Θύμα έκπληξης ο Διαγόρας Βατίου, στην Κύπρο το “εισιτήριο”

Η πρώτη έκπληξη στον θεσμό του κυπέλλου Δωδεκανήσου “Αυγουστίνος” είναι γεγονός. Η Κύπρος επικράτησε εντός έδρας με 2-0 του Διαγόρα Βατίου και τον “πέταξε” εκτός συνέχειας, παίρνοντας το εισιτήριο της πρόκρισης για την τρίτη φάση.

Το σύνολο του Μανώλη Βασιλειάδη έγινε η πρώτη ομάδα από την δεύτερη τοπική κατηγορία που “έκλεισε” θέση για την συνέχεια και όχι άδικα, αφού ήταν καλύτερη από τον αντίπαλο της.

Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης που διεξήχθη στο γήπεδο των Αγίων Αποστόλων, οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο και κατάφεραν να πετύχουν δύο τέρματα.

Το σκορ άνοιξε στο 20ο λεπτό ο Νίκας που εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά του Χατζηκωνσταντή και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της Κύπρου.

Μάλιστα δέκα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους (35′) ο Καραμπάτζος έκανε το 2-0 για την ομάδα του και της έδωσε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης.

Στην επανάληψη προσπάθησε να αντιδράσει η ομάδα του Γιάννη Καμπούρη και έφτασε σε ορισμένες περιπτώσεις με αξιώσεις μπροστά από την εστία του Πεστλίκη, αλλά δεν την παραβίασε με αποτέλεσμα να έρθει μοιραία η ήττα και ο πρόωρος αποκλεισμός από την συνέχεια του κυπέλλου.

Διαιτησία: Παπαβασιλείου, Καραγιάννης, Βασίλας

Συνθέσεις:

Κύπρος: Πεστλίκης, Τσίρκος, Τσακμακίδης, Αλαφάκης, Μάχλης, Γκλάβας, Χατζηκωνσταντής, Κιάρι, Καραμπάτζος (75′ Καρτάλης), Αγγελάκης (85′ Σαχίνης), Νίκας

Διαγόρας: Ζωγράφος, Γιαννακόπουλος (80′ Ασλανίδης), Αδάμος, Κοτζιάς, Ντούσκου, Ζερβός, Ζουρούδης (65′ Κυριακάκης), Γρύλης (55′ Παπουρδάνος), Παπασταμάτης, Κουρέλης, Τριανταφυλλίδης