Νικητής ο Θοδωρής στην “μάχη” των… Λυριστήδων και πρόκριση για τον Εθνικό

Θοδωρής εναντίον Μιχάλη και… σημειώσατε “1”. Τα δύο αδέλφια Λυριστή τέθηκαν αντιμέτωποι στην αναμέτρηση του Εθνικού κόντρα στην Δόξα Ψίνθου για το κύπελλο Δωδεκανήσου “Αυγουστίνος”, με τον Θοδωρή των Αρχιπολενών να παίρνει τη νίκη- πρόκριση για την ομάδα του χάρις δύο δικά του τέρματα.

Φουριόζος μπήκε ο Εθνικός και με τον Θοδωρή Λυριστή να έχει… κέφια, έφτασε στο 1-0 μόλις στο 5ο λεπτό. Ο έμπειρος επιθετικός κέρδισε πέναλτι για μαρκάρισμα του μέσα από την περιοχή και το εκτέλεσε εύστοχα.

Προσπάθησε να απαντήσει άμεσα η Δόξα και πήρε τα ηνία της αναμέτρησης. Σπατάλησες κάποιες ευκαιρίες, προτού ο Κυριαζής στο 25′ ισοφαρίσει σε 1-1 με ωραία κεφαλιά.

Όλοι πίστευαν πως αυτό θα ήταν το σκορ του ημιχρόνου, αλλά ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, Θοδωρής Λυριστής είχε άλλη… άποψη. Στο 40′ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπαρμπαντώνη, ο αρχηγός και ηγέτης των Αρχιπολενών με κεφαλιά έκανε το 2-1.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν στο μυαλό τους περισσότερο στην άμυνα και χτυπούσαν στην κόντρα- επίθεση για να κλειδώσουν την πρόκριση, ωστόσο δεν τα κατάφεραν, αφού έχασαν με τραυματισμό το μεγάλο τους επιθετικό όπλο. Απ’ την πλευρά τους οι βυσσινί δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την αμυντική γραμμή των παικτών του Μιχαλάκη και το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

Διαιτησία: Χαρισμανίδης, Διακοφιλιππής, Αναστασοπούλου

Συνθέσεις:

Εθνικός: Καρπαθάκης, Λυριστής Μιχ., Μπαρμπαντώνης, Θυριάκης, Μαυριός, Αλευρόπουλος, Κρεκούκιας (85′ Κουφός), Μπόσινας, Χατζηνικόλας, Μπεγκάσι, Λυριστής Θ. (60′ λ. τρ. Πάλλας)

Δόξα: Χατζηνικόλας, Μπαρμπαντώνης, Φρατζής, Καρίκης (70′ Κωστομοίρης), Τσακίρης, Στελλάς Μιχ., Τσιριτής, Χατζηνικόλας Μ., Κυριαζής, Λυριστής Μπάρδος