Τρίποντο με Νίκα για την Κύπρο

Σπουδαίας εκτός έδρας νίκη επί του Ορφέα με σκορ 0-1 μέσα στο γήπεδο των Αγίων Αποστόλων πέτυχε η Κύπρος στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας (α’ όμιλος). Σκόρερ του μοναδικού τέρματος πέτυχε ο Σταύρος Νίκας στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου, βρίσκοντας δίχτυα ενάντια στην πρώην του ομάδα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε αφού πρώτα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγής στην μνήμη του Γιώργου Στούμπη που αποτέλεσε εκ των ιδρυτών του Ορφέα και οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο πρώτο μέρος κυνήγησαν το γκολ που θα τους έβαζαν μπροστά στο σκορ, αλλά δεν τα κατάφεραν. Στην επανάληψη οι κόκκινη πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά αυτό συνέβη μέχρι το 60ο περίπου λεπτό.

Η Κύπρος ανέκτησε τον έλεγχο του αγώνα και στο 63′ από μια στημένη φάση, έγινε το 0-1. Κόρνερ από τον Αγγελάκη και κεφαλιά του Νίκα αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα.

Μέχρι το τέλος του αγώνα, οι γηπεδούχοι παρότι προσπάθησαν, δεν μπόρεσαν να φανούν επικίνδυνοι για την αντίπαλη εστία και έτσι το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

Διαιτησία: Παπαβασιλείου, Καραγιάννης, Μοσχάτος

Συνθέσεις:

Ορφέας: Μαυρουδής, Γεωργιάδης, Τσικούρης, Μπουμπουλάκη, Στοϊος (82’ Αλαφάκης), Κούτσι, Στεργιόπουλος, Αμοιρόπουλος (76’ λ.τ. Παπανικολάου), Τσιώμος, Λουκίσσας, Διακοηλίας (65’ Τσιριγώτης)

Κύπρος: Πεστλίκης, Βασιλείου, Μάχλης, Παναγιώτου, Τσίρκος, Κούρλιος (88’ Τόσκα), Ροδίτης (58’ Αγγελάκης), Τσακμακίδης, Νίκας, Κιάρρι, Γκλάβας (82’ Χατζηκωνσταντής)