Εν τούτο Νίκα για την Κύπρο σε… ροντέο

Χάρις το τέρμα που σημείωσε στο 84ο λεπτό ο Σταύρος Νίκας, η Κύπρος επικράτησε με 1-0 της Αναγέννησης Έμπωνας στο παιχνίδι που έγινε στο γήπεδο των Αγίων Αποστόλων για την 13η αγωνιστική της Β’ κατηγορίας (α’ όμιλος) και έμεινε στο κυνήγι του πρωτοπόρου Αστέρα Παστίδας. Με εννέα παίκτες ολοκλήρωσαν τον αγώνα και οι δύο ομάδες.

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν την δυνατότητα να ανοίξουν το σκορ, αλλά στο 34ο λεπτό ο Φλοσκάκης απόκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Νίκας και διατήρησε το μηδέν για την εστία του.

Στην επανάληψη η πίεση της Κύπρου αυξήθηκε και στο 67ο λεπτό ο Χρυσοχόος άφησε την Αναγέννηση με δέκα παίκτες, αφού αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, έπειτα από διαπληκτισμό που είχε με αντίπαλο του.

Στο 70′ και το 75′ ο Αλαφάκης και ο Τσακμακίδης σημάδεψαν το οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας, ωστόσο στο 84′ ο Νίκας με ωραίο γκολ σημείωσε το 1-0 αφού το σουτ του χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα.

Νωρίτερα (78′) ο Τσίρκος είχε αντικρίσει και αυτός την κόκκινη κάρτα και έτσι οι δύο ομάδες αγωνίζονταν με δέκα παίκτες, προτού ακολουθήσουν η αποβολή του Νίκα στο 85′ που αντίκρισε κατά τον πανηγυρισμό του και του Τσουκαλά που άφησε και τις δύο ομάδες με εννέα ποδοσφαιριστές.

Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και η Κύπρος πήρε σημαντική νίκη που την διατηρεί στο… κόλπο του τίτλου, πίσω από τον Αστέρας Παστίδας.

Διαιτησία: Αντωνάς, Σαρρής, Τσέτσος

Συνθέσεις:

Κύπρος: Πεστλίκης, Μάχλης, Βασιλείου, Τσίρκος, Παναγιώτου, Τσακμακίδης, Αλαφάκης, Χατζηκωνσταντής (58’ Κιάρι), Αγγελάκης (78’ Τόσκας), Γκλάβας (65’ Ροδίτης), Νίκας

Αναγέννηση: Φλοσκάκης, Ζαμπελάκης (38’ λ.τρ. Θαρρενός), Τσουκαλάς, Κενενούνης, Κωνσταντάκης, Γιασιράνης, Χροσοχόος, Χατζηνικόλας, Μπάκης, Γιασιράνης, Παπαχριστοδούλου, Π. Φλοσκάκης (69′ Νικολέτος)