Περίπατος στα Μάσσαρι και… τελικός για Διαγόρα

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε τον δεύτερο ημιτελικό κυπέλλου Δωδεκανήσου “Αυγουστίνος” ο Διαγόρας που επικράτησε με 0-4 στα Μάσσαρι ενάντια στον τοπικό Αστέρα και έκλεισε θέση για τον τελικο του θεσμού όπου θα αντιμετπώαει τον Ιάλυσο (Τετάρτη στο Δημοτικό Στάδιο).

Οι κυανέρυθροι σκοράροντας απο δυο τέρματα σε κάθε μέρος και κρατώντας με ευκολία μακριά απο την εστία του Δαρζέντα τους αντιπάλους τους, πήραν χωρίς άγχος την πρόκριση.

Απ’ την μεριά τους οι Μασσαρενοί είχαν ως στόχο να διατηρήσουν το μηδέν στην άμυνα όσο το δυνατόν περισσότερο και να χτυπήσουν στην κόντρα, κάτι που δεν κατάφεραν, ενω στα μέσα του β’ μέρους έμειναν και με παίκτη λιγότερο.

Τα δύο γρήγορα τέρματα της ομάδας του Μιχάλη Τσιβρινή έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του ματς και στην ουσία ήταν αυτά που έκριναν την υπόθεση πρόκριση.

Οι… προειδοποιητικές κεφαλιές του Μπερνιδάκη και του Τσαγκάρη στο 5′ και το 8′ αντίστοιχα, κατέληξαν στην αγκαλιά του Τόππου, αλλά το… καμπανάκι δεν ήχησε για τους γηπεδούχους. 

Απο μία στημένη φάση ο γηραιός άνοιξε το σκορ. Απ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Κιοσέογλου λίγο εξω απο την περιοχή, η μπάλα κατέληξε στο αριστερό παραθυράκι του Τόππου και το 0-1 ήταν γεγονός στο 10ο λεπτό.

Η απάντηση του Αστέρα ηταν ενα καλό σουτ του Νικήτα στο 15′ όπου η μπάλα κόντραρε στον Φωτεινή και έφυγε κόρνερ, αλλά πέρα απ’ αυτή την φαση δεν απείλησαν ξανά στο πρώτο ημίχρονο.

Μάλιστα στο 18′ έγινε το 0-2. Μπαλιά του Γεωργιάδη, κεφαλια- πάσα απο τον Μπερνιδάκη και ο Χατζηφούντας με δυνατό σουτ μέσα απο την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αφού αυτή βρήκε πρώτα στο σώμα του Διονυσιακόπουλου.

Με την ψυχολογία με το μέρος των φιλοξενουμένων, οι κυανέρυθροι επέβαλλαν πλήρως τον ρυθμό τους και μέχρι το ημίχρονο έχασαν καλες ευκαιρίες για να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ.

Στο 27′ ο Μπερνιδάκης αστόχησε απέναντι απο τον Τόππο, ενω ο ίδιος παίκτης στο 30′ μετα την μπαλιά του Κιοσέογλου, έστειλε την μπάλα πάνω απο τα δοκάρια.

Στην επανάληψη ο Αστέρας μπήκε πιο δυνατά με στόχο το γκολ ππυ θα τον έβαζε ξανά στο παιχνίδι.

Το σουτ του Πατσιαούρα στο 46′ κατέληξε στην εξωτερική πλευρα των διχτυών και η πίεση των γηπεδούχων δεν είχε συνέχεια.

Ελέγχοντας τον ρυθμό και διατηρώντας μακριά τους κινδύνους, οι παίκτες του Διαγόρα άρχισαν σιγά σιγά να ανεβάσουν ρυθμό.

Το σουτ του Παϊζάνου στο 49′ απομακρύνθηκε σταμάτησε πανω στην προβολή του Χ. Κιλασίν και είκοσι λεπτα αργότερα οι ισορροπίες άλλαξαν.

Ήταν η φαση του 68′ όπου άναψαν τα αίματα. Ο Γ. Πλαγγετης έπεσε στο έδαφος απο μαρκαριαμα λίγο εξω απο την περιοχή και στην συνέχεια έπιασε την μπάλα με το χέρι.

Η διαιτητής δεν είχε σφυρίξει φάουλ και παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τον έμπειρο επιθετικό όπου στην συνέχεια είχε αψιμαχία με τον Πεταυράκη και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη.

Παίζοντας με παίκτη παραπάνω, ο γηραιός έφτασε στην επίτευξη δυο ακόμα τερμάτων.

Στο 75′ μετά του Χατζηφούντα απο τα αριστερά, ο Κιοσέογλου κατέβασε την μπάλα και αφού πέρασε εναν αντίπαλο, με σουτ μέσα απο την περιοχή έγραψε το 3-0.

Λίγο πριν το φινάλε (88′) ο Γεωργιάδης με φοβερή μπαλιά βρήκε τον Μπερνιδάκη που πρόλαβε την έξοδο του Τόππου, τον πέρασε και σε κενή εστία διαμόρφωσε το 4-0.

Διαιτησία: Φιλιππάκου, Τσέτσος, Σαρρής

Συνθέσεις:

Αστέρας: Τόππος, Χατζημανώλης (46′ Αλιάϊ), Μπάρτζος, Κιλασίν Χ., Διονυσιακόπουλος (46′ Κιλασίν Ε.), Μπαϊρακτάρης, Νικήτας, Μίρτσεφ (70′ λ. τρ. Λούπος), Πλαγγέτης Γ., Πλαγγέτης Ελ., Πατσιαούρας

Διαγόρας: Δαρζέντας, Τσαγκάρης (70′ Καλημέρης),Μπαούρης, Φωτεινής (76′ Μαρίας), Καρπαθάκης (79′ Καραγεωργίου), Παϊζάνος, Κιοσέογλου, Γεωργιάδης, Χατζηφούντας, Μπερνιδάκης