Ανατροπή… άλμα παραμονής για τον Άγιο Γεώργιο

Δύσκολα… έβαλε η ουραγός του β’ ομίλου της Β’ κατηγορίας, Ασπίδα Απολακκιάς στον Άγιο Γεώργιο, που ωστόσο έκανε την ανατροπή και επικράτησε με 3-1 στο γήπεδο Μαλώνας.

Με το τρίποντο αυτό οι κιτρινόμαυροι ξέφυγαν απο την επικίνδυνη ζώνη, ενώ παράπονα απο την διαιτησία έχουν οι φιλοξενούμενοι.

Πολλά τα λάθη στο πρώτο μέρος και απο τις δύο ομάδες, με την μπάλα να παίζεται κυρίως στον χώρο της μεσσαίας γραμμής και τους κόκκινους να είναι πιο επικίνδυνοι.

Το σουτ του Ντομπρανίτσι στο 5′ έφυγε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε η προσπάθεια του Σκουλούδη να κρεμάσει το Ναούμ στο 17′, όπως και προβολή του Διαμαντή στο 38′ μετά το φάουλ του Περούλη. Μοναδική απειλή των γηπεδούχων η σέντρα- σουτ του Ντύρου όπου η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Στην επανάληψη η ομάδα της Απολακκιάς έδωσε χώρο στους Μαλωνίτες και προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα.

Ο Ναούμ στο 52′ γλίτωσε την ομάδα του, αφού με γρήγορη έξοδο σταμάτησε τον Μυρτό στο τετ α τετ απο τα δεξιά, έπειτα από εξαιρετική κάθετη του Σκουλούδη.

Το “καμπανάκι” δεν το άκουσαν οι γηπεδούχοι και μετά το καλό σουτ του Χατζηνικολού στο 54′ όπου η μπάλα έφυγε άουτ, έμειναν πίσω στο σκορ.

Πάλι απο τα δεξιά ο Μυρτό μπήκε στην περιοχή, η μπάλα πήρε ύψος μετά το πλασέ του, έπειτα απο κόντρα σε αμυντικό και ο Σκουλούδης στο 57′ με κεφαλιά σε ανυπεράσπιστη εστία έγραψε το 0-1 για την Ασπίδα.

Η είσοδος του Σκυλλαράκη στο 63ο λεπτό έδωσε επιθετική πνοή στην ομάδα του Κουτσουμπάρη και ο 24χρονος παίκτης στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έφερε το ματς στα ίσα.

Ήταν η φάση του 65′ όπου ο Χατζηνικόλας έκανε ωραία ενέργεια και σέντρα απο τα αριστερά και ο Σκυλλαράκης ισοφάρισε σε 1-1 αφού πετάχτηκε με προβολή στο α’ δοκάρι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η άμεση απάντηση έφερε την ψυχολογία με το μέρος του “Αγίου” που πήρε τα ηνία και αναζήτησε το γκολ της ανατροπής.

Τα σουτ του Σκυλλαράκη στο 68′ και Χατζηνικολού στο 70′ έφυγαν ελάχιστα άουτ για τους γηπεδούχους που επέμεναν επιθετικά.

Ακολούθησαν δύο τεράστιες χαμένες ευκαιρίες για τους κιτρινόμαυρους μέσα σε ισσάριθμα λεπτά, για να φτάσουν στο αμέσως επόμενο λεπτό στην επίτευξη του δεύτερου τέρματος τους.

Στο 78′ ο Σκυλλαράκης έκανε το άνοιγμα στα αριστερά, όπου ο Σ. Ντύρος πέρασε τον αντίπαλο γκολκίπερ, έκανε το γύρισμα και ο Πευκιανάκης με άδεια την εστία, έστειλε την μπάλα πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι.

Ένα λεπτό αργότερα (79′) και πάλι απο τα αριστερά ο Άγιος Γεώργιος δημιούργησε ρήγμα στην αντίπαλη άμυνα, αλλά το πλασέ του Σ. Ντύρου απέναντι απο τον Κοντό, έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Εν τέλει το 2-1 έγινε στο 80ό λεπτό. Μετά απο απομάκρυνση της άμυνας της Ασπίδας, ο Χατζημανώλης γέμισε στην περιοχή, ο Σ. Ντύρος έγινε κάτοχος της μπάλας και τροφοδότησε τον Πευκιανάκης που με σουτ μέσα απο την περιοχή βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Για την φάση αυτή διαμαρτυρήθηκαν για οφ- σάιντ οι φιλοξενούμενοι θεωρώντας πως ο Σ. Ντύρος ήταν σε αντικανονική θέση, ενώ παράπονα έχουν και για το μαρκάρισμα του Γεωργά πάνω στον Μυρτό μέσα στην περιοχή που έγινε στο 85′ και ζήτησαν πέναλτι.

Για χτύπημα εκτός φάσης, ο Γεωργάς αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή στο 90′ και οι φιλοξενούμενοι βγήκαν όλοι μπροστά για να ζητήσουν την ισοφάριση.

Στις καθυστερήσεις οι Μαλωνίτες βρήκαν πολύ κενό χώρο και στο 92′ απο την μπαλιά του Κοστόφ, ο Σ. Ντύρος ανατράπηκε απο τον Κοντό, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα και ο ίδιος ο παθών έγραψε το 3-1 νικώντας τον αντίπαλο πορτιέρο.

Διαιτησία: Κασιώτης, Μπαρχαρίδης, Τάσης

Συνθέσεις:

Άγιος Γεώργιος: Ναούμ, Σακελλάρης, Ντύρος Π., Γεωργάς, Γερακούδης, Χατζηνικολού (82′ Μπρισνόβαλλης), Χατζηνικόλας (77′ Κοστόφ), Πευκιανάκης, Χατζημανώλης, Ντύρος Σ., Παρδαλός (63′ Σκυλλαράκης)

Ασπίδα: Μήτσου (46′ Κοντός Α.), Ρόσι, Ζαράρης, Μυρτό, Σκουλούδης, Νάκκας (26′ Διαμαντής), Κοντός Δ., Περούλης, Χατζηκώστας, Σουλούνης, Ντομπρανίτσι (62′ Γκόκας)