Πήρε την πρόκριση ο ΠΑΟΚ Κω

Ο ΠΑΟΚ Κω είναι η πρώτη ομάδα που πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του κυπέλλου Δωδεκανήσου «Αυγουστίνος» για τον Όμιλο νήσων αφού επικράτησε με 2-1 του Νικαγόρα. Σκόρερ για τους γηπεδούχους οι Μικές Ξυπολιτάς και Καματερός ενώ για το Νικαγόρα είχε ισοφαρίσει ο Κρεμύδας.

Εικόνα

Στην πρώτη φάση του παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ Κω κατάφερε να προηγηθεί όταν ο Καλέργης έκλεψε την μπάλα στον χώρο της μεσαίας γραμμής έκανε την κάθετη πάσα και ο Μικές Ξυπολιτάς με διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0 στο 7ο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι είχαν μπει πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο ο Νικαγόρας κατάφερε την πρώτη φορά που μπήκε στην περιοχή να σκοράρει όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Στρατή η μπάλα έφτασε στον Κρεμύδα και εκείνος στο 16’ έγραψε το 1-1.

Ο ΠΑΟΚ Κω προσπάθησε κυρίως απ’ τα πλάγια να φανεί απειλητικός ψάχνοντας Μικέ Ξυπολιτά και Καπουράνη με το Νικαγόρα να κλείνει χώρους και να απειλεί πανομοιότυπα όταν μετά από κάθετες πάσες του Παπαβασιλείου ο Ζερβός Ν. δε μπόρεσε να τελειώσει τις φάσεις για να απειλήσει τον Τυρά.

Την τελευταία φάση του ημιχρόνου την είχε ο ΠΑΟΚ Κω με τον Διακοδημητρίου να αποκρούει στην δεξιά του γωνία το σουτ του αρκετά δραστήριου Καλέργη.

Ακριβώς το ίδιο ήταν το στυλ παιχνιδιού και των δύο ομάδων και στο δεύτερο μέρος με τον ΠΑΟΚ Κω να προσπαθεί απ’ τα πλάγια και το Νικαγόρα στην αντεπίθεση να απειλήσει. Οι γηπεδούχοι απείλησαν με δύο στημένες μπάλες με Μικέ Ξυπολιτά και Κατσιούλη και τελικά στο 71ο λεπτό πήραν προβάδισμα στο σκορ όταν μετά από κόρνερ ο Καματερός έκανε την προβολή στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Διακοδημητρίου για το 2-1.

Και με την είσοδο του Μάκη Ζερβού ο Νικαγόρας προσπάθησε να φτάσει ξανά στην ισοφάριση όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει την μεγάλη φάση και έτσι το σκορ έμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Κορυφαίοι

Καλύτεροι απ’ τους νικητές οι Καματερός, Ξυπολιτάς Γ. και Καπουράνης ενώ απ’ το Νικαγόρα ξεχώρισαν οι Παπαβασιλείου, Στρατής και Σκευοφύλαξ Ε.

Διαιτησία

Καλή η διαιτησία των Καραμούτα, Στάμου και Δημόπουλου.

 

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ ΚωΤυράς, Καλέργης (61′ Κατσιούλης), Καματερός, Ευσταθιάδης, Ξυπολιτάς Μ., Ξυπολιτάς Γ., Ρείσης, Καπουράνης (74′ Μακαράνα), Φρατζάκης, Κουβαράς (66′ Μέτια), Σαλτσίδης.

Νικαγόρας: Διακοδημητρίου, Κοκκαλάκης Γ., Σκευοφύλαξ Ε., Ζερβός Ε. (72′ λ.τ Ζερβός Γ.), Διακογιάννης, Παπαβασιλείου, Στρατής, Σκευοφύλαξ Μ. (66′ Αλεξανδρής), Ανθούλης, Κρεμύδας (54′ λ.τ Καμαριώτης), Ζερβός Ν.

Το φιλμ του αγώνα:

7′ ΓΚΟΛ!! Ο Καλέργης έκλεψε την μπάλα στον χώρο της μεσαίας γραμμής έκανε την κάθετη πάσα στον Μικέ Ξυπολιτά και εκείνος με διαγώνιο σουτ την έστειλε την αριστερή γωνία του Διακοδημητρίου για το 1-0.

16′ ΓΚΟΛ!! Ο Στρατής εκτέλεσε το φάουλ από μακριά η μπάλα δεν απομακρύνθηκε, έφτασε στα πόδια του Κρεμύδα και εκείνος με όμορφο πλασέ την έστειλε την δεξιά γωνία του Τυρά για το 1-1.

24′ Βαθιά μπαλά του Παπαβασιλείου, η μπάλα έφτασε στο Νικόλα Ζερβό ο οποίος μπήκε απ’ τα αριστερά έκανε το διαγώνο σουτ με την μπάλα να περνά ψηλά άουτ.

34′ Κάθετη πάσα του Παπαβασιλείου στο Νικόλα Ζερβό ο οποίος βρέθηκε απέναντι απ’ τον Τυρά σε πλάγια θέση και πλάσαρε άουτ.

37′ Δυνατό σουτ του Καλέργη έξω απ’ την περιοχή έδιωξε εντυπωσιακά στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο Διακοδημητρίου.

Ημίχρονο

65′ Σέντρα του Καπουράνη από δεξιά , ο Μικές Ξυπολιτάς έκανε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά ψηλά αουτ.

68′ Εκτέλεση φάουλ του Καπουράνη, κεφαλιά του Κατσιούλη ψηλά άουτ.

71′ ΓΚΟΛ!! Εκτέλεση κόρνερ του Καπουράνη από δεξιά, ο Καματερός με προβολή απ’ το σημείο του πέναλτι έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Διακοδημητρίου για το 2-1.

74′ Σουτ του Γιώργου Ξυπολιτά έξω απ’ την περιοχή, απόκρουσε στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο Διακοδημητρίου.

78′ Aπευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζερβού Γ. μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία ο Τυράς.

79′ Σουτ του Μέτια έξω απ’ την περιοχή η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

giafkasports.gr