Τις εντυπώσεις ο Απόλλων, το τρίποντο ο Φοίβος

Σ’ ένα παιχνίδι όπου ο Απόλλων θα μπορούσε να είχε πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στην “μάχη” που δίνει για παραμονή, ο Φοίβος ήταν τελικά αυτός που πήρε τη νίκη με το 0-3 στο γήπεδο Απολλώνων για την 17η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries. Δεύτερη νίκη σε ισάριθμα ματς για τους Κρεμαστενούς με τον Σταμάτη Μαργέλο στον πάγκο, ενώ έχουν σκοράρει δέκα φορές!

Μπορεί το τρίποντο να κατέληξε στους κυανοκίτρινους, αλλά οι γηπεδούχοι παρουσίασαν πολύ καλή εικόνα και είχαν τις ευκαιρίες για να κάνουν την ζημιά στον Φοίβο.

Στο 10ο λεπτό ο Λολάκης έκλεψε την μπάλα από την άμυνα των Κρεμαστενών, αλλά την τελευταία στιγμή ο Μήτρου έδιωξε τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Οι φάσεις ήταν λίγες μπροστά από την εστία του Απόλλωνα, από το πολύ καλό στήσιμο του υπηρεσιακού προπονητή των Απολλωνιάτων, Παναγιώτη Παλάζη.

Τελικά σε μια από τις τελευταίες επιθέσεις του πρώτου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Στο 43′ ο Δράκος έστρωσε την μπάλα στον Κουδούνη και ο νεαρός με ωραίος σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1, παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων που θεωρούν πως στην φάση υπήρξε επιθετικό φάουλ.

Στην επανάληψη οι Απολλωνιστές μπήκαν δυνατά για την ισοφάριση και πίεσαν την άμυνα του Φοίβου που ήταν επιρρεπής στο λάθος.

Μετά από έναν τέτοιο, από τον τερματοφύλακα Ψωμιάδη, ο Λαθούρης κέρδισε την μπάλα και έκανε το γύρισμα στον Δημητρόπουλο που από το ύψος του πέναλτι σούταρε άουτ. Πάντως στην συγκεκριμένη φάση ο Λαθούρης θα μπορούσε να είχε πλασάρει μόνος του και να είχε καλύτερα αποτελέσματα η προσπάθεια του.

Νέο λάθος στο 50′ από τους αμυντικούς του Φοίβου, αυτή την φορά ο Παλάζης ήταν αυτός που το εκμεταλλεύτηκε και σούταρε, βρίσκοντας ωστόσο σε ετοιμότητα τον αντίπαλο γκολκίπερ που έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Δέκα λεπτά αργότερα (60′) ο Μπαϊράμης Κ. έκανε το σουτ και ανάγκασε εκ νέου τον Ψωμιάδη σε απόκρουση.

Τελικά το γκολ ήρθε, αλλά όχι από την πλευρά των γηπεδούχων που το δικαιούνταν απόλυτα βάση της εμφάνισης τους. Το πέτυχε ο Πομπού για λογαριασμό του Φοίβου, μετά από ασίστ το Κουδούνη και το 0-2 γράφτηκε στο 75ο λεπτό κόντρα στην ροή του παιχνιδιού.

Το τελικό 0-3 ήρθε στο 90′, αφού οι κυανόλευκοι απογοητεύτηκαν. Σκόρερ και πάλι ο Πομπού που εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Αξιώτη και με κεφαλιά έδωσε διαστάσεις θριάμβου στο διπλό της ομάδας του.

Διαιτησία: Παπαβασιλείου, Μοσχάτος, Κασιώτης

Συνθέσεις:

Απόλλων: Μακαρούνας Ι., Γεωργαλλής, Χατζηκυριάκος, Σαπαλίδης, Ισκάς, Γεωργίου, Μακαρούνας Μ., Γιαννακόπουλος, Λολάκης (20’ λ.τ. Παλάζης, 60’ λ.τ. Μπαϊράμης Κ.), Δημητρόπουλος (80’ Μπαϊράμης Θ.), Λαθούρης

Φοίβος: Ψωμιάδης, Ντόστι, Φελεγκάκης, Αργέντης, Μήτρου, Φτάκλας (50’ Πομπός), Αξιώτης, Δράκος (67’ Τζεμαλάι), Κουδούνης, Μαΐλης, Κοντόγιαννος