Έβαλε έξι, ξέφυγε με… πέντε η πρωτοπόρος Ρόδος

Εκμεταλλευόμενη το ρεπό του ΑΕΡΑ και φιλοδορώντας με έξι τέρματα τον Άρη Αρχαγγέλου, η Ρόδος πέτυχε άλλη μια νίκη στο Δημοτικό Στάδιο με σκορ 6-2 για την 14η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας BlueStarFerriesκαι ξέφυγε πέντε βαθμούς από την δεύτερη θέση. Πάλεψαν οι κιτρινόμαυροι που από το 40’ έπαιζαν με λιγότερο ποδοσφαιριστή και διαμαρτύρονται για το πέναλτι που σφυρίχθηκε υπέρ των ελαφιών και της έδωσε το προβάδισμα.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 1-0 μόλις στο 4ο λεπτό και έβαλαν ακόμη πιο… δύσκολα στους αντιπάλους τους.

Από την σέντρα του Ιμεραλιλάϊ από τα δεξιά, ο Γκόγκας πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Έχοντας και την ψυχολογία με το μέρους τους, οι παίκτες του Σάββα Ορφανίδη πίεσαν για το δεύτερο γκολ, αλλά στο 7’ ο Καραγιάννης απόκρουσε το πλασέ του Ορφανίδη και στο 12’ ο Αρχοντούλης είδε την κεφαλιά του να απομακρύνεται από το αριστερό δοκάρι.

Το γκολ ήρθε στο 15’ αλλά από πλευράς Άρη. Μετά από σύγχηση στην «πράσινη» άμυνα, ο Μπαϊρακτάρης με ωραίο σουτ ισοφάρισε σε 1-1 για την ομάδα του.

Συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία τα ελάφια και σπατάλησαν άλλη μια σημαντική ευκαιρία στο 26’ ή ακόμη καλύτερα ο Καραγιάννης είπε εντυπωσιακά «όχι» στο δυνατό σουτ του Γκάϊδα μέσα από την περιοχή και εν συνεχεία στην κεφαλιά του Γκόγκα.

Ακολούθησε η φάση στο 29’ που έδωσε το προβάδισμα στην Ρόδο και σήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους φιλοξενούμενους.

Μετά από γύρισμα του Αρχοντούλη, ο διαιτητής σφύριξε την αισχάτη των ποινών για χέρι αμυντικού μέσα στην περιοχή και ο Παυλίδης από την άσπρη βούλα έκανε το 2-1.

Στο 40’ ο Λαμπριανός για δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Γκόγκα είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρι, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Νωρίς- νωρίς στην επανάληψη (50’) ο Καντιμοίρης από κοντά, μετά από σέντρα του Παυλίδη ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1.

Πεισματάρηδες οι ποδοσφαιριστές του Άρη, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, βρήκαν τον τρόπο στο 54’ και μείωσαν σε 32 χάρις το δυνατό σουτ του Μπαϊρακτάρη μέσα από την περιοχή.

Οι ελπίδες των Αρχαγγελιτών να φύγουν με ένα θετικό αποτέλεσμα από το Δημοτικό Στάδιο εξανεμίστηκαν στο 63’, καθώς από την εκτέλεση φάουλ του Χατζηλιόντα, ο Δελαπόρτας με κεφαλιά- πάσα τροφοδότησε τον Τζιβίλογλου και ο έμπειρος μέσος με προλή έγραψε το 4-2.

Μέχρι το φινάλε η Ρόδος πέτυχε άλλα δύο τέρματα και υπέγραψε με εντυπωσιακό τρόπο τη νίκη της.

Μετά από σέντρα του Αμανατίδη στο 80’, η μπάλα έφτασε στον Παυλίδη που με σουτ έκανε το 5-2 και το τελικό 6-2 διαμόρφωσε ο Αμανατίδης στο 86ο λεπτό της συνάντησης.

Διαιτησία: Αντωνάς, Στεφανάκης, Δουλγέρης

Συνθέσεις:

Ρόδος: Κεφάλας, Καλημέρης, Καντιμοίρης, Γκάιδας (46’ Δελαπόρτας), Αρχοντούλης, Τζιβίλογλου, Χατζηλιόντας (79’ Μπιγκό), Παυλίδης, Γκόγκας, Ορφανίδης (34’ λ.τ. Αμανατίδης), Ιμεραλιλάι

Άρης: Καραγιάννης, Σταμούλης, Δημητριάδης (67’ Νικηταράς), Μαγιόγλου (46’ Σιέχ), Ζαρκαδούλας, Συμεωνίδης, Μπαϊρακτάρης, Χατζησάββας (79’ Πίτσης), Μαρκόπουλος, Λαμπριανός, Κοτσίκος