Μοιρασιά στο ντέρμπι… γειτόνων της Αρχαγγέλου

Ισόπαλο 1-1 ολοκληρώθηκε το γειτονικό ντέρμπι που έγινε στο γήπεδο Αρχαγγέλου ανάμεσα στον τοπικό Άρη και τον Αστέρα Μασσάρων για την 19η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries.

Το παιχνίδι… άναψε στο δεύτερο μέρος όπου και οι δύο ομάδες αναζήτησαν το “τρίποντο”, αλλά τελικά μοιράστηκαν τους βαθμούς. “Έσπασαν” τα δοκάρια οι γηπεδούχοι.

Δυνατά μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι γηπεδούχοι και το πρώτο δεκάλεπτο τους άνηκε. Απείλησαν με το σουτ του Χατζησάββα στο 4ο λεπτό όπου η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 5ο λεπτό “σπατάλησαν” μεγάλη ευκαιρία.

Ο Μαρκόπουλος μπήκε κατά μέτωπο από τα αριστερά και αφού πέρασε τρεις αντιπάλους, “έσκασε” την μπάλα άουτ απέναντι από τον Τόππο.

Νέα απειλή για τον τερματοφύλακα του Αστέρα ήταν το χτύπημα κόρνερ του Χατζησάββα, το οποίο εξουδετέρωσε σε νέο κόρνερ.

Μετά από αυτό το διάστημα, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά και οι Αρχαγγελίτες κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με μια στημένη φάση.

Από την εκτέλεση φάουλ του Ζαρκαδούλα από τα δεξιά στο 27ο λεπτό, ο Μαρκόπουλος πήρε την κεφαλιά η μπάλα χτύπησε αρχικά στο δεξί και εν συνεχεία στο αριστερό δοκάρι, προτού ο Μπαϊρακτάρης με νέα κεφαλιά στο κενό τέρμα γράψει το 1-0.

Στο ίδιο μοτίβο το ματς μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με τον Άρη να έχει επιθετικές εξάρσεις και στο 41′ από την μπαλιά του Μαρκόπουλου, ο Μπαϊρακτάρης νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Τόππο.

Στην επανάληψη οι κιτρινόμαυροι ξεκίνησαν όπως και στο ξεκίνημα του αγώνα. Πίεσαν την αντίπαλη εστία και στο 55′ ο Χατζησάββας με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Στην επαναφορά ο ίδιος παίκτης με σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι, έπειτα από παρέμβαση του Χατζημανώλη.

Ακολούθησε ένα διάστημα όπου η κατοχή της μπάλας πέρασε στους Μασσαρενούς που ωστόσο δεν είχαν καθαρό μυαλό στην τελική πάσα.

Εν τέλει από μια στημένη φάση, κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα. Εκτέλεση κόρνερ του Μπάρτζου από τα δεξιά στο 77′ και η κεφαλιά από τον Χαλίλ Κιλασίν κατέληξε στην δεξιά γωνιά του Καραγιάννη για το 1-1.

Στα εναπομείναντα λεπτά η μπάλα παίζοντας πάνω- κάτω αφού και οι δύο κυνήγησαν τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία άνηκε στους γηπεδούχους όταν το σουτ του Πίτση στο 83ο λεπτό αποκρούστηκε από τον Τόππο σε κόρνερ, ενώ μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι.

Διαιτησία: Πατσιόπουλος, Σπάρταλης, Σαρρής

Συνθέσεις:

Άρης: Καραγιάννης, Μαγιόγλου, Δημητριάδης, Τσελεπίδης, Ζαρκαδούλας, Γκίκας (62′ Συμεωνίδης), Μπαϊρακτάρης, Χατζησάββας, Μαρκόπουλος, Λαμπριανός (66′ Πίτσης), Κοτσίκος

Αστέρας: Τόππος, Χατζημανώλης (62′ Μπάρτζος), Διονυσιακόπουλος, Κιλασίν Χ., Φωτάρας, Μπαϊρακτάρης, Νικήτας, Μίρτσεφ, Πλαγγέτης Γ., Πλαγγέτης Ελ. (88′ Κουρμαδιάς), Πατσιαούρας (75′ Λούπος)