Κάλπασαν τα ελάφια σε ματς παρωδία και αγκάλιασαν τον τίτλο

Σ’ ένα ντέρμπι που εξελίχηκε σε… παρωδία και σημαδεύτηκε απο εισβολή φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο και πολύλεπτη διακοπή, η Ρόδος επικράτησε με 0-2 μέσα στ’ Αφάντου του ΑΕΡΑ και με το 20Χ20 βρίσκεται αγγαλιά με τον τίτλο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους που πίεσαν για το γκολ και επέβαλλαν τον ρυθμό τους.

Η αστοχία των ερυθρόλευκων και η καλή κατάσταση του Κεφάλα που όποτε χρειάστηκε δήλωσε παρών, αποτέλεσε τους σημαντικότερους παράγοντες που διατηρήθηκε το μηδεν για την πράσινη εστία.

Στην φάση όπου οι Αφαντενοί άγγιξαν το γκολ, ο Ευαγγελίδης στο 20′ έστειλε την μπάλα άουτ απο πλεονεκτική θεση, ενώ όσο περνούσε η ωρα ισορροπούσαν τα ελαφια και είχαν δοκάρι στην προσπάθεια του Καλημέρη στο 25ο λεπτό.

Το δεύτερο μέρος είχε πράσινο χρώμα. Στο 55′ ο Κατσαρής ανέτρεψε τον Τζιβίλογλου μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα, απο την οποία ο Παυλίδης εκανε το 0-1.

Στο 58′ το διαγώνιο σουτ του Αμανατίδη κατέληξε στα δίχτυα για το 0-2. Στην φάση διαμαρτυρήθηκαν έντονα απο τον πάγκο των γηπεδούχων, υποστηρίζοντας πως ο Καλημέρης ήταν σε θεση οφ σάιντ και επρέαζε την φάση.

Ο διαιτητής απέβαλλε απο τον πάγκο του ΑΕΡΑ τους Κοιλιά και Τριανταφύλλα, αλλά ο δεύτερος αρνήθηκε να αποχωρήσει.

Στην συνέχεια ο ρέφερι πήγε να διακόψει το παιχνίδι και στον αγωνιστικό χώρο μπήκαν φίλοι των γηπεδούχων.

Παίκτες και διαιτητές οδηγήθηκαν στ αποδυτήρια, στα οποία προσπάθησαν να εισέλθου οι φιλάθλοι και δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση.

Με την παρέμβαση των πιο ψύχραιμων τα πνεύματα ηρέμησαν και ο διαιτητής αποφάσισε να συεχίσει το παιχνίδι, με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι το τέλος παρά τις ευκαιρίες και το δοκάρι του Μασάδο.

Διαιτησία: Παπαγιαννίδης, Μοσχάτος, Σταυρούλιας

Συνθέσεις:

ΑΕΡΑ: Τσβετκόφσκι, Μαλλιάκας, Γαργάλης, Γιαννακάκης(λ.τρ.28΄Πλύγκος), Κατσαρής, Ευαγγελίδης, Επιφάνης (59΄Κασιώτης), Τομάζος, Καντιμοίρης(59΄Πάλλας), Μασάδο, Καντιμοίρης, Τριχιάς

Ρόδος: Κεφάλας, Καλημέρης, Ορφανίδης, Τζιβίλογλου, Αξιώτης(69΄Θεοδοσίου), Ιμεραλιλάϊ, Δελαπόρτας, Παυλίδης, Γκόγκας(64΄Γκάϊδας), Καντιμοίρης.Σ, Αμανατίδης