Η Κύπρος σταμάτησε τα «ελάφια». οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν στόχο να συνεχίσουν στο κύπελλο

Στην πρώτη της φετινή ήττα υποχρέωσε η Κύπρος την Ρόδο (3-1) και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του κυπέλλου Δωδεκανήσου «Αυγουστίνος». Αρκετούς παίκτες από το εφηβικό τμήμα ξεκίνησαν για τους πράσινους  που «κατέβασε» ο Σάκης Ναλμπάντης στο γήπεδο των Αγίων Αποστόλων και έτσι ο εκπρόσωπος της Β’ κατηγορίας στον θεσμό θα συνεχίσει το… ταξίδι του. Παράπονα από την διαιτησία έχουν τα ελάφια για δύο περιπτώσεις πέναλτι και ένα ακυρωθέν γκολ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, καλύτερα μπήκε η Κύπρος και κατάφερε με την συμπλήρωση 15 λεπτών αγώνα να ανοίξουν το σκορ με τον Αγγελάκη, ενώ πριν συνέρθουν τα «ελάφια» δέχθηκε και δεύτερο τέρμα (2-0) με σκόρερ τον Νίκα που αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του.

Στην επανάληψη η Ρόδος συνήλθε και αναζήτησε την μείωση του σκορ. Σε δύο περιπτώσεις οι πράσινοι ζήτησαν πέναλτι, αλλά ο διαιτητής είπε παίζεται.

Πέρα από τις συγκεκριμένες φάσεις, η Ρόδος διαμαρτυρήθηκε και για το ακυρωθέν γκολ του Γκάϊδα. Σύμφωνα με τον διαιτητή υπήρξε παίκτη των ελαφιών που επηρέαζε την φάση και γι’ αυτό σηκώθηκε το σημαιάκι του β’ βοηθού Ορφανού.

Η Κύπρος πέτυχε και τρίτο τέρμα στο 65ο λεπτό. Από την προσπάθεια του Βασιλείου να απομακρύνει την μπάλα, ο Τσουρούτης που ήταν εκτός εστίας είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του και έτσι γράφθηκε το 3-0.

Το τελικό 3-1 σημείωσε ο Γκαΐδας στο 90’ πετυχαίνοντας το γκολ της τιμής για την Ρόδο από το σημείο του πέναλτι.

Διαιτησία: Ράδος, Μαυρουδής, Ορφανός

Συνθέσεις:

Κύπρος: Πεστλίκης, Βασιλείου, Τόσκα, Παναγιώτου, Τσίρκος, Αλαφάκης, Ροδίτης (50’ λ.τρ. Παπαντωνίου), Τσακμακίδης, Νίκας (84’ Μάχλης), Κιάρρι, Αγγελάκης (86’ Μερκούρης)

Ρόδος: Τσουρούτης, Ιμεραλιλάϊ, Τρέχας (46’ Αρχοντούλης), Γκάϊδας, Καμπούρης, Μπιγκό, Ζωάννου, Καριοφύλλης (54’ Στεργάκης), Φιλιππάκος (60’ Ξεζωνάκης), Ευγενικός, Θεοδοσίου