Τριάρα στο… ρελαντί από τον Διαγόρα

Στο γήπεδο Καλυθιών, λόγω τιμωρίας της έδρας του, αγωνίστηκε ο Διαγόρας ενάντια στον Απόλλωνα Απολλώνων και επικράτησε άνετα με 3-0 στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries.

Ο «γηραιός» ευτύχησε να σκοράρει δύο φορές σε καίρια σημεία στο πρώτο μέρος, λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στ’ αποδυτήρια, και με το τρίτο τέρμα τους στο ξεκίνημα της επανάληψης «καθάρισαν» την υπόθεση νίκη και έκανε συντήρηση δυνάμεων.

Καλά στάθηκε αμυντικά ο Απόλλων για 40 περίπου λεπτά, αλλά το τελείωμα του πρώτου ημιχρόνου ήταν αυτό που «πλήγωσε» την ομάδα από τ’ Απόλλωνα.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Διαγόρα χάθηκε στο 10’ όταν ο Τσαγκάρης σούταρε πάνω από τα δοκάρι από καλή θέση, ενώ απάντησε ο Ισκάς για τους φιλοξενούμενους στο 12’ με τον ίδιο τρόπο όπου η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Στο 18’ και το 20’ ο Μακαρούνας είπε «όχι» με εντυπωσιακό τρόπο στις προσπάθειες των Τσαγκάρη και Μπερνιδάκη αντίστοιχα, διατηρώντας το μηδέν στην άμυνα του.

Σημαντική στιγμή για να ανοίξει το σκορ είχε ο Απόλλων στο 28’ μετά την κακή αντίδραση του Δαρζέντα στην σέντρα του Παλάζη, αλλά ο Μακαρούνας Μ. από κοντά έστειλε την μπάλα άουτ.

Το σκορ άνοιξε στο 39’ από την ωραία σέντρα του Καρπαθάκη και την κεφαλιά του Τσαγκάρη που έκανε το 1-0 υπέρ του Διαγόρα.

Σα να μην έφτανε αυτό για τους Απολλωνιάτες, οι κυανόλευκοι πέτυχαν και δεύτερο τέρμα πριν το ημίχρονο με «δράστη» τον Πεταυράκη που με κοντινό πλασέ σημείωσε το 2-0, έπειτα από γύρισμα του Μπερνιδάκη.

Το ξεκίνημα του β’ μέρους είχε κι άλλο γκολ. Με σέντρα του Γεωργιάδη στο 49’, ο Κιοσέογλου έκανε την κεφαλιά και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Έριξε ταχύτητα από εκεί και έπειτα η ομάδα του Μιχάλη Τσιβρινή και ο Λολάκης με πλασέ στο 57’ λίγο έλειψε να μειώσει, αλλά ο Καρπαθάκης απομάκρυνε πάνω στην γραμμή.

Μέχρι το φινάλε δεν μπόρεσε να απειλήσει ξανά το συγκρότημα του Σάσα Γιόνοβιτς που υπέστη την ήττα, ενώ ο «γηραιός» θα μπορούσε να είχε πετύχει ακόμη ένα τέρμα, αλλά στο 70’ η κεφαλιά του Καλημέρη έφυγε άουτ.

Διαιτησία: Φιλιππάκου, Στεφανάκης, Βασίλας

Συνθέσεις:

Διαγόρας: Δαρζέντας, Καραγεωργίου, Παϊζάνος (56’ Μπαούρης), Κιοσέογλου (86΄Κουρούνας), Γεωργιάδης, Καλημέρης (75’ Φραντζής), Μπερνιδάκης, Μαριάς, Τσαγκάρης Π., Καρπαθάκης, Πεταυράκης

Απόλλων: Μακαρούνας Ι., Γεωργαλής (67’ Παλάζης Στ.), Χατζηκυριάκος, Σαπαλίδης, Ισκάς, Γεωργίου, Μακαρούνας Μ. (70’ Ροδοσινιώτης), Δημητρόπουλος (59΄Μπαϊραμης), Λολάκης, Παλάζης Αν., Λαθούρης.