Στα προημιτελικά το… αστέρι των Μασσάρων

Την πρόκριση για τα προημιτελικά του κυπέλλου Δωδεκανήσου «Αυγουστίνος» πανηγύρισε ο Αστέρας που επικράτησε με 2-0 του Ηρακλή Μαριτσών στο γήπεδο Μασσάρων. Με δέκα παίκτες από το 21’ έπαιζαν οι πράσινοι που πάλεψαν μέχρι το τέλος για την πρόκριση.

Το ματς ξεκίνησε με τους παίκτες του Βλασσόπουλου να πατάνε καλύτερα στο πρώτο δεκάλεπτο. Ωστόσο, δεν κατάφερα να ανησυχήσουν σε καμία περίπτωση τον Τόππο.

Από την μεριά τους οι Μασσαρενοί κατάφεραν να μπουν στο παιχνίδι μετά το πρώτο τέταρτο και μάλιστα από το 21ο λεπτό της αναμέτρησης είχαν αριθμητικό πλεονέκτημα.

Μέσα σε ελάχιστα λεπτά (18’ και 21’) ο Καρίκης ανέτρεψε εκτός περιοχής τον Μίρτσεφ σε δύο περιπτώσεις και αντίκρισε δύο κίτρινες από τον διαιτητή, παίρνοντας την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Μετά το 30’ ο Αστέρας απείλησε με το σουτ του Νικήτα όπου η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και στο 37’ με το σουτ του Μίρτσεφ που κόντραρε και η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Η μεγάλη ευκαιρία των Μασσαρενών για να ανοίξουν το σκορ χάθηκε στο 45’ με το κόρνερ του Πατσιαούρα και την εξ επαφής απόκρουση του Αναγνώστου στην κεφαλιά του Χαλίλ Κιλασίν μέσα από την μικρή περιοχή.

Στην επανάληψη ο Αστέρας έψαξε το γρήγορο γκολ και το σημείωσε στο 49ο λεπτό. Ο Λευτέρης Πλαγγέτης με ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ έξω από την περιοχή και παρά την πίεση δύο αντιπάλων, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Δύο λεπτά αργότερα (51’) ο Πατσιαούρας με διαγώνιο σουτ από πλάγια δεξιά θέση, λίγο έλειψε να κάνει δύο τα τέρματα της ομάδας του, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Μετά το γκολ, οι παίκτες του Σταυρίδη είχαν τον έλεγχο και κρατούσαν μακριά τους Μαριτσενούς από την εστία του Τόππου.

Εξαίρεση αποτέλεσε η φάση του 60’ όπου ο Ηρακλής είχε την μεγάλη ευκαιρία για να φτάσει στην ισοφάριση. Από την σέντρα του Παπακωνσταντή και την προσπάθεια του Στεφανάκη να κατεβάσει την μπάλα μέσα στην περιοχή, αυτή στρώθηκε στον Βασιλώττο που σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση.

Το ματς κίνησε στο ίδιο μοτίβο μέχρι το φινάλε, με τους Μασσαρενούς να «κλειδώνουν» τη νίκη στο 80’ με το άψογο πλασέ του Μίρτσεφ, έπειτα από μπαλιά του Γιώργου Πλαγγέτη και έτσι γράφθηκε το 2-0 και ο Αστέρας πήρε την πρόκριση.

Διαιτησία: Κάζας, Καραγιάννης, Διακοφιλιππής

Συνθέσεις:

Αστέρας: Τόππος, Χατζημανώλης (53’ Μπάρτζος), Διονυσιακόπουλος, Κιλασίν Χ., Φωτάρας (77’ Κιλασίν Ε.), Μπαϊρακτάρης, Νικήτας, Μίρτσεφ, Λούππος (70’ Πλαγγέτης Γ.), Πλαγγέτης Ελ., Πατσιαούρας

Ηρακλής: Αναγνώστου, Καρίκης, Λενιού, Τσούφιος, Κώτσος, Παπακωνσταντής, Μπιλιάς (85’ Μάργαρης), Φελεσάκης, Πατρίδενας, Βασιλώττος Ευθ. (67’ Σαββάκης), Στεφανάκης (72’ λ. τρ. Κρητικός)