Το… τελείωσαν νωρίς οι “τοξοβόλοι” και έκλεισαν θέση στον τελικό

Ο Ιάλυσος είναι ο ένας φιναλίστ του κυπέλλου Δωδεκανήσου “Αυγουστίνος”, καθώς στον ημιτελικό κόντρα στον ΑΕΡΑ επικράτησε με 3-0 χάρις το εξαιρετικό του ξεκίνημα στο Οικονομίδειο Στάδιο.

Απο τοπρώτο κιόλας 35λεπτο του ματς οι τοξοβόλοι φρόντισαν να πάρουν προβάδισμα… ασφαλείας χάρις τα τέρματα του Κοιλιάρα (2) και του νεοαποκτηθέντα Μαρίνου, ενώ στην συνέχεια έκαναν συντήρηση δυνάμεων και πανυγήρισαν την πρόκριση στον τελικό.

Μόλις στο 5′ ο Φονσέκα σούταρε και ο Κοιλιάρας εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του αντίπαλου γκολκίπερ, γράφοντας το 1-0 με νέο σουτ.

Στο 10′ ο Χειμωνέττος είπε “όχι” στο πλασέ του Μασάδο απο πλεονεκτική θέση, ενώ η νέα απειλή των γηπεδούχων εξουδετερώθηκε απο τον Τσεβτόφσκι που μπλόκαρε την μπάλα στην κεφαλιά του Φονσέκα.

Λίγο αργότερα (30′) ο Φονσέκα κέρδισε την μπάλα και σέντραρε στην καρδιά της περιοχής όπου ο Κοιλιάρας με σουτ έγραψε το 2-0.

Πριν… συνέλθουν οι Αφαντενοί, οι ερυθροκίτρινοι σκόραραν ξανά. Κάθετη μπαλιά του Χστζηκοσμά στο 35′ στον Κοιλιάρα που απο κοντά σημείωσε το 3-0 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση.

Στην επανάληψη ο Ιάλυσος έριξε ταχύτητα, η ομάδα του Χοσάδα δεν μπόρεσε να απειλήσει για να ξαναμπεί στο παιχνίδι και έτσι το σκορ έμεινε σ’ αυτά τα επίπεδα.

Σπουδαιότερες φάσεις στο β’ μέρος ήταν το σουτ του Σταυλά στο 80′ που έφυγε ελάχιστα άουτ και το συυτ του Λύρα στο 85′ στο οριζόντιο δοκάρι.

Διαιτησία: Πατσιόπουλος, Τσέτσος Δουλγέρης

Συνθέσεις:

Ιάλυσος: Χειμωνέττος Αγγ., Σταυλάς, Χειμωνέττος Κ., Παπαδημήτρης, Φυλακούρης, Καρπαθάκης, Μαρίνου, Χατζηκοσμάς (46′ Mαθιός), Φονσέκα (66′ Λύρας),  Ρεκλείτης, Κοιλιάρας (58′ Βολονάκης)

ΑΕΡΑ: Τσεβτκόφσκι, Μαλλιάκας, Επιφάνης (78′ Παπαβασιλείου), Πάλλας, Κασιώτης, Κατσαρής, Ευαγγελίδης (65′ Ροκάϊ), Καντιμοίρης, Τομάζος, Μασάδο (54′ Λαουδίκος), Πλύγκος