Κατέθεσε ψυχή και πήρε την πρόκριση στην Παστίδα ο Φοίβος

Παρότι αγωνίστηκε με δέκα ποδοσφαιριστές για μισή ώρα συν την ημίωρη παράσταση, ο Φοίβος κατάφερε να αντιστρέψει την εις βάρος του κατάσταση κόντρα στον Αστέρα στο γήπεδο Παστίδας και με νίκη 2-3 πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του κυπέλλου Δωδεκανήσου “Αυγουστίνος”. Τρία δοκάρια είχαν οι φιλοξενούμενοι.

Το παιχνίδι στην Παστίδα πρόσφερε πολλές συγκινήσεις σ’ όσους το παρακολούθησαν και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το φινάλε. Μόλις στο 5′ ο Αμπελάς με ωραίο σου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του αντίπαλου πορτιέρο για το 1-0 του Αστέρα.

Στο 20′ ο Ορφανίδης ισοφάρισε σε 1-1 με τον ίδιο τρόπο για τους Κρεμαστενούς που μέχρι το τέλος του ημιχρόνου είχαν την ευκαιρία να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ, αλλά ο σκόρερ και ο Ζουρούδης στις προσπάθειες τους σημάδεψαν τα δοκάρια.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης οι Παστιδενοί πίεσαν για το γκολ και στο 60′ ο Φελεγκάκης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα έξω από την περιοχή. Το συγκεκριμένο φάουλ που κέρδισαν οι γηπεδούχοι, το εκτέλεσε ο Πάπα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα και το προβάδισμα, ο Αστέρας βρίσκονταν κοντά στην πρόκριση, αλλά οι κυανοκίτρινοι ήταν αυτοί που πίεζαν με παίκτη λιγότερο για την ισοφάριση. Τελικά το 2-2 ήρθε από την σέντρα- σουτ του Ζουρούδη, ενώ ο Μαϊλης στο 82′ είχε σουτ στο δοκάρι και έτσι το παιχνίδι πήγε στην παράταση όπου κρίθηκε με το γκολ του Σαλαμαστράκη στο 98′ για το τελικό 2-3 και την δύσκολη πρόκριση του Φοίβου.

Διαιτησία: Δουλγέρης, Κόκκαλης, Βασιλείου

Συνθέσεις:

Αστέρας: Σαχινίδης, Κατσούλης, Χαριτάκης, Αυγενικού, Καρύδης (80′ Ζερβός), Καλαγρής, Συμεωνίδης, Πολυχρόνης (46′ Κόνομη), Αμπελάς, Πάπα, Αποστολόπουλος (55′ Φυντικάκης)

Φοίβος: Φαρμακαλής, Ντόστι, Τζεμαλάϊ, Φελεγκάκης, Σαλαμαστράκης, Αξιώτης, Μαΐλης, Κουδούνης (40′ λ. τρ. Αθανασίου), Ορφανίδης, Κοντόγιαννος (60′ Δράκος), Ζουρούδης