Φώναξε “παρών” ο Καλυμνιακός

Τους εννέα βαθμούς έφτασε στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries ο Καλυμνιακός που για την 14η αγωνιστική επικράτησε μέσα στην Κάλυμνο του Ηρακλή Λάρδου με 1-0 και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Οι Καλύμνιοι αποκτούν ψυχολογία εν όψει της συνέχειας, αφού πλέον μείωσαν την απόσταση τους από τις ομάδες που βρίσκονται πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού, ενώ απ’ την άλλη οι Λαρδιακοί που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα εκτός έδρας, έμειναν κοντά στις… κακοτοπιές.

Εκμεταλλευόμενος την έδρα του, ο Καλυμνιακός μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε για να πετύχει το γκολ ενάντια στην ομάδα του Κώστα Παπαδόπουλου που αμύνονταν πολύ καλά και έτσι διατηρήθηκε το μηδέν μετά τα πρώτα 45 λεπτά της συνάντησης.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης η γηπεδούχος ομάδα έφτασε στην επίτευξη του πολυπόθητου τέρματος και πήρε το προβάδισμα, βάζοντας τις βάσεις για το τρίποντο. Σκόρερ ο Κάννης με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή στο 55ο λεπτό της αναμέτρησης για το 1-0 του Καλυμνιακού.

Ακολούθησε ένα διάστημα που άνηκε στους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν τον έλεγχο και πλησίασαν προς την εστία του Καντιμοίρη, μη μπορώντας ωστόσο να απειλήσουν ουσιαστικά για το δεύτερο τέρμα.

Το σκηνικό στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης άλλαξε, αφού οι κυανόλευκοι βγήκαν μπροστά και αναζήτησαν την ισοφάριση. Τελικά αυτή δεν ήρθε σε κάποια από τις περιπτώσεις που μπήκαν οι Λαρδιακοί στην αντίπαλη περιοχή και ο Καλυμνιακός πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη.

Διαιτησία: Δημαράκης, Ωραιόπουλος, Κρικόγλου

Συνθέσεις:

Καλυμνιακός: Ζερβός, Κοτσάνης, Καμπούρης, Φράγκος, Χουρδάς, Κάννης, Μούστος (80′ Κασιώτης), Ζεμπίλλας (90′ Τρικοίλης), Βεζυρόπουλος (46′ Λελέκης), Λελέκης Ν., Κλειδαράς

Ηρακλής: Καντιμοίρης, Χρυσαφίνης, Παπαδόπουλος, Διακοβασιλείου, Παπαϊωάννου, Νικολλί, Καλοπήτας, Καφάλας (46′ Μπεννούρ), Καμμάς (65′ Καστανίδης), Λαγοπάτης (57′ Ταγκάεφ), Ευαγγελίδης