Τίμησαν την μνήμη του Παναγιώτη Τριγένη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο γήπεδο Μαλώνας, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, το καθιερωμένο τουρνουά “Παναγιώτης Τριγένης” που διεξάγεται στην μνήμη του άτυχου τερματοφύλακα που άφησε την τελευταία του πνοή στις 13/1/1998 σε προπόνηση του Αγίου Γεωργίου.

Πέρα από τον Άγιο Γεώργιο που αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό του Παναγιώτη στο Δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο, μέρος στο τουρνουά πήρε η ομάδα του χωριού από το οποίο καταγόταν, ο Πολύστρατος Λαέρμων, αλλά και η ομάδα της αστυνομία που θέλησε να τιμήσει ένα δικό της παιδί (ήταν αστυνομικός στο επάγγελμα).

Αρχικά έγινε το τρισάγιο και όλοι άφησαν από ένα τριαντάφυλλο στην εστία την οποία έγινε το μοιραίο περιστατικό πριν από 18 χρόνια και ο Παναγιώτης έφυγε από την ζωή “προδομένος” από την καρδιά του.

Το παρών έδωσε ο αντιδήμαρχος, Στέργος Παρδαλός που το 1998 ήταν προπονητής στην ομάδα της Μαλώνας και είχε παίκτη τον Παναγιώτη.

Μεταξύ άλλων τόνισε: “Είχα την τύχη και παράλληλα την ατυχία την σεζόν 1998-1999 να βρίσκομαι στον Άγιο Γεώργιο. Τύχη γιατί γνώρισα έναν εξαιρετικό άνθρωπο και τερματοφύλακα όπως ήταν ο Παναγιώτης και ατυχία γιατί σε μια προπόνηση της ομάδας ο Παναγιώτης άφησε την τελευταία του πνοή στα χέρια τα δικά μου και τον συμπαικτών του”.

Επίσης ανέφερε: “Θυμάμαι πως ο Παναγιώτης είχε συμφωνήσει με την ομάδα πως θα έρχονταν προπονήσεις κάθε Δευτέρα και Πέμπτη και όχι την Τρίτη, λόγω εργασίας. Μετά τις γιορτές και αφού η ομάδα στο πρώτο της ματς επικράτησε μέσα στις Καλυθιές επί του Απόλλωνα, ο Παναγιώτης εμφανίστηκε και την Τρίτη στην προπόνηση. Τότε ήταν Τρίτη και 13 και έγινε αυτό το περιστατικό”.

Τον λόγο πήρε επίσης και επί χρόνια πρόεδρος του Αγίου Γεωργίου, Μιχάλης Χατζημανώλης που εμφανώς συγκινημένος τόνισε ότι πάντα ο Παναγιώτης θα βρίσκεται στην μνήμη όλων, ενώ εκ μέρους της αστυνομίας μίλησε ο κ. Παπαδάκης που ανέφερε ότι ο Παναγιώτης ήταν ένα παλικάρι και σπάνιος χαρακτήρας που κοσμούσε την ροδίτικη κοινωνία.

Όσον αφορά το τουρνουά, έγιναν δύο παιχνίδια, καθώς ο Άγιος Γεώργιος “χωρίστηκε” σε δύο ενδεκάδες.

Στο πρώτο παιχνίδι ο Άγιος Γεώργιος (μαύροι) ήρθε ισόπαλος 1-1 (Κόπελος- Περπερίδης) με την ομάδα της αστυνομίας, ενώ στο δεύτερο ο Άγιος Γεώργιος (κίτρινοι) ηττήθηκε 1-0 (σκόρερ ο Χατζημιχαήλ) από τον Πολύστρατο.

Οι συνθέσεις:

Άγιος Γεώργιος (μαύροι): Ναούμ, Χατζημανώλης, Κούτρης, Σμαραγδής, Σακελλάρης, Γκίνος, Ρούφας, Μπρισνόβαλλης, Κόπελος, Σκυλλαράκης, Μουστακέλλης

Αστυνομία: Λοντάκος, Καλτσίδης, Κουνέλος, Χατζησταμάτης, Γουλόπουλος, Χρήστος, Περπερίδης, Γκανιάτσας, Κατταβενός, Υψηλάντης, Χρήστου

Άγιος Γεώργιος (κίτρινοι): Στελλάς, Πονιάς, Χατζηνικολού, Χατζηνικόλας, Παρδαλός, Σκορδάς, Μπέρδης, Ντύρος Σ., Ντύρος Π., Κολιού, Κούτρης

Πολύστρατος: Ερνίκιολης, Αναστασιάδης, Παπακώστας, Λυκοπάντης, Τονκόφ, Πατούνας, Νικολίκος, Ματοχιτάϊ, Κοιλιάς, Χωρίτης, Χατζημιχαήλ (Γιώργου, Πόλος)