Ποδαρικό με το… δεξί για τον ΑΕΡΑ

Με νίκη ξεκίνησε το 2016 ο ΑΕΡΑ που επικράτησε με 3-1 του Καλυμνιακού στο γήπεδο Αφάντου στην πρώτη αναμέτρηση της χρονιάς που διεξήχθη στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries.

Με στόχο να διατηρήσει ανέπαφη την εστία τους, οι Καλύμνιοι αγωνίζονταν πίσω από την σέντρα στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και δυσκόλεψαν τους ερυθρόλευκους να βρουν διαδρόμους και να απειλήσουν την αντίπαλη εστία.

Το τέρμα που σημείωσε ο Μαλλιάκας με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Μασάδο στο κομβικό 45ο λεπτό της συνάντησης, ήταν αυτό που “ξεκλείδωσε” την καλοστημένη και πολυάριθμη άμυνα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά, παρά την κατοχή της μπάλας από τους παίκτες του Βαγγέλη Χοσάδα.

Το 1-0 ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου και νωρίς-νωρίς στην επανάληψη οι Αφαντενοί πέτυχαν δεύτερο τέρμα. Με ωραίο σουτ ο Γαργάλης στο 49ο λεπτό έγραψε το 2-0 για τον ΑΕΡΑ και του έδωσε σαφέστατο προβάδισμα νίκης.

Η συνέχεια άνηκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους που δημιούργησαν και έχασαν πολύ καλές ευκαιρίες για να τελειώσουν το ματς.

Αυτό δεν έγινε και η μπάλα τους… τιμώρησε. Στο 75ο λεπτό και κόντρα στην ροή του παιχνιδιού, ο Καλυμνιακός με τον Γιώργο Τρικοίλη μείωσε σε 2-1 και έβαλε εκ νέου τον Καλυμνιακό στο παιχνίδι.

Η υπεροχή του ΑΕΡΑ ήταν αδιαμφισβήτητη καθ’ όλη την διάρκεια του ματς και ο Μασάδο με πλασέ στο 80′ φρόντισε να γράψει το 3-1 και να κλειδώσει τη νίκη για την ομάδα του.

Διαιτησία: Καραγιάννης, Τσέτσος, Διακοφιλιππής

Συνθέσεις:

ΑΕΡΑ: Καλαδράνης, Μαλλιάκας, Πλύγκος (82′ Ροκάϊ), Κασιώτης, Γαργάλης, Κατσαρής, Ευαγγελίδης, Τομάζος (65′ Λαουδίκος), Επιφάνης, Μασάδο, Τριχιάς

Καλυμνιακός: Έλληνας, Καμπούρης, Κοτσάνης, Κανέλλης, Φράγκος, Τρικοίλης Γ., Λελέκης, Βεζυρόπουλος, Κασιώτης (70′ Τρικοίλης Στ.), Καννής, Κλειδαράς