Πρόκριση του Ηρακλή Λάρδου στην “ρώσικη ρουλέτα” και με φοβερό Καντιμοίρη

Εντυπωσιακό παιχνίδι διεξήχθη σήμερα στο γήπεδο Κοσκινού για την δεύτερη φάση του κυπέλλου “Αυγουστίνος”, με τον Ηρακλή Λάρδου να επικρατεί με 3-4 στα πέναλτι του Διγενή (2-2 καν. διάρκεια, παράταση) και έτσι πήρε την πρόκριση έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση τον γκολκίπερ Καντιμοίρη.

Στο 6ο λεπτό ο Διακανθός άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους με πλασέ μέσα από την περιοχή,ενώ η απάντηση των Λαρδιακών ήρθε άμεσα, καθώς στο 12ο λεπτό ο Ταγκάεφ ισοφάρισε σε 1-1 με τον ίδιο τρόπο.

Το ματς είχε εξαιρετικό ρυθμό στο ξεκίνημα του και στο 18′ ο Μάνο με κεφαλιά σημείωσε το 2-1 που ωστόσο δεν ήταν το σκορ του ημιχρόνου, αφού ο Ταγκάεφ “χτύπησε” ξανά στο 40′ και ισοφάρισε 2-2 για την ομάδα του.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες έδειξαν περισσότερο ζήλο στην άμυνα και οι ευκαιρίες ήταν σαφέστατα πιο λίγες μπροστά από τις δύο εστίες.

Παρ’ όλα αυτά, στο 75′ ο Διγενής είχε την ευκαιρία να σκοράρει και να βρεθεί αγκαλιά με την πρόκριση. Ο Χρυσαφίνης έκανε χέρι μέσα στην περιοχή και η διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα, αποβάλλοντας παράλληλα με απ’ ευθείας κόκκινη τον ποδοσφαιριστή του Ηρακλή, καθώς η μπάλα κατευθύνονταν προς στα δίχτυα.

Από την άσπρη βούλα ο Καραγιάννης “νικήθηκε” από τον Καντιμοίρη και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, καθώς οι Κοσκινιάτες δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα στα εναπομείναντα λεπτά.

Το μόνο άξιο αναφοράς στα 30 επιπλέον λεπτά ήταν η αποβολή του Μάνο στο 110′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα που αποκατέστησε τις αριθμητικές ισορροπίες.

Μοιραία το ματς οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι και εκεί οι Λαρδιακοί αποδείχτηκαν ψυχραιμότεροι, παίρνοντας το εισιτήριο της πρόκρισης για την επόμενη φάση με σκορ 3-4. Ο Καντιμοίρης ήταν και πάλι πρωταγωνιστής, αφού σταμάτησε σε δύο εκτελέσεις τους αντιπάλους του.

Διαιτησία: Φιλιππάκου, Μοσχάτος, Τάσσης

Συνθέσεις:

Διγενής: Μανωλάγκας, Διακανθός, Κυπριώτης, Κατσαμάκης, Κανάκης, Θαρρενός, Γεωργαλλίδης (112′ Αλαχούζος), Γκρίζης, Παπαθανασίου, Καραγιάννης, Μάνο

Ηρακλής: Καντιμοίρης, Χρυσαφίνης, Ευαγγελίδης Ι., Παπαδόπουλος, Καμμάς (70′ Καστανίδης), Χαρίτος Β., Παπαϊωάννου (65′ Καφάλας), Ταγκάεφ, Χαρίτος Εμμ. (55′ Πάχου), Κοντός, Ευαγγελίδης Στ.