Πήρε το «εισιτήριο» για την οκτάδα ο «γηραιός»

Πετυχαίνοντας ένα γρήγορο γκολ και διπλασιάζοντας τα τέρματα του λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Διαγόρας επικράτησε με 2-0 του Άρη Αρχαγγέλου στο Δημοτικό Στάδιο και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του κυπέλλου Δωδεκανήσου «Αυγουστίνος».

Μόλις στο 3ο λεπτό ο Γεωργιάδης με απ’ ευθείας χτύπημα κόρνερ από τα αριστερά έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» για το 1-0 του Διαγόρα.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο και στο 15’ ο Κιοσέογλου είδε τον Καραγιάννη να αποκρούει δύσκολα την απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ που επιχείρησε.

Η απάντηση του Άρη δόθηκε στο 35’ και αυτή ήταν η μοναδική του απειλή στο πρώτο ημίχρονο. Από την σέντρα του Μπαϊρακτάρη, ο Γκίκας σούταρε άουτ από καλή θέση.

Λίγο αργότερα (39’) ο Διαγόρας έκανε δύο τα τέρματα του. Ο Πεταυράκης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Δημητριάδης και ο Κιοσέογλου από τα 11 βήματα έκανε το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι κατέβασαν ταχύτητα. Ο Άρης προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά στο 54’ ο Γκίκας πλάσαρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 70’ ο Μαγιόγλου αστόχησε με κεφαλιά μέσα από την περιοχή.

Τελευταία καλή στιγμή για τους κιτρινόμαυρους ώστε να ξαναμπούν στο παιχνίδι ήταν αυτή του 89’ με το σουτ του Μπαϊρακτάρη που απόκρουσε ο Δαρζέντας.

Διαιτησία: Παπαγιαννίδης, Κόκκαλης, Βασίλας

Συνθέσεις:

Διαγόρας: Δαρτζέντας, Μπαούρης, Φωτεινής (60΄λ.τ. Τσαγκάρης), Καραγεωργίου, Κιοσέογλου, Χατζηφούντας, Μπερνιδάκης (82΄Φραντζής), Γεωργιάδης, Μαριάς, Καρπαθάκης, Πεταυράκης (85΄Γκινής)

Άρης: Καραγιάννης, Ζαρκαδούλας, Σταμούλης (65΄ Πίτσης), Μαγιόγλου, Τσελεπίδης, Δημητριάδης, Συμεωνίδης (46΄Λαμπριανός), Κοτσίκος, Μαρκόπουλος (85΄Παρδαλός), Γκίκας, Μπαϊρακτάρης