EΠΣ Λέσβου: Θα προσφύγουμε κατά της απόφασης του Γκιρτζίκη

Με νέο έγγραφο προς την ΕΠΟ, που φέρνει στη δημοσιότητα το Soccerplus, o πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου και μέλος της Ε.Ε. της ΕΠΟ, Στ. Ψαρρόπουλος, αμφισβητεί τις αιτιάσεις Γκιρτζίκη περί προγενέστερης απόφασης που έλαβε η ΕΠΟ τον περασμένο Μάρτιο ώστε να διεξαχθεί κλήρωση για το ποιάς Ένωσης του Αιγαίου η πρωταθλήτρια ομάδα θα κληρωθεί στον όμιλο των Αθηνών, αντικαθιστώντας την ΕΠΣ Δωδεκανήσου.

Στο τέλος του εγγράφου αναφέρει ότι η ΕΠΣ Λέσβου θα προσφύγει στα αρμόδιο δικαιοδοτικά όργανα.

Το περιεχόμενο του εγγράφου έχει ως εξής:

Κύριε πρόεδρε,

Δεν είχα καμία πρόθεση να απαντήσω στην δήθεν απαντητική επιστολή σας, αν δεν με υποχρέωνε η απόφαση του ΔΣ της ΕΠΣ Λέσβου. Και δεν θα απαντούσα διότι η επιστολή σας ενώ δεν απαντά σε κανένα από τα ερωτήματα που έβαζα, είναι κείμενο υβριστικό προς το πρόσωπό μου.

Εάν θεωρείτε ότι με ύβρεις καλύπτετε τα λάθη σας και επιβεβαιώνετε τον ηγετικό σας ρόλο, δικαίωμά σας να το πιστεύετε.  Δεν εκπλαγήκατε με την επιστολή μου, όπως αναφέρετε γιατί είχα φροντίσει πράγματι να σας ενημερώσω προφορικά για τις θέσεις μου, προσπαθώντας να προλάβω το κακό.

Ετσι έχω μάθει να λειτουργώ με όσους συνεργάζομαι και δεν έχω συνηθίσει να αιφνιδιάζω με τελεσίγραφα. Το κατά πόσον μια προσωπική σας δέσμευση στο ΔΣ της 12ης Μαρτίου 2015, αποτελεί απόφαση του ΔΣ είναι κάτι που νομικά μπορεί να ερμηνευτεί και δεν είναι δίκαιο να επιρρίπτονται ευθύνες στην Επιτροπή της Γ΄ Εθνικής για αβλεψία της, όταν γνωρίζετε καλά ότι την ευθύνη την φέρει η ηγεσία της ΕΠΟ και οι άμεσοι συνεργάτες της.

Κύριε πρόεδρε,

Με κατηγορείτε ότι είχα πρόθεση να σπεκουλάρω. Ελπίζω να γνωρίζετε ότι σπέκουλα σημαίνει κερδοσκοπία και στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΕ της ΕΠΟ περιμένω να μου καθορίσετε το κέρδος μου από αυτή την υπόθεση . Θα μπορούσατε να μα κατηγορήσετε για κάτι τέτοιο, αν είχα ανακοινώσει την υποψηφιότητά μου για πρόεδρος της ΕΠΟ.

Κάτι τέτοιο όμως δεν έχω κάνει και δεν πρόκειται βεβαίως να κάνω . Εχω γνώση των δυνατοτήτων μου και δεν εκτίθεμαι.

Αν η στήριξη των ΝΟΝΙΜΩΝ δικαιωμάτων των σωματείων της Ενωσής μου αποτελεί έκφραση τοπικιστικής ιδιοτέλειας, τότε δέχομαι αυτή την ιδιοτέλεια και ελπίζω τέτοια ιδιοτέλεια να επιδεικνύετε και εσείς προς τα ανώτερα της ΕΠΟ ποδοσφαιρικά όργανα στηρίζοντας τα δικαιώματά της.

Επειδή σας εκπλήσσει η κοινή στάση των ΕΠΣ Λέσβου, Χίου, Σάμου και Κυκλάδων, σας πληροφορώ ότι καθ΄ όλη την διάρκεια της θητείας μας έχουμε συνεχή και συνεπή συνεργασία, αφού τα προβλήματά μας είναι κοινά και φυσικά και με την ΕΠΣ Δωδεκανήσων η οποία πιστεύω ότι δικαίως θέτει το αίτημά της.

Όπως επίσης είμαι βέβαιος ότι αν μας ενημερώνατε έγκαιρα και μας καλούσατε να το συζητήσουμε, θα είχαμε βρει λύση και δεν θα αιφνιδιαζόταν κανένα σωματείο. Ετσι και εσείς θα υλοποιούσατε, μέσα από διάλογο και νόμιμες αποφάσεις, την δέσμευση που είχατε αναλάβει στο ΔΣ.

Δυστυχώς τώρα, μετά από παρέμβαση των σωματείων που διεκδικούν το πρωτάθλημα στην Ενωσή μας, ομόφωνα το ΔΣ της ΕΠΣΛ έχει πάρει απόφαση να διεκδικήσουμε την δικαίωσή μας μέσα από τα θεσμοθετημένα δικαιοδοτικά όργανα.

Για το ΔΣ της ΕΠΣΛ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Στ. Ψαρρόπουλος

soccerplus.gr