Με ήρωα τον Τσακαλιό ο Απόλλων Απολλώνων στην επόμενη φάση

Ο νεαρός πορτιέρο του Απόλλωνα Απολλώνων, Βασίλης Τσακαλιός πήρε για πρώτη φορά φέτος θέση βασικού κάτω από τα γκολπόστ της ομάδας του και διατηρώντας ανέπαφη την εστία του στο παιχνίδι κυπέλλου με την Χάλκη, της χάρισε την πρόκριση. Οι Απολλωνιστές επικράτησαν με 1-0 στην Κρεμαστή και πήραν το εισιτήριο για την τρίτη φάση του θεσμού σ’ ένα ματς όπου οι γηπεδούχοι έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, ανάμεσα τους και ένα πέναλτι.

Το ξεκίνημα για τους φιλοξενούμενους ήταν ιδανικό, αφού το συγκρότημα του Σάσα Γιόνοβιτς κατάφερε να ανοίξει το σκορ σε μια ανύποπτη φάση. Ο Κώστας Λαθούρης δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή, η μπάλα του έκανε το… χατήρι, αφού κόντραρε σε αντίπαλους αμυντικούς και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1 του Απόλλωνα.

Μετά το γκολ των κυανόλευκων, η ομάδα του Άγγελου Φραγκάκη βγήκε μπροστά και αναζήτησε την άμεση απάντηση, ωστόσο βρήκε μπροστά της έναν εντυπωσιακό Τσακαλιό.

Ο νεαρός κίπερ που αναδείχθηκε από τα “σπλάχνα” του Απόλλωνα και είχε αγωνιστεί στα τμήματα υποδομών του ΟΦΗ, είπε “όχι” στους αντιπάλους του όσες φορές χρειάστηκε και έτσι η ομάδα του πήγε στο ημίχρονο έχοντας το προβάδισμα.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 50ο λεπτό η Χάλκη κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Φέρο που ανέβαλε την εκτέλεση έστειλε την μπάλα ψηλά και σπατάλησε την ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα.

Η συνέχεια άνηκε και πάλι στους Χαλκίτες που και πάλι δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, αφού είτε ο Τσακαλιός, είτε η αστοχία τους έπαιξαν σημαντικό ρόλο για να μείνει αυτό το 0-1 μέχρι το φινάλε του αγώνα.

Διαιτησία: Κασιώτης, Παπαγιαννίδης, Στεφανάκης

Συνθέσεις:

Χάλκη: Ματακάκης, Τσιώνης, Δράμης, Κυπραίος, Τσοπανάκης, Φέρο, Καραγιάννης, Σταματάκης, Αναγνώστου (60′ Τσιπιζίδης), Κώστας, Κόκα (80′ Παπαλαζάρου)

Απόλλων: Τσακαλιός, Μπαϊράμης (75′ Κωνσταντάκης), Γιαννακόπουλος (72′ Πονήρης), Δημητρόπουλος, Γεωργίου, Ισκάς, Πλάτσης, Γεωργαλλής, Λαθούρης, Λολάκης, Παλάζης