Προελαύνει η Κατταβιά που “διέλυσε” τον Απόλλωνα

Ντέρμπι μόνο στα… χαρτιά αποδείχθηκε το παιχνίδι του ΕΑΚ για την 6η αγωνιστική της Β’ κατηγορίας (β’ όμιλος), καθώς η Κατταβιά έκανε το 6Χ6 συντρίβοντας με 5-0 τον Απόλλωνα Καλυθιών και παρέμεινε στην κορυφή.

Η εξαιρετική άμυνα της ομάδας από τη Νότια Ρόδο (έχει δεχθεί μόλις ένα τέρμα) λειτούργησε αψεγάδιαστα και στο σημερινό παιχνίδι, αφού πίσω διατηρήθηκε το μηδέν και η επίθεση πετούσε φωτιές.

Οι γηπεδούχοι από το ξεκίνημα έδειξαν τις προσθέσεις τους και μετέτρεψαν το παιχνίδι σε παράσταση για έναν ρόλο, αφού το συγκρότημα από τις Καλυθιές βρέθηκε σε κακή ημέρα τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά.

Στο 6ο λεπτό ο Τριπολίτης είδε τον αντίπαλο γκολκίπερ να αποκρούει το σουτ του μέσα από την περιοχή, ενώ ούτε ο Κούρος κατάφερε να βρει τον στόχο στο 10′ σημαδεύοντας το οριζόντιο δοκάρι.

Τελικά το σκορ για την Κατταβιά άνοιξε στο 15ο λεπτό. Σκόρερ ο Ντούπης με σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή για το 1-0.

Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου (43′) ο Ντούπης και πάλι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 2-0 για την ομάδα του.

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους ο Τριπολίτης βρήκε δίχτυα. Ο έμπειρος επιθετικός στο 55′ από κοντά νίκησε τον Ντάνη και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Η ευκαιρία του Απόλλωνα να ξαναμπεί στο παιχνίδι χάθηκε στο 63′ όταν ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι για χέρι του Ζωάννου μέσα στην περιοχή, αλλά ο Παπαβεργής απόκρουσε το πέναλτι του Νικολού.

Ο νικητής ήταν γνωστός, αλλά η έκταση του σκορ μεγάλο κι άλλο. Στο 83′ ο Κούρος με ατομική προσπάθεια και πλασέ έγραψε το 4-0 και το τελικό 5-0 διαμόρφωσε και πάλι ο έμπειρος επιθετικός με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή.

Διαιτησία: Ατσικνούδας, Μπερδεμπές, Ράδος

Συνθέσεις:

Κατταβιά: Παπαβεργής, Ανανιάδης, Κουμπιάδης, Ζωάννου, Σπύρου, Γιώτας, Κούρος, Νασόπουλος (60΄Παπαστεργής), Αεράκης, Τριπολίτης, Ντούπης

Απόλλων: Ντάνι, Σταυρής, Πασόπουλος (74΄Μιχαλάς), Ταντίκης, Νικολός, Κυρίτσης, Κουφάλης, Σπαχιού, Τσίττας (33΄Γεννημαχλέλης), Μαυρομούστακος (62΄Κούρτι), Στάθης