Άξιζε το αποτέλεσμα, έφυγε με άδεια χέρια από το Μοσχάτο

Παρότι στάθηκε πολύ καλά και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τον Εθνικό Πειραιώς, ο Ιάλυσος δεν κατάφερε, αν και άξιζε, να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στο Μοσχάτο, καθώς ηττήθηκε με 1-0 σ’ ένα ματς όπου ξεκίνησε με αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα λόγω προβλημάτων.

Οι τοξοβόλοι στο πρώτο μέρος δεν απειλήθηκαν σχεδόν καθόλου από τους Πειραιώτες και παράλληλα θα μπορούσαν σε ορισμένες περιπτώσεις να κάνουν καλύτερη επιλογή στην επίθεση.

Στην επανάληψη η ομάδα του Πέτρου Μίχου μπήκε καλύτερα και πίεσε για το γκολ, ωστόσο σε μια αδράνεια έμεινε πίσω στο σκορ.

Τα πράγματα δυσκόλεψαν, ο Εθνικός κλείστηκε πίσω για να διαφυλάξει τα νώτα του και έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε, αφού ο Ιάλυσος παρότι προσπάθησε, δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση.

 

Το φιλμ του αγώνα:

Δέκα λεπτά συμπληρωμένα στο Μοσχάτο. Χωρίς κάτι το ιδιαίτερο ακόμα μπροστά από τις δυο εστίες.

Ο Εθνικός μέχρι στιγμής έχει για περισσότερη ώρα τη μπάλα στην κατοχή,

Οι γηπεδούχοι χωρίς εμφανή λόγο τα έχουν με τον διαιτητή.

Πολύ δυνατό παιχνίδι μέχρι στιγμής με πολλές μονομαχίες κυρίως στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

17′ ο Λιόσης έκανε το πρώτο σουτ για τον Ιάλυσο από θέση έξω δεξιά αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

24 ο Πλύγκος έκανε τη σέντρα προς τον Χειμωνέττο ο οποίος ήταν σε καλή θέση αλλά έκανε επιθετικό φάουλ και έχασε την ευκαιρία να στείλει με το κεφάλι τη μπάλα στα δίχτυα.
Η μπάλα ανεβοκατεβαίνει συχνά πυκνά από την μια περιοχή στην άλλη χωρίς όμως να υπάρχει ακόμα κλασική ευκαιρία.

30′ χωρίς ακόμα να υπάρχει η μεγάλη ευκαιρία.

34′ ο Στρατάκης έκανε σέντρα στην περιοχή με τη μπάλα να κοντράρει στον Σαχίνη (κόρνερ) και τους γηπεδούχους να ζητούν χέρι – πέναλτι. Ο διαιτητής έλεγχε πάντως τη φάση και έδειξε κόρνερ.

35 ‘  Κοιλιάρας έκανε τη σέντρα από τα αριστερά προς το πίσω δοκάρι όπου ήταν ο Πλύγκος και είχε ετοιμαστεί να …πυροβολήσει αλλά …έπιασε αέρα και η μπάλα έφυγε άουτ.

37 ‘ ο Μάναλης πήρε τη μπάλα στα όρια της μεγάλης περιοχής και έκανε το σουτ αλλά ο Λουτριώτης δεν αιφνιδιάστηκε και έπεσε στη γωνιά του και μπλόκαρε τη μπάλα.

38′ ο Κοιλιάρας είχε χώρο να σουτάρει έξω από την περιοχή αλλά προτίμησε να πασάρει στον Χειμωνέττο όμως ο Στασινός πρόλαβε και έδιωξε τη μπάλα.

47′  Κοιλιάρας πήρε τη μπάλα στον άξονα και λίγο έξω από την περιοχή και έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε στον Τερζή και ο Βουτσινάς έκανε δύσκολο απόκρουση στέλνοντας τη μπάλα  κόρνερ.

49′ ο Κοιλιάρας επιχείρησε νέο σουτ και πάλι έξω από την περιοχή όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

51’ ο Στρατάκης έκανε ένα αρκετά φιλόδοξο σουτ από μακρινή απόσταση αλλά ο Λουτριώτης δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε τη μπάλα.

