ΑΕΡΑ-τος και στην Κρεμαστή

Μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries ήταν ο ΑΕΡΑ που άλωσε το γήπεδο Κρεμαστής επικρατώντας με 0-1. Δύο δοκάρια είχαν οι γηπεδούχοι που έπαιζαν με παίκτη παραπάνω από το 83′ λόγω αποβολής του Γιώργου Καντιμοίρη.

Καλύτεροι ήταν οι Αφαντενοί στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, αφού προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τον χώρο που τους έδιναν οι γηπεδούχοι.

Απ’ την πλευρά τους οι ποδοσφαιριστές του Σταμάτη Μαργέλου χτυπούσαν στην κόντρα και στο 16′ έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία όταν ο Καλανδράνης απόκρουσε το σουτ του Κοντόγιαννου και η μπάλα απομακρύνθηκε αφού χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Το σουτ του Πλύγκου στο 20′ εξουδετερώθηκε από τον Ψωμιάδη, αλλά ο γκολκίπερ του Φοίβου δεν μπορούσε να κάνει κάτι στην φάση του 42ου λεπτού.

Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μασάδο και σουτ του Ευαγγελίδη, η μπάλα απομακρύνθηκε από την άμυνα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στρώθηκε στον Τομάζο που έγραψε το 0-1 του πρώτου μέρους.

Επιθετικά ξεκίνησε ο Φοίβος στην επανάληψη και αναζήτησε το γκολ της ισοφάρισης. Στο 46′ ο Ντόστι έκανε την σέντρα και ο Φτάκλας είδε τους αμυντικούς να απομακρύνουν στο σουτ του επιχείρησε μέσα από την περιοχή.

Στο 56′ απείλησε ο ΑΕΡΑ με το σουτ του Μασάδο στο οποίο αντέδρασε σωστά ο αντίπαλος πορτιέρο, ενώ στο 63′ ήταν σειρά του Καλανδράνη για να αποκρούσει το καλό σουτ του Μαΐλη.

Λίγο έλειψε να τελειώσει το ματς στο 82′ όταν ο Ευαγγελίδης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά αστόχησε και ένα λεπτό αργότερα (83′) για μαρκάρισμα ο Γιώργος Καντιμοίρης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα ποδσοφαιριστές.

Έψαξε το γκολ της ισοφάρισης με παίκτη παραπάνω η ομάδα της Κρεμαστής και το… άγγιξε στο 90′, ωστόσο το σουτ του Δράκου μέσα από την περιοχή σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.

Διαιτησία: Κυρίτσης, Σταυρούλιας, Λάζος

Συνθέσεις:

Φοίβος: Ψωμιάδης, Ντόστι, Φελεγκάκης, Αργέντης, Μήτρου (76΄λ.τ. Τριανταφύλλου), Φτάκλας, Ζουρούδης, Δράκος, Τζεμαλάι (46΄Σαλαμαστράκης), Μαϊλης, Κοντόγιαννος (86΄Αεράκης)

ΑΕΡΑ: Καλανδράνης, Μαλλιάκας, Πλύγκος, Γαργάλης, Γιαννακάκης, Κατσαρής, Ευαγγελίδης (93΄Ροκάι), Επιφάνης, Τομάζος (93΄Λαουδίκος), Μασάδο, Καντιμοίρης Γ.