Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο αγώνας στην Τάφρο από τον Απόλλων Ρόδου

Με νέο ρεκόρ συμμετοχών διεξήχθη στην Τάφρο η πρώτη κατά σειρά αθλητική εκδήλωση του συλλόγου τριάθλου “Απόλλων Ρόδου”, καθώς περίπου 140 ενήλικες αψήφισαν τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και έδωσαν βροντερό παρόν στον αγώνα 10 Km. Μαζί με αυτούς και αμέσως μετά τον τερματισμό των ενηλίκων, σειρά πήραν τα μικρά παιδιά, τα οποία έτρεξαν την απόσταση του 1 Km.
Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε στην είσοδο της Μεσαιωνικής Τάφρου που βρίσκεται στη συνοικία Κόβα. Οι δρομείς διένυσαν όλη την Τάφρο, βγήκαν από την έξοδο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Ρόδου δίπλα στο σταθμό των TAXI και στη συνέχεια, από την πλατεία Μουσείου μέσα στην Παλιά Πόλη, κατευθύνθηκαν στην οδό Σωκράτους και ακολούθησαν το δρόμο προς την εκκλησία της ΠΑΝΑΓΙΑΣ του ΚΑΣΤΡΟΥ. Από κει έστριψαν δεξιά στα σκαλιά και ακολούθησαν το δρόμο μέχρι να βρεθούν ξανά στην είσοδο της Τάφρου. Στη συνέχεια επανέλαβαν την ίδια διαδρομή άλλες 2 φορές.
Για τρίτη συνεχή φορά και παρά το δυνατό αέρα και την μεγάλη πιθανότητα βροχής, έγινε μέσα στην Τάφρο και αγώνας 1 Km για τα παιδιά κατω των 12 ετών, με ελεύθερη συμμετοχή. Ο παιδικός αγώνας ήταν και φέτος αφιερωμένος στη ΦΛΟΓΑ (Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες). Οι άνθρωποι της ΦΛΟΓΑΣ βρέθηκαν στην Τάφρο και διέθεσαν μπλουζάκια και άλλα αναμνηστικά για οικονομική ενίσχυσηπαιδιών με καρκίνο.
Οι πρώτοι 6 ενήλικες αθλητές της γενικής κατάταξης είναι οι εξής:
1. Τσώκος Δημήτρης με χρόνο: 37 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα
2. Τσικνής Μανώλης με χρόνο: 38 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα
3. Τσώκος Παναγιώτης με χρόνο: 38 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα
4. Δούδαλης Νίκος με χρόνο: 41 λεπτά και 06 δευτερόλεπτα
5. Διακομιχάλης Ανδρέας με χρόνο: 42 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα