Πήρε το ντέρμπι και… ελπίζει για τίτλο ο Διαγόρας

Το μεγάλο ντέρμπι για την 17η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries “βάφτηκε” κυανέρυθρο, καθώς ο Διαγόρας επικράτησε με 2-0 του ΑΕΡΑ στο Δημοτικό Στάδιο του νησιού μας και “έπιασε” τους Αφαντενούς στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, οκτώ πίσω από την κορυφή. Διαμαρτύρονται για το ακυρωθέν γκολ οι ερυθρόλευκοι.

Καλύτερα μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες του Μιχάλη Τριβρινή και στην πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη τους προς τα αντίπαλα καρέ, πήραν το προβάδισμα.

Η σέντρα του Πεταυράκη από τα δεξιά στο 7ο λεπτό, βρήκε το κεφάλι του Χατζηφούντα και με κεφαλιά ο έμπειρος επιθετικός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αρδίζογλου για το 1-0, καθώς ο νεαρός πορτιέρο έκανε κακή εκτίμηση.

Το προβάδισμα έδωσε ψυχολογία στον Διαγόρα και στο 10′ έχασε μεγάλη ευκαιρία. Η μπαλιά του Μπερνιδάκη έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Χατζηφούντα, αλλά αυτή την φορά η μπάλα κατέληξε άουτ στο πλασέ του.

Ακολούθησε ένα διάστημα όπου έπεσε ο ρυθμός του παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι διατηρήσουν μακριά τον κίνδυνο και οι Αφαντενοί απείλησαν μόνο στο τέλος του ημιχρόνου (43′) με το σουτ του Τομάζου που κατέληξε στην αγκαλιά του Δαρζέντα.

Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο, ο γηραιός κατάφερε να βρει τον δρόμο προς στα δίχτυα αρκετά νωρίς και με το δεύτερο του γκολ πήρε σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη.

Στο 51ο λεπτό ο Γεωργιάδης έκανε την σέντρα και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Αρδίζογλου από τον Γαργάλη στην προσπάθεια του να απομακρύνει τον κίνδυνο και γράφτηκε το 2-0.

Μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για την ομάδα του Βαγγέλη Χοσάδα στο 58ο λεπτό ώστε να μειώσει το σκορ και να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Το σουτ του Επιφάνη απομακρύνθηκε από το οριζόντιο δοκάρι του Δαρζέντα.

Το ίδιο άτυχος στάθηκε και ο Μαριάς στο 63′, με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι, έπειτα από απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του λίγο έξω από την περιοχή.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (64′) οι κυανέρυθροι έφτασαν ξανά κοντά στο τρίτο γκολ, αλλά πάνω στην γραμμή οι αμυντικοί του ΑΕΡΑ απομάκρυναν την κεφαλιά του Παϊζάνου.

Οι Αφαντενοί διαμαρτυρήθηκαν στο 75′ για το μαρκάρισμα του Καρπαθάκη πάνω στον Μασάδο, θεωρώντας πως το μαρκάρισμα του Βραζιλιάνου ήταν εντός περιοχής. Τελικά δόθηκε φάουλ έξω από την περιοχή που το εκτέλεσε ο Μασάδο και ο Δαρζέντας μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 82′ ήρθε ακόμη μια φάση όπου διαμαρτύρονται οι Αφαντενοί. Αοό την μπαλιά του Επιφάνη, οι Ευαγγελίδης και Τριχιάς δεν έκαναν κίνηση προς την μπάλα καθώς ήταν εκτεθειμένοι και ο Τομάζος πήρε την μπάλα και σκόραρε, με τον διαιτητή να ακυρώνει το γκολ έπειτα από υπόδειξη για οφ- σάϊντ από τον Σαρρή.

Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και ο Διαγόρας επέστρεψε στις επιτυχίες, με μία νίκη που του δίνει ψυχολογία εν όψει της συνέχειας και τον φέρνει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Διαιτησία: Δημαράκης, Γιακουμάκης, Σαρρής

Συνθέσεις:

Διαγόρας: Δαρζέντας, Μπαούρης, Φωτεινής, Παϊζάνος (78΄Καραγεωργίου), Γεωργιάδης, Χατζηφούντας, Καλημέρης (85΄Φραντζής), Μπερνιδάκης (69΄Τσαγκάρης Π.), Μαριάς, Καρπαθάκης, Πεταυράκης

ΑΕΡΑ: Αρδίζογλου, Μαλλιάκας, Γιαννακάκης (46΄Λαουδίκος), Γαργάλης , Καψαλάκης (27΄λ.τ. Πλύγκος), Κατσαρής, Ευαγγελίδης, Επιφανης, Τομάζος, Μασάδο, Καντιμοίρης Γ.