Υποτιμούν τη νοημοσύνη μας

Προπαγάνδα σε βάρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου καθώς και του πρωταθλητή που θα εκπροσωπήσει το νομό στα παιχνίδια μπαράζ για την διεκδίκηση της ανόδου στη Γ’ Εθνική, γίνεται το τελευταίο διάστημα από διαδικτυακά μέσα. Το γεγονός ότι η Δωδεκάνησος νομότυπα θα μπει στον όμιλο με τις ομάδες των Νήσων και όχι με αυτές της Αθήνας, φαίνεται ότι έχει ενοχλήσει αφάνταστα ορισμένους καθώς τους χαλάει τα σχέδια ενόψει της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας. Το τελευταίο διάστημα λοιπόν έχουμε διαβάσει απίστευτα πράγματα στο διαδίκτυο τα οποία όχι απλά δεν στέκουν αλλά είναι φανερό ότι υποτιμούν και τη νοημοσύνη μας. Η τελευταία προσπάθεια λάσπης, αφορά μια ιστοσελίδα η οποία κάνει λόγο για παράνομο καταρτισμό ομίλων την επόμενη οκταετία αναφέροντας μάλιστα για …σκάνδαλο από πλευράς της ΕΠΟ.
Ξεχνούν φαίνεται ορισμένοι ότι η Δωδεκάνησος ακόμα και με γεωγραφικά κριτήρια δεν μπορεί να μπαίνει σε όμιλο με ομάδες της Αθήνας καθώς είναι πολύ πιο μακριά από ότι οι Κυκλάδες, η Σάμος, η Χίος και η Μυτιλήνη. Προφανώς όμως η νομότυπη απόφαση της ΕΠΟ έχει ενοχλήσει ορισμένους που ήθελαν να διεκδικήσουν την άνοδο τους στην Γ’ Εθνική ευκολότερα (αν έπαιζαν στον όμιλο του Αιγαίου) και πλέον θα έχουν πρόβλημα γιατί θα παίξουν σε έναν σαφώς πιο δύσκολο όμιλο (όπως έγινε με τον πρωταθλητή Δωδεκανήσου τα προηγούμενα χρόνια ο οποίος λανθασμένα έπαιξε σε όμιλο με ομάδες της Αθήνας). Εν πάση περιπτώσει, το fmtop.gr τονίζει ότι η ΕΠΟ προχώρησε στον καταρτισμό βάση του άρθρου 1, παράγραφος γ του ΚΑΠ, η οποία ξεκαθαρίζει ότι η Ομοσπονδία είναι υπεύθυνη για να ρυθμίσει ειδικά θέματα που θα προκύψουν. Ένα από αυτά τα ειδικά θέματα βέβαια είναι και ο καταρτισμός των ομίλων. Αναλυτικά, το άρθρο 1 αναφέρει χαρακτηριστικά τα ακόλουθα:
«Άρθρο 1: Εφαρμοζόμενες διατάξεις
Όλοι οι αγώνες του Πρωταθλήματος των Πρωταθλητριών Ομάδων των Ε.Π.Σ. διεξάγονται σύμφωνα με τις διατάξεις:
α. Των Κανόνων Παιχνιδιού που ισχύουν διεθνώς και ορίζονται από το Διεθνές Συμβούλιο της F.I.F.A.,
β. Των Κανονισμών της Ε.Π.Ο. που διέπουν το άθλημα,
γ. Των αποφάσεων της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. που ρυθμίζουν ή θα ρυθμίζουν ειδικά θέματα, που τυχόν δεν προβλέπονται από την παρούσα».