σακελλάρη.

Ο “Άγιος” απέκτησε το αριθμητικό πλεονέκτημα, παράλληλα όμως και ένα ακόμη τέρμα στην… πλάτη, αφού στο 68′ η εκτέλεση κόρνερ του Παυλίδη βρήκε αμαρκάριστο τον Μπερετούλη μέσα στην περιοχή και ο αρχηγός των πρασίνων ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-4.

Δύο λεπτά αργότερα (70′) ο Γεωργάς έκανε φάουλ στον Νίκο Κρομμύδα και στην συνέχεια τον έσπρωξε θεωρώντας ότι έκανε “θέατρο”. Η δεύτερη κίτρινη κάρτα βγήκε από το τσεπάκι του διαιτητή και έτσι οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν.

Στα επόμενα λεπτά και μέχρι το φινάλε υπήρχε μόνο μια ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτή ήταν ο Ευκλής που σκόραρε άλλες τρεις φορές και πήρε μια ευρεία νίκη.

Στο 72′ σε φάση- καρμπόν με το τέταρτο γκολ των πρασίνων, ο Μπερετούλης βρέθηκε ξεχασμένος στην καρδιά της περιοχής των γηπεδούχων και με κεφαλιά μετά από σέντρα του Παυλίδη έκανε το 2-5.

Το 2-6 πραγματοποιήθηκε στο 77′ με το πλασέ του Νίκου Κρομμύδα μέσα από την περιοχή, ενώ στο 85′ ο Παυλίδης έβαλε το κερασάκι στην τούρτα και διαμόρφωσε το τελικό 2-7 σε κενή εστία, αφού είχε προηγηθεί επέμβαση του Ναούμ σε σουτ του Μπερετούλη και απομάκρυνση της μπάλας από τον Ντύρο πάνω στην γραμμή.

Διαιτησία: Παπαγιαννίδης, Μπερδεμπές, Λαζός

Συνθέσεις:

Άγιος Γεώργιος: Ναούμ, Σακελλάρης, Γεωργάς, Χατζηνικολού (55′ Χατζηνικόλας), Χατζησταμάτης, Κολιού, Μπέρδης (46′ Κοντόγιαννος), Κούτρης, Ρούφας (46′ Κοστόφ), Χατζημανώλης, Ντύρος

Ευκλής: Μαριεττής, Λάος, Σχοινάκης (46′ Τσαγγαράκης), Σφυράκης, Λαππάκης (80′ Χατζηδημητρίου), Κρομμύδας Ν., Κρομμύδας Γ. (68′ Παπαστεργής), Μπερετούλης, Παυλίδης, Μήτρου, Γεωργαντάς