Πήρε το εισιτήριο ο ΠΑΟΚ Κω για το κύπελλο νήσων

Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι κυρίως στην κανονική του διάρκεια (0-0) ο ΠΑΟΚ Κω είχε περισσότερη όρεξη και πάθος και κατάφερε απολύτως δίκαια να επικρατήσει με 1-0, με γκολ του Μικέ Ξυπολιτά στο 96’ και να περάσει στην επόμενη φάση του κυπέλλου Δωδεκανήσου «Αυγουστίνος» για τον Όμιλο νήσων.  Οι «πιτσιρικάδες» του Στάθη Γκουντελίτσα έχοντας πολλά τρεξίματα και φρεσκάδα κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ του προβάδισμα μέχρι και το τέλος της παράτασης.

Εικόνα

Κακό ποιοτικά το πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Στο τελευταίο πεντάλεπτο οι «πράσινοι» προσπάθησαν να φτάσουν στο γκολ, όμως τόσο στο σουτ του Κουρζή όσο και στο σουτ του Αρκούδα ο Τυράς δήλωσε παρών και κράτησε το μηδέν.

Στο δεύτερο μέρος ο Ανταγόρας είχε αρχικά την διάθεση να πατήσει περιοχή αλλά ο ΠΑΟΚ Κω είχε σωστή αμυντική λειτουργία και με την είσοδο του Μικέ Ξυπολιτά ήταν ιδιαίτερα κινητική και επικίνδυνος προς την εστία του Τσαραπατσάνη ωστόσο δεν σημειώθηκε καμία σπουδαία ευκαιρία και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.

Με την έναρξη της παράτασης ο ΠΑΟΚ Κω κατάφερε να πετύχει το «χρυσό» όπως αποδείχτηκε γκολ όταν μετά από βαθιά μπαλιά του Ευσταθιάδη ο Μικές Ξυπολιτάς με διαγώνιο σουτ έγραψε το 1-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα αφού περισσότερο ο ΠΑΟΚ Κω είχε την ευκαιρία στην αντεπίθεση να πετύχει και δεύτερο τέρμα με τον Ανταγόρα να είναι ουσιαστικά ακίνδυνος.

Κορυφαίοι

Καλύτεροι απ’ τον ΠΑΟΚ Κω σε μια ημέρα που οι περισσότεροι είχαν καλή παρουσία, οι Καλέργης, Νταβασίλης, Στεργαλλάς και Ευσταθιάδης ενώ απ’ τον Ανταγόρα ξεχώρισαν κυρίως για την μαχητικότητα τους οι Ζώης, Μουτσομπέγκα και Αρκούδας.

Διαιτησία

Καλή η διαιτησία από Δημαράκη, Ατσαλάκη και Πατσιαούρα.

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ Κω: Τυράς, Ρείσης (72′ Κατσιούλης), Καλέργης, Καματερός, Στεργαλλάς, Νταβασίλης, Σώτος (58′ Μακαράνα), Ξυπολιτάς Γ., Χονδρομπίλας (62′ Ξυπολιτάς Μ.), Καπουράνης, Ευσταθιάδης.

ΑνταγόραςΤσαραπατσάνης, Ναβροζίδης, Λαζαρίδης, Μαρίνος, Μουτσομπέγκα, Ζώης, Κουρζής, Ντέλιος (60′ Σχουλλής), Τσιφτσίδης (80′ Φούκης), Αρκούδας, Γουμπιός (60’Πέτσας)

Το φιλμ του αγώνα :

25′ Παιχνίδι κέντρου, χωρίς καμία φάση προς την εστία απ’ τις δύο ομάδες.

40′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αρκούδα, η μπάλα απ’ τις κόντρες στρώθηκε στον Κουρζή ο οποίος έκανε το δυνατό σουτ με τον Τυρά να αποκρούει στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ.

41′ Σουτ του Καλέργη απ’ τα αριστερά, μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Τσαραπατσάνης.

44′ Δυνατό σουτ του Αρκούδα, απόκρουσε στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο Τυράς.

Ημίχρονο

64′ Σέντρα του Αρκούδα απ’ τα αριστερά, η μπάλα απ’ τις κόντρες έφτασε στον Πέτσα ο οποίος έκανε το δυνατό σουτ με τον Τυρά με διπλή προσπάθεια να μπλοκάρει την μπάλα.

70′ Δυνατό σουτ του Κουρζή η μπάλα πέρασε λίγο έξω απ’ το αριστερό δοκάρι του Τυρά.

73′ Ωραία ατομική ενέργεια και σουτ του Καπουράνη η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Παράταση

92′ Μετά από ελεύθερο του Τσαραπατσάνη η μπάλα στρώθηκε στον Πέτσα ο οποίος έκανε το σουτ από πλάγια θέση στέλνοντας την λίγο έξω απ’ την δεξιά γωνία του Τυρά.

94′ Ωραία ατομική ενέργεια και σου του Αρκούδα η μπάλα πέρασε έξω απ’το αριστερό δοκάρι του Τυρά.

96′ ΓΚΟΛ!! Βαθιά μπαλιά του Κατσιούλη στην μπάλα της άμυνας, ο Μικές Ξυπολιτάς μπήκε απ’ τα αριστερά και διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Τσαραπατσάνη για το 1-0.

100′ Ωραία ατομική ενέργεια και σουτ του Ευσταθιάδη η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Ημίχρονο

116′ Ο Φούκης έκανε το σουτ έξω απ’ την περιοχή η μπάλα κόντραρε στα σώματα και πέρασε λίγο έξω απ’ το αριστερό δοκάρι του Τυρά.

118′ Δυνατό σουτ του Ευσταθιάδη η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Τελικό

giafkasports.gr