57′ Στρατάκης έκανε τη σέντρα μέσα στην περιοχή, ο Κοκκίνης έδιωξε προ του Μάναλη με τους γηπεδούχους να ζητούν πέναλτι και η μπάλα έθασε στον Αργυρίου που καιροφυλακτούσε έκανε το σουτ, ο Λουτριώτης απόκρουσε ενστικτωδώς αλλά στην επαναφορά ο ίδιος παίκτης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα παρά την προσπάθεια του Αθανασίου να τη διώξει πάνω στη γραμμή.

60′ ο Κοιλιάρας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά αλλά πριν σουτάρει ο Σπάρταλης που ήταν σε καλό σημείο πρόλαβαν οι αμυνόμενοι και απομάκρυναν τη μπάλα.

61′  ο Πέτρος Μίχος  «έριξε»  στο παιχνίδι δυο επιθετικούς. Τον Μαθιό και τον Φονσέκα

Πρώτη συμμετοχή του Φονσέκα με Ιάλυσο

Προσπαθεί να κερδίσει ορισμένα μέτρα ο Ιάλυσος και έχει αρχίσει και πιέζει πάλι.

64′  δυο διαδοχικά σουτ για τους φιλοξενούμενους κόντραραν πάνω σε αμυνόμενους. Το πρώτο το έκανε ο Κοιλιάρας και το δεύτερο ο Ρεκλείτης
Ο Ιάλυσος  είνα καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο και το γκολ που δέχθηκε είναι κόντρα στη ροή του παιχνιδιού. Ουσιαστικά στην πρώτη φάση που απειλήθηκε από τους γηπεδούχους.

66′ ο Λίόσης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Βουτσινάς έδιωξε με το πόδι δύσκολα και ο Αθανασίου που ήταν αφρούρητος, ουσιαστικά σε κενή εστία έστειλε με πλασέ τη μπάλα ψηλά άουτ. Ο παίκτης του Ιάλυσου μάλλον αιφνιδιάστηκε και δεν περίμενε να έρθει πάνω του η μπάλα μετά την απόκρουση του τερματοφύλακα.
Αψιμαχία μεταξύ Λιόση και Αργυρίου μετά από φάουλ του πρώτου. Ο παίκτης του Εθνικού τσαντίστηκε και έσπρωξε με δύναμη τον Λιόση ρίχνοντας τον κάτω. Κίτρινη κάρτα είδε ο Αργυρίου.
73′ ο Αργυρίου έκανε το σουτ από καλό σημείο μέσα στην περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Ο Ιάλυσος εξακολουθεί να είναι επιθετικός και να έχει για περισσότερη ώρα τη μπάλα στην κατοχή του αλλά δυσκολεύται στο να δημιουργήσει μεγάλη ευκαιρία καθώς ο Εθνικός έχει οπισθοχωρήσει και έχει κλείσει τους χώρους.

82΄ Ο Στρατάκης είδε κίτρινη κάρτα για φάουλ πάνω στον Κοιλιάρα.

84΄έχουμε φθάσει με τον Ιάλυσο να συνεχίζει την προσπάθεια αλλά πλέον τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα καθώς η άμυνα του Εθνικού είναι καλά οργανωμένη.

89′ ο Ρεκλείτης έκανε ένα καλό σουτ λίγο έξω από την περιοχή αλλά ο Τερζής έβαλε το κεφάλι του και απόκρουσε μακριά.

Διαιτησία: Ρατσιάνος (Αργολίδα), Νενεκούμης (Αργολίδα), Πάγκαλος (Λασίθι)

Συνθέσεις:

ΕΘΝΙΚΟΣ (Γεωργούλης): Βουτσινάς, Στασινός, Παυλάκης, Ματζώρος, Τερζής, Μαρτίνος, Λεωνιδόπουλος, Στρατάκης, Μάναλης, Αργυρίου (83′ Σούφλας), Σουλέλες (74′ Κατίδης)

ΙΑΛΥΣΟΣ (Μίχος): Λουτριώτης, Λιόσης, Σαχίνης, Αθανασίου, Φυλακούρης, Ρεκλείτης, Πλύγκος (59′ Φονσέκα), Κόκκινης, Σπάρταλης (59′ Μαθιός), Κοιλιάρας, Χειμωνέττος (68′ Χατζηκοσμάς)