Ανέλπιστος βαθμός του Ηρακλή Μαριτσών στην Κρεμαστή

Ένα ντέρμπι αποτελεί ντέρμπι ανεξαρτήτου της βαθμολογικής θέσης που έχουν οι δύο ομάδες. Στο ματς για την 14η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries που διεξήχθη στην Κρεμαστή ανάμεσα στον Φοίβο και τον Ηρακλή Μαριτσών, αυτό αποδείχτηκε για ακόμη μια φορά. Οι πράσινοι με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη τους επί του Καλυμνιακού, ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με τους κυανοκίτρινους και πήραν έναν βαθμό που τους βοηθάει ακόμη περισσότερο στην προσπάθεια που κάνουν να φύγουν μακριά από την επικίνδυνη ζώνη και παράλληλα αφήνει ακόμη πιο πίσω από τις υψηλές θέσεις τους Κρεμαστενούς. Με δέκα παίκτες τελείωσαν τον αγώνα οι γηπεδούχοι.

Το παιχνίδι είχε γκολ στο ξεκίνημα του και το πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι που “πάγωσαν” το γήπεδο Κρεμαστής. Σε μια ανύποπτη φάση και μ’ έναν τυχερό τρόπο, οι παίκτες του Βλασσόπουλου πήραν το προβάδισμα. Ήταν το 15ο λεπτό όταν ο Ψωμιάδης μετά από βολέ για να απομακρύνει την μπάλα, την έστειλε πάνω στην πλάτη του Ντόστι και αυτή στρώθηκε στον Καρίκη, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ να γράψει το 0-1 για τον Ηρακλή.

Οι Κρεμαστενοί στην συνέχεια είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά το άγχος που τους είχε… φέρει το τέρμα των φιλοξενούμενων, τους οδηγούσαν σε λανθασμένες επιλογές όσον αφορά την τελική πάσα για να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή του Κοσμά.

Επίσης και ο έμπειρος πορτιέρο των πρασίνων βρέθηκε σε πολύ καλή ημέρα και δήλωσε “παρών” όποτε τον χρειάστηκε η ομάδα του. Παρ’ όλα αυτά οι παίκτες του Κώστα Πάττα έφεραν το ματς στα ίσα πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Αρχικά η “προειδοποίηση” από τον Φοίβο προς την άμυνα των αντιπάλων τους ήταν η φάση του 30′ με το πλασέ του Κουδούνη μέσα από την περιοχή όπου η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Το 1-1 έγινε πέντε λεπτά αργότερα (35′) με την βαθιά μπαλιά του Μαΐλη προς τον Δράκο που “νίκησε” με ψηλοκρεμαστό πλασέ τον Κοσμά που διαμόρφωσε το σκορ του πρώτου μέρους.

Πριν το τέλος του 45λεπτου και συγκεκριμένα στο 42′ ο Ζουρούδης είχε μια καλή στιγμή για να φέρει… τούμπα το ματς, αλλά το σουτ του από καλή θέση έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε. Ο Φοίβος πίεζε για το γκολ και οι παίκτες του Ηρακλή είχαν δημιουργήσει ένα τοίχος προστασίας μπροστά από την εστία του Κοσμά. Πάντως οι Κρεμαστενοί πέρα από το γεγονός ότι δεν έβρισκαν εύκολα διαδρόμους προς στην αντίπαλη περιοχή, αναπτύσσονταν με ανορθόδοξο τρόπο.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του σημειώθηκε στο 65′ όταν η κεφαλιά του Ζουρούδη απομακρύνθηκε πάνω στην γραμμή από τον Καρίκη. Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Φοίβο, ο Φελεγκάκης για μαρκάρισμα πάνω στον Καρίκη αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα ποδοσφαιριστές.

Στις καθυστερήσεις ο Τζεμαλάϊ σέντραρε μέσα στην περιοχή του Ηρακλή σε μια απέλπιδα προσπάθεια για το γκολ της νίκης, ο Ζουρούδης έκανε την προβολή και ο Κοσμάς έδιωξε σε κόρνερ και “σφράγισε” τον πολύτιμο πόντο για την ομάδα του.

Διαιτησία:  Γιαννουκάς, Βασίλας, Βασιλείου

Συνθέσεις:

Φοίβος: Ψωμιάδης, Φελεγκάκης, Τζεμαλάϊ, Ντόστι, Μαΐλης, Αξιώτης, Κοντόγιαννος (88′ Φτάκλας), Ζουρούδης, Κουδούνης (65′ Αργέντης), Αθανασίου, Δράκος

Ηρακλής: Κοσμάς, Καρίκης Γ.Σ., Λενιού, Τσούφιος, Φελεσάκης, Λορέντζος, Μπιλιάς, Αζίζ (80′ Αγγελόπουλος), Τσαλώλης (70′ Κώτσος), Καρίκης Γ., Στεφανάκης (60′ Βασιλώττος)