Το παιχνίδι της μοίρας για τον (ατρόμητο) Πάτερ Νικήτα!

Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο και για μια πολύτεκνη οικογένεια από τη Ρόδο, το όμορφο παιχνίδι της μοίρας ήθελε το ένα παιδί να έρθει να παίξει ποδόσφαιρο στον Ατρόμητο, αντί του πατέρα πριν εκείνος αφοσιωθεί στην εκκλησία και στο Θεό!. Μια ιστορία σαν παραμύθι που αξίζει να τη διαβάσετε:

Ο πάτερ  Νικήτας (Νικόλαος Μπάρδος ως λαϊκός) από τη Ψίνθο, ένα ορεινό χωριό της Ρόδου, κατά τη διάρκεια της λαϊκής του ζωής ήταν ποδοσφαιριστής σε διάφορες ερασιτεχνικές ομάδες του νησιού.

 Την περίοδο 1998 όταν λοιπόν ο Ατρόμητος επέστρεφε στην Γ’ Εθνική, έπειτα από ένα χρόνο στη Δ’ Εθνική, δέχθηκε πρόταση από ένα φίλο του που εκείνα τα χρόνια ασχολούνταν διοικητικά με τον Ατρόμητο, να έρθει να παίξει μπάλα στο Περιστέρι. Ήταν πολύ ταλαντούχος και η πρόταση που δέχθηκε τον έκανε το σκεφθεί καλά αλλά αποφάσισε να μην αφήσει το νησί του. Από τότε όμως ο Ατρόμητος είχε μπει στην καρδιά του και παρακολουθούσε την πορεία του.

 Πολλά χρόνια λοιπόν μετά και συγκεκριμένα μόλις πριν από ένα μήνα δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον Τόλη Αποστόλου, τον υπεύθυνο Ακαδημιών του Ατρόμητου. Ο Αποστόλου του μετέφερε την πρόταση για να αποκτηθεί από τον Ατρόμητο ο 16χρονος του γιος Φώτης Μπάρδος που είναι αμυντικός και αγωνίζεται στη Δόξα Ψίνθου.  Τον είχε αξιολογήσει ο ίδιος αλλά και οι συνεργάτες του στα δοκιμαστικά στο «Νταμάρι».

Θείο δώρο πείτε το; Παιχνίδι της μοίρας; Η χαρά του Πάτερ Νικόλαου για την υλοποίηση αυτού του ονείρου με τον Ατρόμητου που επαληθεύτηκε, πολύ μεγάλη. Χωρίς καμία δεύτερη σκέψη είπε αμέσως το «ναι» στον Τόλη Αποστόλου και δέχθηκε να αφήσει το παιδί του να έρθει στο Περιστέρι. Εκείνο που δεν έκανε όταν ήταν νέος, το έκανε τώρα με το παιδί του.

Την δική του ιστορία στον Αποστόλου, ο Πάτερ Νικόλαος,  που έγινε κληρικός το 2009,  την εξιστόρησε βέβαια όταν βρέθηκε πριν από λίγες μέρες στο Περιστέρι για να συνοδέψει το παιδί του πλέοντας σε πελάγη ευτυχίας που η μοίρα ήθελε έτσι να τον ευχαριστήσει.

«Εγώ επιστρέφω στη Ρόδο για να αφοσιωθώ στην εκκλησία και αφήνω εδώ το παιδί μου να αφοσιωθεί στον Ατρόμητο» είπε γεμάτος συγκίνηση ο Πάτερ Νικόλαος που γύρισε στο νησί του νιώθοντας τη βεβαιότητα ότι αφήνει το παιδί του σε «καλά χέρια».

peristerisports.gr